Wij moeten nog tot 8 mei wachten, maar in veel buurlanden is het al even realiteit: de heropening van de horecaterrassen. Hoe beleefden onze buren ‘T-Day’? Welke maatregelen gelden op hún terrassen? En gedragen de klanten zich naar behoren? We vroegen het aan vier landgenoten die in Nederland, Portugal, Spanje en het Verenigd Koninkrijk een horecazaak runnen. [naar artikel]
Sara Leemans van het Instagramaccount ‘Dansaertvlamingen’ schrijft in NINA elke week satirische stukjes over álle Vlamingen. Ze steekt zowel de draak met de doorsnee-Vlaming als met de fermettebewoner en de inwijkelingen van hippe straten zoals de Brusselse Dansaertstraat. Om onszelf wat te relativeren. Deze week: zo reageren Vlamingen op de heropening van de terrassen. [naar artikel]
Vrijdagavond moesten cafés dicht vanaf 23.00 uur. Wie eten verkocht, en de zogenaamde vergunning 1.1 kon voorleggen, kon tot 1.00 uur open blijven. 13 ploegen van telkens 2 agenten keken daarop toe in de zone Limburg Regio Hoofdstad. “We zijn vooraf in de Hasseltse binnenstad gepasseerd waar de mensen om 23 uur dicht moeten”, zegt hoofdinspecteur Patrick. “We verwachten eigenlijk geen probleem.” [naar artikel]
De sluiting van de horeca in de Antwerpse binnenstad verliep zaterdagavond ondanks de grote drukte relatief rustig. De politie hield overal een oogje in het zeil en moest hier en daar tussenkomen om een brandje te blussen. Eén politieman kreeg meerdere vuistslagen van een caféganger en is twee dagen arbeidsongeschikt. [naar artikel]
Bij Horeca Vlaanderen kregen ze de voorbije dagen veel vragen van leden die willen weten hoe ze een groter terras kunnen aanvragen bij hun gemeente. “Omdat er vermoed wordt dat de heropening van de horeca zich voor een groot deel buiten kan afspelen, willen uitbaters graag een groter terras aanleggen”, zegt Matthias de Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Bij Horeca Vlaanderen kregen ze de voorbije dagen veel vragen van leden die willen weten hoe ze een groter terras kunnen aanvragen bij hun gemeente. “Omdat er vermoed wordt dat de heropening van de horeca zich voor een groot deel buiten kan afspelen, willen uitbaters graag een groter terras aanleggen”, zegt Matthias de Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Het gemeentebestuur van Sint-Lambrechts-Woluwe bereidt zich voor op de heropening van de horeca in de Brusselse gemeente. Bedoeling is onder meer om de terrassen van restaurants groter te maken, zodat de social distancing kan gerespecteerd worden. [naar artikel]
De kustburgemeesters hopen op de heropening van de horeca tegen de paasvakantie. Een heropening is gisteren besproken op het kustburgemeesteroverleg. Ook het starten van raamverkoop bij strandbars en heropenen van louter horecaterrassen werd besproken. De kustburgemeesters willen uiteindelijk tot een gemeenschappelijk standpunt komen en dat overmaken aan de overheid. Dat meldt burgemeester van Brugge Dirk De fauw. [naar artikel]
“De ‘buitenhoreca’ openen op 1 april is niet zo simpel als het lijkt”. Bart De Wever en Jan Jambon (N-VA) hadden dat voorstel zondag gelanceerd, maar volgens Erik De Rop, café-uitbater en voorzitter van de vzw Oude Markt, moeten er eerst enkele vragen beantwoord worden. “We willen geen vergiftigd geschenk.” [naar artikel]
Met een open brief roepen de uitbaters van de strandbars in Knokke-Heist nogmaals op om de terrassen van de horeca te openen. Volgens de zaakvoerders zouden de huidige maatregelen voor chaos én gevaarlijke situaties zorgen aan zee. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.