Het EK baanwielrennen was met zes medailles een succes voor de Belgen. "Dit had onze sport nodig", zegt Stan Tourné, "want te weinig jongens kiezen voor de baan." [naar artikel]
De proseccohype is totaal uit de hand gelopen. In de regio Veneto, waar de bubbelwijn vandaan komt, zijn de bossen verdwenen en worden alleen nog maar druiven verbouwd. [naar artikel]
De proseccohype is totaal uit de hand gelopen. In de regio Veneto, waar de bubbelwijn vandaan komt, zijn de bossen verdwenen en worden alleen nog maar druiven verbouwd. [naar artikel]
Wijn vind je in heel wat smaken en variaties aan kleuren: wit, rood, rosé en zelfs oranje. Onderling kennen ze ook tal van schakeringen. Maar hoe ontstaan die specifieke kleuren precies? En welke rol speelt de kleur van de druif? We vroegen het aan de meermaals bekroonde topsommelier Gianluca Di Taranto. [naar artikel]
Wie menukaarten van restaurants opentrekt, fronst soms de wenkbrauwen bij het zien van de prijzen van één fles wijn. Bij The Jane (**) in Antwerpen van chef Nick Bril al helemaal: daar staat de ‘Liber Pater’ op de kaart, wijn met een prijskaartje van 35.000 euro per fles, omgerekend een losse 7.000 euro per glas. Is dure wijn per se beter? Waarom kost die zoveel? En wordt dat vaak besteld? Nick Bril, sommelier Trésor Vets en wijnmaker Loïc Pasquet leggen uit. [naar artikel]
12:00 De videoreeks ‘Klare Wijn, misverstanden opgehelderd’ helpt je de complexe wijnwereld te doorgronden. In deze aflevering vertellen we je of dure wijn ook de beste is. [naar artikel]
Wie een wijntje bestelt, denkt niet meteen aan de light-versie zoals bij frisdranken of de alcoholvrije versie zoals bij bier. Toch opende met ‘Le Paon Qui Boit’ in Parijs afgelopen week de allereerste alcoholvrije wijnkelder van de stad: het bewijs dat wijnen met minder of zelfs zonder alcohol winnen aan populariteit. Maar zijn ze ook lekker? En zijn ze effectief gezonder? Vinoloog Edo Kruidering en wijnconsultant Frank Donker leggen uit. [naar artikel]
Een Italiaanse criminele bende heeft duizenden valse flessen Tignanello op de markt gebracht in ons land en in Duitsland. Ze voorzagen goedkopere wijnen van valse etiketten. Drie verdachten zijn aangehouden. De precieze omvang van het gesjoemel is nog niet duidelijk. [naar artikel]
Een lekker glaasje wijn drinken op een gezellig buitenterras doen we allemaal wel eens in de zomer. Verfrissend voor ons, maar ondertussen lijdt je wijn wel onder de warmte. “De hitte kan de wijn helemaal uit balans brengen", licht topsommelier Gianluca Di Taranto toe. Maar hoe komt dat dan? En vooral: wat moet je doen om je wijn koel te houden of opnieuw fris te krijgen? [naar artikel]
De feestdagen staan voor de deur. Hoe we ze gaan mogen vieren, weten we niet. Maar wel dat het jaarlijkse dilemma terugkomt: hoeveel moet je nu betalen voor een degelijke fles wijn? Meer dan vijf euro, want alles dat daar een stuk onder zit, is een ticket richting koppijn, toch? “Klopt niet, die tijd is voorbij”, zegt onze wijnspecialist Alain Bloeykens die onlangs Cap Maritime – een rosé van amper 2,99 euro uit de Aldi – liefst vier sterren gaf. “Hoe ze het voor die prijs doen, weet ik niet”, schreef hij toen. Wij zochten het uit. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.