Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Tournée Minérale, maar dan met wijn

02/02/2017 - 14:06
"Tournée Minérale, de campagne die oproept om in februari geen druppel alcohol te drinken, wordt uiteraard niet bijzonder hard toegejuicht door de alcoholproducenten. Winefair riep dan maar zijn eigen versie in het leven: Tournée VINérale."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Tourné: "Belgische baanwielrenners leunen aan bij wereldtop" (24/10/2016 - Sporza)

Het EK baanwielrennen was met zes medailles een succes voor de Belgen. "Dit had onze sport nodig", zegt Stan Tourné, "want te weinig jongens kiezen voor de baan." [naar artikel]


2. "Wijn, wijn, wijn, overal waar je kijkt die klotewijn" (26/08/2017 - De Morgen)

De proseccohype is totaal uit de hand gelopen. In de regio Veneto, waar de bubbelwijn vandaan komt, zijn de bossen verdwenen en worden alleen nog maar druiven verbouwd. [naar artikel]


3. 'Wijn, wijn, wijn, overal waar je kijkt die klotewijn' (14/04/2019 - De Morgen)

De proseccohype is totaal uit de hand gelopen. In de regio Veneto, waar de bubbelwijn vandaan komt, zijn de bossen verdwenen en worden alleen nog maar druiven verbouwd. [naar artikel]


4. Waarom is witte wijn wit, rode wijn rood en roséwijn roze? Zijn ze allemaal afkomstig van verschillende soorten druiven? (15/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wijn vind je in heel wat smaken en variaties aan kleuren: wit, rood, rosé en zelfs oranje. Onderling kennen ze ook tal van schakeringen. Maar hoe ontstaan die specifieke kleuren precies? En welke rol speelt de kleur van de druif? We vroegen het aan de meermaals bekroonde topsommelier Gianluca Di Taranto. [naar artikel]


5. Een fles wijn van 35.000 euro, goed voor 7.000 euro per glas: waarom is sommige wijn zo duur? En is dure wijn altijd beter? “Prijs is hallucinant” (19/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wie menukaarten van restaurants opentrekt, fronst soms de wenkbrauwen bij het zien van de prijzen van één fles wijn. Bij The Jane (**) in Antwerpen van chef Nick Bril al helemaal: daar staat de ‘Liber Pater’ op de kaart, wijn met een prijskaartje van 35.000 euro per fles, omgerekend een losse 7.000 euro per glas. Is dure wijn per se beter? Waarom kost die zoveel? En wordt dat vaak besteld? Nick Bril, sommelier Trésor Vets en wijnmaker Loïc Pasquet leggen uit. [naar artikel]


6. VIDEO | Klare Wijn 5, ‘Dure wijn is de beste wijn’ (06/12/2023 - De Tijd)

12:00 De videoreeks ‘Klare Wijn, misverstanden opgehelderd’ helpt je de complexe wijnwereld te doorgronden. In deze aflevering vertellen we je of dure wijn ook de beste is. [naar artikel]


7. Alcoholvrije wijn in opmars: maar is dat ook lekker? En hoeveel gezonder is dat dan gewone wijn? (07/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wie een wijntje bestelt, denkt niet meteen aan de light-versie zoals bij frisdranken of de alcoholvrije versie zoals bij bier. Toch opende met ‘Le Paon Qui Boit’ in Parijs afgelopen week de allereerste alcoholvrije wijnkelder van de stad: het bewijs dat wijnen met minder of zelfs zonder alcohol winnen aan populariteit. Maar zijn ze ook lekker? En zijn ze effectief gezonder? Vinoloog Edo Kruidering en wijnconsultant Frank Donker leggen uit. [naar artikel]


8. Minderwaardige rode wijn kreeg in Italië valse etiketten en werd dan als dure Toscaanse wijn in ons land verkocht (18/02/2019 - Het Nieuwsblad)

Een Italiaanse criminele bende heeft duizenden valse flessen Tignanello op de markt gebracht in ons land en in Duitsland. Ze voorzagen goedkopere wijnen van valse etiketten. Drie verdachten zijn aangehouden. De precieze omvang van het gesjoemel is nog niet duidelijk. [naar artikel]


9. Hoe krijg je te warm geworden wijn terug koel nadat die in de zon heeft gestaan? En verandert die wijn dan van smaak? (07/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een lekker glaasje wijn drinken op een gezellig buitenterras doen we allemaal wel eens in de zomer. Verfrissend voor ons, maar ondertussen lijdt je wijn wel onder de warmte. “De hitte kan de wijn helemaal uit balans brengen", licht topsommelier Gianluca Di Taranto toe. Maar hoe komt dat dan? En vooral: wat moet je doen om je wijn koel te houden of opnieuw fris te krijgen? [naar artikel]


10. Geen geld, maar toch geen slechte wijn: hoe kan een supermarkt wijn aanbieden voor nog geen 3 euro per fles? (14/11/2020 - Het Nieuwsblad)

De feestdagen staan voor de deur. Hoe we ze gaan mogen vieren, weten we niet. Maar wel dat het jaarlijkse dilemma terugkomt: hoeveel moet je nu betalen voor een degelijke fles wijn? Meer dan vijf euro, want alles dat daar een stuk onder zit, is een ticket richting koppijn, toch? “Klopt niet, die tijd is voorbij”, zegt onze wijnspecialist Alain Bloeykens die onlangs Cap Maritime – een rosé van amper 2,99 euro uit de Aldi – liefst vier sterren gaf. “Hoe ze het voor die prijs doen, weet ik niet”, schreef hij toen. Wij zochten het uit. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!