BRUSSEL l Koninklijk Horeca Nederland (KHN) bereidt een miljoenenclaim voor tegen InBev, Heineken, Grolsch en Bavaria. Door kartelafspraken tussen de brouwers betaalde de horeca jarenlang te hoge bierprijzen. [naar artikel]
De horeca-uitbaters zijn teleurgesteld nu brouwer AB inbev de prijs van zijn bieren met drie procent gaat verhogen. Volgens AB Inbev moet dat na investeringen om duurzamer te brouwen. Horeca Vlaanderen vreest dat de horeca-uitbater niet anders kunnen dan de hoge bierprijs door te rekenen aan de consument. [naar artikel]
De coronacrisis heeft ook zware gevolgen voor de Leuvense brouwerijgroep AB Inbev. Tijdens het tweede kwartaal, van april tot juni, daalde de bierverkoop met maar liefst 17 procent. Dat is vooral het gevolg van de gedwongen sluiting van de horeca tijdens de lockdown. [naar artikel]
Met het pilootproject ‘Helpende handen in de horeca’ willen de stad Genk, de VDAB en Horeca Groot Genk het gebrek aan personeel in de horeca aanpakken. Workshops en jobcoaches moeten een oplossing bieden. [naar artikel]
22:40 België telt vele cafés. Maar er verdwijnen er elk jaar ook veel. AB InBev helpt met zijn ‘Horeca-academie’ cafébazen, zeker die van de volkscafés, zichtbaar te worden op de sociale media. [naar artikel]
Net zoals deze restaurantuitbater is Horeca Vlaanderen teleurgesteld met de mondmaskerplicht voor het personeel. Maar ze voegen er wel aan toe dat het positieve gevoel overheerst. Want klanten kunnen met een positief, veilig gevoel op café en restaurant blijven gaan. En dat is essentieel na al de moeilijkheden die de horeca tijdens de coronapandemie al te verduren kreeg zei Kaatje Goyens van Horeca Vlaanderen vanmiddag in onze studio. [naar artikel]
De horeca in de provincie Antwerpen heeft het lastig om personeel te vinden. Er werkt nog steeds ruim 6% minder personeel in de sector dan voor de coronacrisis. In de groot- en kleinhandel, en dan vooral de voedingswinkels, is de tewerkstelling dan weer met bijna 7% gestegen. Dit blijkt uit een onderzoek van Acerta, een specialist in personeelszaken. [naar artikel]
De horeca in Limburg werkt zich uit de naad door een tekort aan personeel. De vele vacatures raken niet ingevuld. Dat blijkt uit een rondvraag van onze redactie. Voorzitter Filip Vanheusden van Horeca Vlaanderen bevestigt het probleem. Het is van structurele aard, klinkt het. Avond- en weekendwerk interesseert sollicitanten niet meer. [naar artikel]
AB InBev heeft beslist om de huur voor de maand april kwijt te schelden voor haar horeca-uitbaters. Met deze steunmaatregel wil de multinational de overlevingskansen voor de horeca verhogen. “Dit kan een cruciaal verschil maken”, zegt Mike Naert van Café Sport. [naar artikel]
AB InBev heeft in het tweede kwartaal veel minder bier verkocht door de coronacrisis, onder andere door de sluiting van de horeca in veel landen.... [naar artikel]
De stad Sint-Truiden telde afgelopen augustus 1.234 werkzoekenden. Deze voormiddag werd in Sint-Truiden een eerste Jobdag voor de Horeca gehouden. Want sinds de coronacrisis is het voor heel wat werkgevers in de Truiense horeca nog steeds erg moeilijk om geschikt en gemotiveerd personeel te vinden. De VDAB organiseerde het voorbije jaar al vaker jobdagen in de horeca. Mede om enkele clichés rond werken in de horeca te doorbreken. [naar artikel]
Volgens een ledenbevraging van Horeca Vlaanderen is 34 procent van de horecazaken geopend, een beperkte terugval in vergelijking met 2019 toen dat 36 procent was. ‘De beperkende maatregelen zoals het sluitingsuur, maken het quasi onmogelijk om rendabel te ondernemen voor hen’, zegt Matthias De Caluwe, ceo van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Vanaf begin volgend jaar verhoogt AB InBev de prijs van zijn bieren gemiddeld met 3,04 procent. Dat bevestigt de bierbrouwer nadat De Tijd het nieuws had gemeld. Voor horeca-uitbaters komt er 3,12 procent bij. Voor de grootdistributie, de winkelketens is dat 2,83 procent, en dat voor het hele assortiment bieren. [naar artikel]
Op de eerste dag van de heropening van de horeca is Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) samen met CEO van Horeca Vlaanderen Matthias De... [naar artikel]
Het platform Horeca Next start vandaag een affichecampagne om weer meer mensen naar de Antwerpse horeca te krijgen. Ze gebruiken daarvoor enkele bekende horecamensen. Ook uw krant steunt het initiatief, onder meer met eigen raamposters. [naar artikel]
Uit cijfers die gouverneur Carina Van Cauter begin deze week binnen kreeg, blijkt dat maar 1 procent van het aantal coronabesmettingen te maken heeft met de horeca. De meeste besmettingen gebeuren in gezins- of familieverband: 40 procent. [naar artikel]
De horeca is honderd dagen dicht, en volgens een enquête van Horeca Vlaanderen staat het water bij veel zaken ver boven de lippen. Liefst 46 procent laat weten dat, als er niets verandert, ze binnen dit en twee maanden de boeken moeten sluiten. Vier op de tien zaken overleven momenteel enkel nog bij gratie van het eigen spaarboekje. 37 procent put uit de bedrijfsreserves. Slechts twee op de tien redden het met de huidige steunmaatregelen. [naar artikel]
Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) gaat de wet aanpassen voor horecazaken met een witte kassa. De voorwaarde dat het personeel alleen overuren mag doen bij uitzonderlijke drukte, valt weg, schrijven De Gazet van Antwerpen, Het Nieuwsblad en La Dernière Heure donderdag. Horeca Vlaanderen reageert opgetogen. [naar artikel]
Met de volledige heropening van de horeca in het vizier, is er weer die schreeuw om extra personeel. Alleen al op Jobat.be staan er 200 horecavacatures open, en de vraag naar extra handen belooft de komende maanden nog toe te nemen. In 2020 bedroeg het gemiddelde bruto maandloon in de horeca 2.852 euro (Salariskompas), exclusief toeslagen en fooi. Is de horeca een sector voor jou? We nemen enkele jobs onder de loep. [naar artikel]
Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) wil de horeca toelaten tot 360 overuren per jaar te presteren, zonder voorwaarden en zonder sociale lasten. De horeca reageert enthousiast, maar de vakbonden spreken van een regularisering van de fraude en beloven weerwerk. [naar artikel]
AB InBev zal een kwart van de huur voor de maanden november, december én januari voor haar horeca-uitbaters op zich nemen. Dat kondigde de Leuvense brouwer zopas aan. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen verdeelt naar aanleiding van Tournée Minérale een brochure met tips over alcoholvrije dranken - een bocht van 180 graden na de kritiek op de actie vorig jaar. Kurt Neyrynck van Horeca Vlaanderen legt uit. [naar artikel]
04:00 Als de coronacijfers drastisch verbeteren en de horeca zicht krijgt op een heropstart, wacht meteen een volgende uitdaging: genoeg goed personeel vinden om de boel weer op gang te trekken. 'Ik ben ner... [naar artikel]
De Limburgse horeca kende een serieuze krimp van het personeelsbestand in het voorbije coronajaar. In 2020 waren er 15 procent minder mensen aan de slag dan in 2019. Dat blijkt uit een analyse van HR-dienstverlener Acerta. Alles heeft natuurlijk met de lockdown te maken. Cafés die bijna een jaar dicht zijn, kunnen niet alle personeel in dienst houden. In de land- en tuinbouw bleken dan weer meer mensen aan het werk dan in 2019. Dit omdat de seizoensarbeid verdubbeld werd in tijd. [naar artikel]
Brouwer AB InBev trekt de prijs van zijn bieren vanaf 1 januari gemiddeld met 3,04 procent op. Dat bevestigt AB InBev nadat De Tijd het nieuws meldde. Voor de horeca-uitbaters komt er 3,12 procent bij en voor de grootdistributie, de winkelketens, 2,83 procent. De prijsverhoging geldt voor het hele assortiment. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.