In België is het nog even wachten om een pintje te gaan drinken, maar bij onze noorderburen gaan de horecazaken vandaag al open. De burgemeesters van de Antwerpse grensgemeenten denken dat heel wat inwoners naar Nederland zullen afzakken om daar een terrasje te doen. Zeker nu de systematische grenscontroles zijn afgeschaft. [naar artikel]
De Gentse burgemeester Mathias De Clercq is niet te spreken over de beslissing van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne om de horeca niet toe te laten gebruik te maken van plexiwanden. De horeca ging ervan uit dat ze de afstand tussen tafels mocht verkleinen door dergelijke wanden te gebruiken, maar vrijdagochtend – één dag voor de heropening van de horeca – maakte Van Quickenborne bekend dat ze niet toegelaten zullen worden. [naar artikel]
Wanneer de horeca in België weer kan heropenen, blijft voorlopig een vraagteken. In Nederland daarentegen gaan cafés en restaurants weer open op Pinkstermaandag om 12 uur, volgende week dus. Hoe pakken onze noorderburen dat aan? Bern Opdenacker, journalist bij regionale radio- en televisieomroep L1 in Nederlands Limburg, blikt vooruit op komende maandag. [naar artikel]
De Gentse burgemeester Mathias De Clercq is niet te spreken over de beslissing van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne om de horeca niet toe te laten gebruik te maken van plexiwanden. De horeca ging ervan uit dat ze de afstand tussen tafels mocht verkleinen door dergelijke wanden te gebruiken, maar vrijdagochtend – één dag voor de heropening van de horeca – maakte Van Quickenborne bekend dat ze niet toegelaten zullen worden. [naar artikel]
Sinds de nieuwe strenge lockdown in Nederland steken steeds meer Noorderburen de grens over om in ons land te shoppen of de horeca te bezoeken. Niet alleen Antwerpen krijgt met dat fenomeen te maken, ook Mechelen werd de voorbije dagen overspoeld door Nederlanders. Onze reporter ging even poolshoogte nemen bij de Mechelse horeca. [naar artikel]
Topman van Horeca Vlaanderen Matthias De Caluwe vindt dat er geen sprake kan zijn van andere versoepelingen als de horeca op 1 mei niet open mag gaan. Dat heeft hij gezegd aan VTM NIEUWS. [naar artikel]
De horeca open op 1 mei? Volgens professor Bert Blocken kan het, áls er wordt ingezet op plexiglas en goede ventilatie. ‘Het is stilaan tijd om wat perspectief te creëren.’ [naar artikel]
De lockdown in Nederland is vanaf zaterdag gedeeltelijk ten einde. Winkels, kappers en sportscholen mogen onder voorwaarden weer open, maar de horeca en de cultuursector blijven op slot. [naar artikel]
Het geeft geen pas, vinden ze bij de Vlaamse regering, om binnen de horeca te laten sluiten om 22 uur en op een terras pas om 23.30 uur. Dus gaan stemmen op om die twee sluitingsuren gewoon van de eerste keer op 23.30 uur te leggen. “De maatregel zal alleszins eens goed bekeken moeten worden”, klinkt het. [naar artikel]
De winkeliers kunnen halfweg de solden nog altijd profiteren van onze noorderburen die massaal blijven afzakken naar Antwerpen. De winkels zijn in Nederland vanaf vandaag opnieuw open, maar de horeca niet. Nederlanders die er een daguitstap van willen maken, komen dan liever in onze stad winkelen. En daar varen de zaken goed bij, want in de eerste twee weken van de winterkoopjes hebben de winkeliers tien procent meer verkocht dan vorig jaar. [naar artikel]
Een groep horeca-ondernemers in Nederland neemt het niet meer dat er geen steunmaatregelen meer komen vanuit de overheid. Zij willen... The post Deel Nederlandse horeca stellig: ‘Vanaf 17 januari open’ appeared first on Business AM. [naar artikel]
Bij ons is het nog geduld oefenen om een pintje te gaan drinken, bij onze noorderburen gaan de horecazaken vandaag, op Pinkstermaandag open. De burgemeesters van de Antwerpse grensgemeenten denken dat heel wat inwoners naar Nederland zullen afzakken om dáár het glas te heffen en een terrasje te doen. Zeker nu de systematische grenscontroles zijn afgeschaft. In Breda vragen ze de Belgen om niet naar Nederland te komen. Ook de burgemeester van Kalmhout roept zijn inwoners op om het gezond verstand te bewaren. [naar artikel]
Indien de situatie in de ziekenhuizen niet nog verslechtert, gaan op 8 mei eindelijk de terrassen open. Maar over hoe dat precies in zijn werk zal gaan, bestaat nog onduidelijkheid. Ook bij de horeca zelf. Want met hoeveel man mogen we aan tafel zitten en tot hoe laat zullen de terrassen open zijn? [naar artikel]
Andere sectoren reageren teleurgesteld, maar de horeca is tevreden dat er nog niet wordt versoepeld. “We hadden niet anders verwacht”, zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. “We moeten er alles aan doen om de cijfers te keren en april te redden.” Op dat moment willen ze veilig weer open gaan. Binnen én buiten. “Alleen de terrassen openen, is onhaalbaar.” [naar artikel]
Overleg met de horeca heeft geleerd dat de sector zelf eerder voorstander is van volledig samen weer open te gaan en niet eerst de terrassen. In die zin is het logisch de horeca eerder begin mei de deuren te laten openen. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) vandaag in de Kamer verklaard. [naar artikel]
Het geeft geen pas, vinden ze bij de Vlaamse regering, om binnen de horeca te laten sluiten om 22 uur en op een terras pas om 23.30 uur. Dus gaan stemmen op om die twee sluitingsuren gewoon van de eerste keer op 23.30 uur te leggen. “De maatregel zal alleszins eens goed bekeken moeten worden”, klinkt het. [naar artikel]
De Europese grenzen zijn weer open, waardoor we weer op reis kunnen gaan. Maar wat mag en wat mag niet? Mag je alle landen zomaar binnen? Waar moet je eerst in quarantaine? Is de horeca geopend, en wat met de stranden en museau? En waar moet je een mondmasker dragen? Wij bundelen hier alle beschikbare informatie over Frankrijk, Italië, Spanje, Nederland, Duitsland en Portugal. [naar artikel]
Horeca- en fitnessuitbaters die binnenkort ook binnen klanten willen ontvangen, zijn verplicht om voortdurend de luchtkwaliteit te controleren met een CO2-toestel. De prijzen van zo'n apparaat variëren van 20 tot 300 euro. Wat is dan de beste keuze? "Een goede meter op basis van infrarood heb je al vanaf 120 à 150 euro", zegt public affairs manager Yves Lambert van het ventilatiebedrijf Renson uit Waregem. [naar artikel]
“De horeca kan op 1 mei op een veilige manier open, maar daarvoor moet er dringend een ventilatieplan komen van de overheid.” Dat zegt de Hoeseltse professor Bouwfysica Bert Blocken. [naar artikel]
“Ik maak van de gelegenheid gebruik om reclame te maken voor mijn broer Pieter. Hij speelt namelijk in de David Bowie-musical Lazarus, en hij doet dat zo goed dat hij in Nederland de Musical Award voor Beste Hoofdrol kreeg. Wie wil gaan kijken, moet wel naar Nederland. Op 18 april in Heerlen, bijvoorbeeld, zo ver is dat nu ook weer niet.” [naar artikel]
‘Eindelijk’, was bij zowat elke terrasganger en horeca-uitbater in Nederland te horen. Anderhalve week voor België mogen de terrassen er na een dik halfjaar weer open, onder strikte voorwaarden. Volstaan die om het veilig te houden? [naar artikel]
De coronamaatregelen in Nederland worden versoepeld, ondanks het hoge aantal besmettingen. Dat heeft de regering dinsdagavond aangekondigd. Het versoepelde pakket aan regels geldt in principe zes weken, over drie weken is er een ‘weegmoment’. De maatregelen gaan morgen/woensdag meteen in. [naar artikel]
Lees dit artikel: Horeca weer helemaal open na 232 dagen: dit zijn de regels Horecazaken mogen vanaf vandaag eindelijk weer gasten in hun binnenruimtes ontvangen, na 232 dagen van coronabeperkingen. De intussen bekende regels voor de terrassen zijn ook de richtsnoer voor de regels binnen. De versoepelingen werden bekrachtigd op het recentste Overlegcomité. Voor de uitbaters is het grootste verschilpunt met de terrasregeling de verplichte CO2-meter, zegt federatie Horeca […] Lees dit artikel: Horeca weer helemaal open na 232 dagen: dit zijn de regels [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.