Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
VRT NWS

Aan de kust serveren ze vanaf morgen al Zeeuwse mosselen van bodemcultuur: "Zeker 3 weken vroeger dan normaal"

16/06/2021 - 20:01
"Vanaf morgen kan je aan de kust Zeeuwse bodemcultuurmosselen eten. En dat is uitzonderlijk vroeg, normaal gezien zijn ze er pas begin juli."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Aan de kust serveren ze vanaf morgen al Zeeuwse mosselen van bodemcultuur: "Zeker 3 weken vroeger dan normaal" (16/06/2021 - VRT NWS)

Vanaf morgen kan je aan de kust Zeeuwse bodemcultuurmosselen eten. En dat is uitzonderlijk vroeg, normaal gezien zijn ze er pas begin juli. [naar artikel]


2. Daar zijn de eerste mosselen van het seizoen: wat is het verschil tussen hang- en bodemcultuur? (08/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Grote mosselfans hebben een weekje langer moeten wachten dan normaal, maar zoals gewoonlijk wordt geduld beloond. Vandaag werden de eerste Zeeuwse hangcultuurmosselen opgehaald. “Een paar dagen zon doet veel, de schelpen zijn goed gevuld”, klinkt het bij kweker Jan Bout in Bruinisse. Hoelang moeten we nog wachten tot we ze kunnen opeten? En hoe maak je ze lekker klaar? [naar artikel]


3. Restaurants serveren ze al, maar mosselseizoen nog niet begonnen: "Wie echt lekkere mosselen wil, wacht nog twee weken" (17/06/2020 - VRT NWS)

In sommige restaurants staan er nu al Zeeuwse mosselen op het menu, maar volgens mosselhandelaars kan dat niet. Het seizoen van de bodemcultuurmosselen start pas eind juni. "En dat zijn de échte Zeeuwse mosselen." [naar artikel]


4. Restaurants serveren deze mosselen twee maanden vroeger dan normaal: “Gelukkig, anders hadden we probleem voor Pasen” (13/03/2024 - Gazet van Antwerpen)

Nood breekt wet: vanaf vandaag kan je in veel restaurants opnieuw Zeeuwse hangcultuurmosselen bestellen. Dat is opvallend, want die variant wordt normaal pas vanaf eind mei geserveerd. Maar door problemen in Denemarken zochten groothandelaars (en restaurants) naar een noodoplossing. “Gelukkig, want anders werden er geen geserveerd.” [naar artikel]


5. Mosselen op z'n Meskens: het recept voor originele Thaise mosselen (07/11/2017 - Het Laatste Nieuws)

Ze zag er plots zo goed uit: stralend, sportief en goed in haar vel. Nathalie Meskens kreeg zoveel vragen over haar transformatie dat ze nu haar... [naar artikel]


6. Wij gaan op zoek naar de lekkerste mosselen-friet: vanwaar komt de liefde van de Belg voor mosselen? (12/09/2019 - Gazet van Antwerpen)

Mosselen, we kijken er elke zomer opnieuw naar uit. Ze horen in ons kookboek als mayonaise bij frieten. En ja, die willen we er in dit klassiek gerecht ook wel bij. Waar komt die liefde vandaan en waar eet je de lekkerste mosselen in de hele provincie Antwerpen? Gazet van Antwerpen zoekt het uit. Je kan jouw stem uitbrengen via www.gva.be/delekkerste. [naar artikel]


7. Mosselen wachten niet op heropening restaurants: eerste mosselen geoogst in Zeeland (26/05/2020 - Het Laatste Nieuws)

In het Zeeuwse mosseldorp Bruinisse zijn de eerste mosselen van dit seizoen geoogst. Dat deed de Zeeuwse mosselkweker Jan Bout. Het gaat om... [naar artikel]


8. Eerste mosselen van Vlaamse Banken zijn klaar: "We zijn geen concurrentie voor Zeeuwse mosselen" (07/07/2021 - VRT NWS)

Op de Vlaamse Visveiling in Oostende zijn de eerste mosselen van de Vlaamse Banken verkocht. En dat uitgerekend op dezelfde dag waarop het nieuwe Zeeuwse mosselseizoen in Nederland van start ging. Maar de initiatiefnemers willen geen concurrentie aangaan met de Zeeuwse mosselboeren. "Er is voor iedereen een plaatsje onder de zon." [naar artikel]


9. Nu al Zeeuwse mosselen te koop, veel vroeger dan normaal: “Dankzij deze kweekmethode hebben we al mosselen met 27% vismassa” (15/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Normaal gezien start het mosselseizoen eind mei, maar dit jaar vind je zelfs in maart al Zeeuwse mosselen in de rekken. Meestal krijgen we zo vroeg op het jaar eerder Deense mosselen, maar die vallen wel erg klein uit. We vroegen aan een mosselhandelaar en -kweker wat het verschil is in kwaliteit, en wat dit betekent voor de prijs en het aanbod in de supermarkt. [naar artikel]


10. In New York serveren ze noedels gemaakt van ijs (05/10/2016 - Het Belang van Limburg)

De Japanse noedelsoep ramen wint ook bij ons steeds meer aan populariteit, maar nu zijn ze in New York al met een nieuwe versie op de proppen gekomen. Het restaurant The Dessert Kitchen serveert er namelijk noedels in ijsvorm. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!