Doelman wordt matchwinnaar met onwaarschijnlijke treffer vanuit eigen baklijn

05/02/2017 - 18:54
"Dat een doelman zich nu en dan tot matchwinnaar kroont, is geen groot nieuws. De doelman CF Pozuelo de Alarcón - een club uit de Tercera Division"

1. Belgische doelman scoort in Duitsland onwaarschijnlijke goal vanaf de eigen helft (22/04/2018 - Het Belang van Limburg)

Het doelpunt van de week in de Duitse derde klasse is er deze week eentje van Belgische makelij. Jo Coppens, ex-doelman van Cercle Brugge en Roeselare, scoorde voor zijn ploeg Carl Zeiss Jena vanaf de eigen helft in de wedstrijd tegen Werder Bremen II. Een onwaarschijnlijke goal van de 27-jarige keeper. [naar artikel]

2. Onwaarschijnlijke doelpuntenmaker Ait El Hadj schiet Genk naar een voorlopig vijfde plaats (10/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Dankzij een 1-0-overwinning op Standard duikt KRC Genk de top zes weer in. Anouar Ait El Hadj was de onwaarschijnlijke matchwinnaar bij de Limburgers, die het mogelijk enige tijd zonder Luca Oyen moeten gaan doen. Er wordt gevreesd voor een ernstige knieblessure. [naar artikel]

3. Matchwinnaar Rits: “Het was een duel op scherpst van de snee, maar zeker niet onsportief” (01/03/2020 - Het Laatste Nieuws)

Matchwinnaar Rits. De middenvelder van Club Brugge kopte in het slot de beslissende 1-2 voorbij Genk-doelman Didillon. “Of dit een verdiende zege... [naar artikel]

4. Zien om te geloven: Liverpool-doelman Alisson begaat uit het niets onwaarschijnlijke blunder in FA Cup-duel tegen Wolves, Guedes pakt cadeautje uit (07/01/2023 - Het Belang van Limburg)

De Braziliaanse doelman Alisson zal niet al te goed slapen vannacht: in het FA Cup-duel tegen Wolverhampton ging de keeper op een onwaarschijnlijke manier in de fout: uit het niets leverde hij het leer zomaar in bij Guedes, die de bal maar in een leeg doel hoefde te duwen. [naar artikel]

5. Doelman zorgt bij bizarre owngoal voor iconische beelden: “Ik heb hem, ik heb hem!” (08/09/2021 - Het Belang van Limburg)

Een onwaarschijnlijke blunder tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Kaapverdië en Nigeria dinsdagavond. Een Kaapverdische verdediger wilde de bal terug naar zijn doelman spelen, maar deed dat dramatisch. Ook de doelman was iets te gerust in de zaak. [naar artikel]

6. REACTIES. Matchwinnaar voor Beerschot Matthys: “Kleedkamer hangt heel goed aan elkaar” (13/08/2022 - Gazet van Antwerpen)

Hervé Matthys was samen met doelman Mike Vanhamel de matchwinnaar tegen SK Beveren. Een fijn debuut voor de linksvoetige verdediger. Maar was zijn doelpunt nu een mislukte voorzet of een listig schot? “Ik wilde hem tussen de doelman en de verdediging leggen. Maar een wijs man zei me ooit dat je in zo’n geval altijd moet zeggen dat het een schot was”, lachte hij na de partij. [naar artikel]

7. VIDEO. Wat een held! Deze doelman scoort in de extra tijd vanaf zijn eigen helft de winning goal (11/04/2022 - Het Belang van Limburg)

Fantastische beelden uit de Serie C, de Italiaanse derde klasse. Modena FC 2018-doelman Riccardo Gagno vervulde zaterdag een heldenrol voor zijn ploeg. In blessuretijd maakte hij met een lange trap de winnende treffer tegen Imolese Calcio 1919. [naar artikel]

8. Te vroeg juichende doelman heeft onwaarschijnlijk drastische gevolgen in strafschopreeks (23/10/2017 - Het Belang van Limburg)

Beelden uit een amateurwedstrijd in Thailand tonen nog maar eens dat je het vel van de beer nooit mag verkopen voor hij geschoten (en dood) is. Een doelman was door het dolle heen toen zijn tegenstander de beslissende strafschop tegen de lat trapte en liep als een dolle naar zijn ploegmaats om de zege te vieren. Maar dan gebeurde het onwaarschijnlijke: de treurende strafschopnemer zag tot zijn eigen verbazing de bal door het effect alsnog in doel botsen. Een geldig doelpunt en meteen was de club van de juichende doelman uitgeschakeld in het bekerduel... [naar artikel]

9. QPR-doelman sleept in extremis punt uit de brand tegen Sunderland … door zelf te scoren in de 92ste minuut (14/08/2022 - Het Belang van Limburg)

Een doelman die matchwinnaar wordt of punten redt voor zijn ploeg door geweldige saves, dat is niet uitzonderlijk genoeg moet de 27-jarige Senegalees Seny Dieng zaterdagmiddag gedacht hebben. Op bezoek bij Sunderland stond QPR op de derde speeldag van de Championship 2-0 in het krijt tot en met de 87ste minuut, maar doelman Dieng brachten met een doelpunt in de 92ste minuut de eindstand op het nippertje toch nog tot 2-2. [naar artikel]

10. Beloften: Dante Vanzeir matchwinnaar tegen Antwerp (19/09/2017 - Het Belang van Limburg)

Albert Stuivenberg vaardigde het vijftal Coucke, Wouters, Nastic, Sabak en Vanzeir af naar de beloftenmatch tegen Antwerp (3-2). Seigers ontbrak met een verrekking. Vanzeir ontpopte zich na rust tot matchwinnaar. Met een strafschopdoelpunt en een assist op Nsimba zette hij een 0-1 om in 2-1. Na de late Antwerpse gelijkmaker kopte Vanzeir in blessuretijd op voorzet van Sabak ook nog eens de winnende treffer tegen de netten. [naar artikel]

11. REACTIES. Matchwinnaar Janssen: “De uitgangspositie kon beter zijn, maar ook slechter” (22/08/2023 - Gazet van Antwerpen)

Vincent Janssen (29) kroonde zich met de enige treffer van de partij tot matchwinnaar voor Antwerp. “De eerste helft kon beide kanten uit, maar maakten we voorin niet altijd de juiste keuzes. Vanaf de rode kaart werd het lastig voor ons en moesten we overleven”, deed de doelpuntenmaker zijn relaas. [naar artikel]

12. MULTILIVE buitenland: Kane maakt belangrijke treffer in FA Cup - Cavani scoorde historische goal, Bayern boekte onwaarschijnlijke comeback (27/01/2018 - Het Laatste Nieuws)

13. Eden en Thorgan Hazard kapen interview van matchwinnaar Vazquez bij Anderlecht: “Beter dan Messi!” (26/11/2023 - Het Belang van Limburg)

Luis Vazquez kroonde zich in de Brusselse derby tot matchwinnaar. De Argentijn kopte de winnende treffer in de slotminuten voorbij Défourny. “Deze doet deugd”, zei de Argentijn. Vooraleer Thorgan én Eden Hazard zijn interview kaapten... [naar artikel]

14. Patro-doelman Jordi Belin heeft al drie penalty’s gestopt: “Of ik een geheim heb? Neen" (27/11/2018 - Het Belang van Limburg)

In Turnhout was spits Mombongo de matchwinnaar, maar de ‘man van de match’ was Jordi Belin. De Patro-doelman stopte bij een 0-0-stand een strafschop en hield voorts zijn netten zuiver. [naar artikel]

15. Matchwinnaar Tolu Arokodare: “Geprofiteerd van twijfelende doelman” (02/04/2024 - Het Belang van Limburg)

Tolu Arokodare zorgde met zijn doelpunt voor de eerste thuiszege van KRC Genk tegen Union. “Doelman Moris twijfelde, daar profiteerde ik van”, lachte de Nigeriaan. [naar artikel]

16. Arsenal-doelman loopt horrorblessure op, dader ontsnapt aan rood… en scoort winnende treffer in 94ste minuut (21/06/2020 - Het Belang van Limburg)

Bernd Leno heeft zaterdag in het duel met Brighton & Hove Albion mogelijk een zeer ernstige knieblessure opgelopen. De Arsenal-doelman werd tijdens een sprong uit balans gebracht door Brighton-spits Neal Maupay en kwam daarna slecht neer. Over zijn toestand is nog niks geweten, maar er wordt gevreesd voor een ernstige knieblessure. Leno maakte zijn gevoelens tegenover Maupay zeer duidelijk terwijl hij met een stretcher van het veld werd gedragen. Diezelfde Maupay scoorde, ironisch genoeg, de winnende treffer voor Brighton in de 94ste minuut. [naar artikel]

17. Football Talk. Dimata matchwinnaar voor Espanyol tegen leider - Prins Abdullah: “Beerschot heeft uitstekende resultaten gehaald” (14/02/2021 - Het Laatste Nieuws)

De 0 is van het bord voor Landry Dimata (23). Onze landgenoot kwam op het uur in de ploeg bij zijn nieuwe werkgever Espanyol bij 1-1, en hij prikte 10 minuten later al raak. ‘t Was meteen ook de beslissende treffer, want Espanyol won met 1-2 van grote concurrent Mallorca. Voor Dimata, begin dit seizoen nog Rode Duivel, is het zijn eerste treffer in Spaanse loondienst. Het was ook nog maar de tweede keer dat hij mocht invallen. [naar artikel]

18. Club voelt zich geflikt door discutabele offsidegoal van Thiago: "Was kleine baklijn scheef geschilderd?" (10/12/2023 - Sporza)

Schitteren deed Club Brugge niet, aanspraak maken op de overwinning tegen KV Mechelen wel. Blauw-zwart blijft dan ook teleurgesteld achter na een brilscore achter de Kazerne. Zeker wanneer de winnende treffer van Thiago - afgekeurd voor buitenspel - ter discussie staat. "Als de VAR zulke fouten blijft maken, kunnen we er beter mee stoppen", oordeelt Ronny Deila. [naar artikel]

19. Mathew Ryan matchwinnaar voor Australië in penaltythriller op Asian Cup (21/01/2019 - Het Belang van Limburg)

Australië heeft zich maandag geplaatst voor de kwartfinales op de Asian Cup in de Verenigde Arabische Emiraten. In de achtste finales hadden de Australiërs wel strafschoppen nodig tegen Oezbekistan, na 90 en 120 minuten was er immers nog niet gescoord in het Khalifa bin Zayed Stadium in Al Ain (Abu Dhabi). Daarin ontpopte doelman Mathew Ryan (ex-Club Brugge en -Genk) zich tot matchwinnaar door twee elfmeters te stoppen: 4-2. [naar artikel]

20. VIDEO: doelman wordt afgevoerd na overstapjes van Payet (16/01/2018 - Sporza)

Marseille heeft in eigen huis Strasbourg met 2-0 geklopt. Het bevrijdende doelpunt van Payet had een extra zure nasmaak voor de doelman van de bezoekers. [naar artikel]

21. Doelman Tom Vandenberghe kopt Kortrijk naar delirium: "Dit maak je nooit meer mee" (02/12/2023 - Sporza)

Met een kopbal in de allerlaatste minuut van de extra tijd heeft KV Kortijk-doelman Tom Vandenberghe voor een onwaarschijnlijke apotheose gezorgd in de wedstrijd tegen Eupen. Het levert KVK een belangrijk punt op in de degradatiestrijd. "Misschien was dit wel het geluk dat we nodig hebben in deze periode." [naar artikel]

22. POLL: De mooiste goal van een doelman in onze competitie? Dat is die van Silvio Proto voor Beerschot (05/12/2023 - Sporza)

Een plekje in de geschiedenisboeken voor Tom Vandenberghe. De doelman van KV Kortrijk kopte zich in een beperkt lijstje met scorende keepers. Wij doken in ons archief en vonden nog 5 doelman-doelpunten in de Belgische competitie. Jullie vinden de treffer van Silvio Proto de mooiste. Bijna 70% koos voor de toenmalige keeper van Beerschot. [naar artikel]

23. BEKIJK: Paderborn-speler mikt de bal vanaf zijn eigen helft in de winkelhaak (21/10/2023 - Sporza)

Een van de mooiste doelpunten van het weekend was vanmiddag te bewonderen in de Duitse 2e klasse. Paderborn-speler Florent Muslija spotte de doelman van St-Pauli ver buiten zijn goal en schilderde de bal prompt vanaf zijn eigen helft in de winkelhaak. Bekijk hier de prachtige treffer. [naar artikel]

24. EUROPA LEAGUE. PSV uitgeschakeld ondanks assist en goal van Fabio Silva (ex-Anderlecht), Sevilla-doelman aangevallen door hooligan (23/02/2023 - Het Belang van Limburg)

PSV Eindhoven heeft in eigen huis FC Sevilla geklopt met 2-0, maar dat volstond niet om door te stoten naar de 1/8ste finales van de Europa League. De tweede treffer kwam op naam van Fabio Silva (ex-Anderlecht), die ook al de assist gaf voor de 1-0. In een geanimeerde slotfase werd de doelman van Sevilla nog aangevallen door een hooligan. [naar artikel]

25. Belgen in het buitenland – “Niet aantal goals telt, wel wanneer je ze scoort”, zegt matchwinnaar Kompany na pegel (07/05/2019 - Metro)