De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

‘Solidariteit is niet: één groep doet alles voor een andere groep. Het is: iedereen doet iets voor iedereen’

De Morgen

24/06/2021 - 09:57

Nu we na drie golven in rustiger vaarwater terechtgekomen zijn, kan de cultuursector weer herstarten. Al vallen de nachtbrakers en platendraaiers uit de boot. ‘Uitgaan, schuren en muilen,’ zoals Jef Willem (30) annex dj Eagl het poëtisch verwoordt, is nog niet voor morgen. Willem was in het najaar één van de eersten die aandacht vroeg voor de mentale impact van de coronamaatregelen op jongeren. ‘Ik ken nog altijd meer mensen die zelfmoord pleegden dan mensen die corona hebben gehad.’


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. “Niet iedereen die iets gruwelijks doet, is een psychopaat”: forensisch psychologe wil misverstanden uitklaren (22/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een vader doodt zijn kinderen. Een man vermoordt een willekeurige politieagent. Bij niet te vatten gruwel valt al snel het etiket ‘psychopaat’. Onbehandelbaar, duivels, en meestermanipulator. Maar dat beeld klopt niet, zegt forensisch psycholoog Kasia Uzieblo in haar nieuwe boek. “Niet iedereen die iets heel gruwelijks doet, is een psychopaat. Zelfs seriemoordenaars niet.”
  [naar artikel]
 2. “Niet iedereen die iets gruwelijks doet, is een psychopaat”: forensisch psychologe wil misverstanden uitklaren (08/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een vader doodt zijn kinderen. Een man vermoordt een willekeurige politieagent. Bij niet te vatten gruwel valt al snel het etiket ‘psychopaat’. Onbehandelbaar, duivels, en meestermanipulator. Maar dat beeld klopt niet, zegt forensisch psycholoog Kasia Uzieblo in haar nieuwe boek. “Niet iedereen die iets heel gruwelijks doet, is een psychopaat. Zelfs seriemoordenaars niet.”
  [naar artikel]
 3. Madelon (50) verdient 34.000 euro per jaar met iets wat iedereen kan (07/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een Amerikaanse vrouw heeft een gat in de markt gevonden. Madelon Guinazzo (50) uit Chicago doet iets wat iedereen kan en ze verdient er duizenden...
  [naar artikel]
 4. "Iedereen weet blijkbaar dat Moeskroen in handen is van een spelersmakelaar, maar niemand doet iets" (14/11/2018 - VRT NWS)
  De Standaard-journalist Mark Eeckhaut, één van de leden van de internationale groep journalisten achter de 'Football Leaks', noemt het onderzoek rond voetbalclub Moeskroen "erg cynisch" in 'De Wereld Vandaag' op Radio 1. 
  [naar artikel]
 5. Ronaldo lijkt immuun, Neymar en Eden Hazard iets minder: hoe gaan profvoetballers om met zware mentale druk? (26/02/2019 - VRT NWS)
  Zelfs de absolute topvoetballers blijken niet immuun voor mentale druk. De ene kan er weliswaar heel goed mee om, maar de andere net iets minder. "Iedereen reageert totaal anders", zegt Pieter Robberechts van het Departement Computerwetenschappen aan de KU Leuven. Zo doet Cristiano Ronaldo het beter dan die andere topspits, Neymar. En ja, ook beter dan Eden Hazard, die bepaalde dingen beter doet, maar op andere punten slechter scoort onder druk. 
  [naar artikel]
 6. 'Komt nagenoeg iedereen van boven de 70 jaar nu in aanmerking voor euthanasie?' (15/11/2016 - Knack)
  Een groep wetenschappers en experts buigt zich over het meest recente verslag van de Evaluatiecommissie Euthanasie. 'De grotere transparantie juichen wij toe, maar ze doet ook een aantal vragen rijzen.'
  [naar artikel]
 7. Grote groep doet nog niet aan online bankieren (19/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Hoewel banken massaal de kaart van de digitalisering trekken, is een hele groep niet mee met die evolutie. Rondvraag leert dat bij ING een kleine...
  [naar artikel]
 8. "We verlagen zoveel mogelijk drempels zodat iedereen bij onze scoutsgroep kan komen" (20/10/2017 - VRT NWS)
  Het is 14 uur op een stralende herfstzondag in de volkse Gentse wijk de Muide. Scouts Meulestede blazen verzamelen aan hun lokalen en beginnen aan hun wekelijkse vergadering. De groep bestaat amper 3 jaar, maar heeft toch al een 40-tal leden. De leiding doet zijn best om een zo’n goed mogelijke representatie van de buurt te zijn. “We zijn een inclusieve scoutsgroep, iedereen is hier welkom”, klinkt het.
  [naar artikel]
 9. Wagner-groep mikt nu ook op Russische parlementszetel met “kandidaat van wie iedereen doodsbang is” (28/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Huurlingenleider Jevgeni Prigozjin mikt op een zetel in het Russisch parlement. Niet voor hemzelf, maar voor een crimineel die werd geronseld door zijn Wagner-groep. “Het moet iemand zijn van wie iedereen doodsbang is.” Om plaats te krijgen op een lijst, stuurde hij al een cadeau naar een partijvoorzitter: een voorhamer, het symbool van Wagners bloeddorst.
  [naar artikel]
 10. Terzake docu: Stacey Dooley het aftellen naar het armageddon (02/08/2019 - VRT NWS)
  Moet iedereen zich voorbereiden op het einde van de wereld? Een groep mensen die Preppers worden genoemd, doet er alles aan om ervoor te zorgen dat ze overleven. De populariteit van de Preppers neemt almaar toe. De Britse reporter en durfal Stacey Dooley trekt naar de VS en gaat er op zoek naar deze Preppers.
  [naar artikel]
 11. Niet iedereen in Vlaanderen zit te wachten op een coronavaccin: “Die getuigenissen van mama’s kon ik niet negeren” (08/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  Zo reikhalzend we uitkijken naar een vaccin tegen corona, zo vastbesloten is een groep weigeraars die nu al zegt: dat vaccin komt er bij mij niet in. Ze zouden maar een kleine groep zijn, maar ze zijn wel in staat om een nog grotere groep te overhalen. Wie zijn de antivaxers en waarom roeren ze zich steeds luider?
  [naar artikel]
 12. Meer boetes (tot 4.000 euro) voor slechte ventilatie (12/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Iedereen die bouwt, moet een ventilatiesysteem installeren maar niet iedereen doet dat. De voorbije twee jaar heeft het Vlaams Energieagentschap
  [naar artikel]
 13. Morgen symbolische actie voor Syrië om marktplein (19/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Overpeltse 11.groep nodigt iedereen uit om zijn solidariteit met het Syrische volk te betuigen. Dat kan door morgen - dinsdag 20 december - om 18.00 uur op de Oude Markt in Overpelt samen te komen. Er wordt daar in alle soberheid en sereniteit een begraafplaats gesimuleerd om verontwaardiging en solidariteit uit te drukken. Een half uur lang zal de kerstverlichting gedoofd worden en worden witte lakens op de grond gelegd als symbool van de vele slachtoffers in Syrië.
  [naar artikel]
 14. Mediahuis doet bod op Nederlandse Telegraaf Media Groep (14/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Mediahuis, waar ook deze krant toebehoort, doet een bod op het Nederlandse Telegraaf Media Groep (TMG). Er zou 243 miljoen euro geboden zijn.
  [naar artikel]
 15. Mediahuis doet bod op Nederlandse Telegraaf Media Groep (14/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Mediahuis, waar ook deze krant toebehoort, doet een bod op het Nederlandse Telegraaf Media Groep (TMG). Er zou 243 miljoen euro geboden zijn.
  [naar artikel]
 16. Hoe het ook zij en ongeacht van wat u tijdens deze feestdagen doet of waarin u gelooft, de redactie wenst u en uw geliefden een vredevol kerstfeest (23/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Kerstmis. Het heeft voor iedereen een andere betekenis en invulling. Dat is nu eenmaal des mensen: we vergeten nogal snel waar iets vandaan komt en dan kneden we de dingen tot iets waar we op dat moment behoefte aan hebben.
  [naar artikel]
 17. En plots doet OH Leuven weer helemaal mee voor de play-offs: “We hebben een nieuw elan gevonden” (14/03/2023 - Het Belang van Limburg)
  Eerlijk is eerlijk: wij hadden ze al bijna afgeschreven, maar OH Leuven doet weer helemaal mee voor de play-offs. Na een zes op zes ziet het er plots weer haalbaar uit en is de top acht nog slechts één puntje verwijderd. “Iedereen in de groep voelt zich goed nu.”
  [naar artikel]
 18. Maykin (61) zoekt halfbroer of -zus: “Waarom doet iedereen zo geheimzinnig?” (12/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  Op haar zevenenveertigste kwam Maykin Bouttelgier te weten dat ze nog een oudere halfbroer of -zus heeft. Veertien jaar later is ze nog steeds op zoek naar die persoon. “Waarom doet iedereen er zo geheimzinnig over?”
  [naar artikel]
 19. Sven Nys maakt zich kwaad op groep mountainbikers: “Hebben jullie het nog niet door?” (14/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Niet iedereen leeft de coronamaatregelen even strikt na. Dat merkte ook een gefrustreerde Sven Nys, die zondag een groep mountainbikers tegenkwam....
  [naar artikel]
 20. Meer boetes door slechte ventilatie (12/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Iedereen die bouwt, moet een ventilatiesysteem installeren maar niet iedereen doet dat. De voorbije twee jaar heeft het Vlaams Energieagentschap
  [naar artikel]
 21. Chinese groep HNA verkoopt uit geldnood belang in Hilton (09/04/2018 - De Tijd)
  20:04 Het Chinese conglomeraat HNA doet zijn belang in Hilton van de hand, zo meldt de Financial Times. HNA, de groep achter de Chinese miljardair Chen Feng met wereldwijde belangen in onder andere Deutsche...
  [naar artikel]
 22. ‘Plots kijkt iedereen mee in je winkelkar’: Wat doet een gouden medaille met een olympiër? (05/08/2021 - De Morgen)
  Eén dag, twee keer goud. Een unicum voor België dat niet alleen een weerslag heeft op het tikkertje van veel supporters. Voor een atleet leidt het hoogste olympische schavotje vaak een heel nieuw leven in. ‘Plots wil iedereen iets van je.’
  [naar artikel]
 23. Lionel Messi strijdvaardig na grootste blamage uit de WK-geschiedenis: “Dit is een heel harde klap voor iedereen” (22/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Argentijnen waren erg ontgoocheld na de 1-2 nederlaag tegen Saoedi-Arabië op de eerste speeldag in groep C tijdens het WK in Qatar. “Dit doet veel pijn”, verklaarde Lautaro Martinez.
  [naar artikel]
 24. Lionel Messi blijft strijdvaardig na Argentijnse blamage: “Dit is een heel harde klap voor iedereen” (22/11/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Argentijnen waren erg ontgoocheld na de 1-2 nederlaag tegen Saoedi-Arabië op de eerste speeldag in groep C tijdens het WK in Qatar. “Dit doet veel pijn”, verklaarde Lautaro Martinez.
  [naar artikel]
 25. Wat doet STVV, nummer 3 in groep B, tegen Beerschot Wilrijk? (09/05/2018 - Sporza)
  Als twee honden vechten om een been, loopt Sint-Truiden er dan mee heen? STVV is als nummer 3 nog niet uitgeschakeld in groep B.
  [naar artikel]
 26. De hele wereld haat Nickelback (11/04/2019 - De Morgen)
  Al jaren is Nickelback de zondebok voor alles wat fout is aan rockmuziek. Dave Grohl en andere muziekgoden doen gretig mee aan het 'Nickelbashen'. Desondanks - of net daarom -blijft de groep wereldwijd succes oogsten. Maar waarom haat iedereen deze vier Canadezen?
  [naar artikel]
 27. EK begint voor Red Flames: "In onze groep kan iedereen van iedereen winnen" (16/07/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/BKsGqpgIMvWCTgUnObtqlEsEPwc/diocontent/108784370/_crop/0/203/4843/2737/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 28. Voorzitter van ABVV: “Niet enkel applaus, ook een beter loon” (01/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Als de coronacrisis ons iets heeft geleerd, dan is het wel dat het begrip solidariteit plots weer hip en duidelijk is voor iedereen. “Maar dat is niet voldoende, solidariteit is een werkwoord. De mensen in de zorg verdienen niet enkel ons applaus, maar ook een beter loon.”
  [naar artikel]
 29. ‘Belast ons meer’, groep miljonairs doet opvallende oproep op WEF in Davos (23/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Voor het eerst sinds twee jaar vindt het Wereld Economisch Forum (WEF) weer fysiek plaats in het Zwitserse Davos. Dit jaar doet een groep miljonairs een opvallende oproep aan de beleidsmakers: ‘Belast ons nu.’
  [naar artikel]
 30. Broodje kebab doet groep toeristen in Berlijns ziekenhuis belanden (11/08/2016 - De Morgen)
  http://dmphotoprovider4.demorgen-cdn.be/photo/broodje-kebab-doet-groep-toeristen-in-berlijns-ziekenhuis-belanden/mruw6lzwheztemzwgy3s6rsxf43dimq/a931e71038e3a388c3cbf37c236b1519fa245644573ff49572f272df770a3a70/fitwidth_642x0_69323667.jpg?v=pTAW8Lq
  [naar artikel]
 31. “Dit doet echt pijn”: Vrenz Bleijenbergh (20) niet gekozen in NBA-draft (30/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De NBA-droom van Vrenz Bleijenbergh komt (nog) niet uit. Onze 20-jarige landgenoot werd afgelopen nacht niet gedraft. “Dit doet echt pijn. Bedankt iedereen!”, schreef hij op Twitter. Bleijenbergh zette afgelopen maand met 13 workouts in 12 Amerikaanse staten en 35.000 kilometers in het vliegtuig alles op alles om de clubs te overtuigen, maar dus zonder succes. “
  [naar artikel]
 32. De cijfers in een verhit (cultuur)debat: wie is de Vlaming die aan cultuur doet?  (28/11/2019 - VRT NWS)
  Vlamingen zijn de voorbije vijf jaar meer aan culturele evenementen gaan deelnemen. Dat blijkt uit onderzoek van VRT NWS, op basis van cijfers van Statistiek Vlaanderen. Het cultuurdebat verhitte de gemoederen behoorlijk de afgelopen weken. De Vlaming zou al tijden geen voeling meer hebben met het culturele aanbod, aldus voorstanders van de besparingen. Aan de andere kant ontstonden hevige protesten: iedereen zou aan cultuur doen, niet alleen een selecte groep.
  [naar artikel]
 33. Ieperse logistieke groep Sitra doet overname in Italië (12/09/2022 - De Tijd)
  11:38 De Ieperse groep Sitra, een specialist in logistiek voor voedingstransport, koopt haar Italiaanse sectorgenoot Ricotto Group.
  [naar artikel]
 34. Franse groep GFI doet bod op Realdolmen (23/02/2018 - VRT NWS)
  De Franse groep GFI wil het Belgische IT-bedrijf Realdolmen overnemen. GFI heeft een bod van 196 miljoen euro, oftewel 37 euro per aandeel, uitgebracht op het IT-bedrijf uit Huizingen. Realdolmen is de vroegere IT-tak van de Colruyt-groep. 
  [naar artikel]
 35. Directeur UZ Brussel bezorgd over stijgende cijfers, veeg uit pan voor regering: "Iedereen kijkt ernaar en doet niets" (20/07/2020 - VRT NWS)
  Marc Noppen, directeur van het UZ Brussel, is niet te spreken over de contactopsporing, die nog altijd spaak loopt. "Het werkt niet", klinkt het fors. Hij maakt zich dan ook ernstig zorgen: "We hebben gezien wat de eerste golf heeft kunnen teweegbrengen. En iedereen kijkt ernaar en doet voorlopig niets."
  [naar artikel]
 36. "We zijn, ondanks onze verschillen, toch één grote familie, niet?" (27/07/2019 - VRT NWS)
  Veertig jaar geleden scoorden 4 zussen uit Philadelphia met een lied dat zelfs nu nog op dansevenementen het beste beentje van de aanwezigen doet voorzetten. Om nog te zwijgen van de onderliggende boodschap die doet dromen van een betere wereld. Kim, Kathy, Debbie en Joni Sledge kregen in 1979 voor hun hit "We are family" wel de hulp van producers Nile Rodgers en Bernard Edwards, die toen hoge ogen gooiden met hun groep Chic. "En we menen elk woord dat we zingen van dat lied", aldus de groep.
  [naar artikel]
 37. EK begint voor Red Flames: "In onze groep kan iedereen van iedereen winnen" (16/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Na een lange voorbereiding is het zondagavond (aftrap om 20u45) eindelijk zover voor de Red Flames. In Stadion De Vijverberg van de Nederlandse
  [naar artikel]
 38. Grote groep Belgen zit nog niet op trein van online bankieren (19/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Hoewel banken massaal de kaart van de digitalisering trekken, is een hele groep niet mee met die evolutie. Rondvraag leert dat bij ING een kleine 40 procent van de klanten nog niet online bankiert. Bij KBC doet een kwart zijn bankzaken alleen via het kantoor, schrijft De Morgen woensdag.
  [naar artikel]
 39. Hasselaar is aan het front in Oekraïne niet om te vechten, maar om te helpen (14/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Hasselaar Hannes Cools is vorige week naar de grens van Oekraïne getrokken om vluchtelingen te helpen. Samen met een groep zelfstandige vrijwilligers doet hij er alles aan om hen in veiligheid te brengen. Hij zorgt nu voor de registratie van vluchtelingen en chauffeurs zodat ze op de juiste plek terecht komen. De mensen die hij ontmoet, hebben trauma's opgelopen en zijn erg op hun hoede. Zo betrapte Cools eerder mensensmokkelaars die jonge vrouwen willen meenemen. De jonge hasselaar vraagt iedereen om hun steentje bij te dragen via een Go Fund Me pagina op zijn facebookprofiel.
  [naar artikel]
 40. Invaller Weghorst doet dramatisch begin van Oranje in Dublin vergeten: Nederland doet uitstekende zaak in strijd voor EK-ticket (10/09/2023 - Het Belang van Limburg)
  Nederland doet een uitstekende zaak in de strijd voor een EK-ticket. Het ging met 1-2 winnen in Ierland en blijft tweede in groep B, waar Frankrijk op kop staat.
  [naar artikel]
 41. ANALYSE. K3 blijft een groep van witte meisjes: Studio 100 is Marvel niet (27/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Dit weekend weten we wie de blonde Klaasje zal vervangen bij K3. Hoewel Studio 100 vóór de verkiezing benadrukte dat iedereen kans maakte, ook jongens, transgender personen en jongeren met een andere etnische achtergrond, zijn de vier finalisten witte meisjes. Met dank aan het publiek, dat van nature behoudsgezind stemt. Maar is het dan niet aan het bedrijf achter de groep om verandering te forceren? In Amerika gaf Marvel het goede voorbeeld.
  [naar artikel]
 42. Extra steuntje van hele resem BV’s: “Kop op!” (13/04/2020 - Gazet van Antwerpen)
  ‘Kop op!”, de organisatie die voor Rode Neuzendag portretten van Bekende Vlamingen verkoopt voor het goede doel, wil ook nu in deze coronaperiode iedereen een hart onder de riem steken. In deze video passeren een pak BV’s de revue om tegen iedereen “Kop Op!” te zeggen zodat we met zijn allen doen wat moet om zo sneller uit deze periode te geraken. En dat doet iedereen op zijn manier...
  [naar artikel]
 43. Ruit van bus met Antwerpse tieners vernield na kogelinslag (10/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een groep tieners uit de regio Antwerpen-Turnhout werd zondag opgeschrikt door een kogelinslag in de achterruit van hun bus. De groep was op terugreis van een Kazou-vakantie in Spanje. Iedereen bleef ongedeerd.
  [naar artikel]
 44. “Antwerpen-Noord is een drama voor fietsers, maar toch is fietsen de enige oplossing” (23/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Antwerpen-Noord is geen pretje voor fietsers. Fietspaden zijn schaars. Fietser en bewoner Koen Wynants wil daar verandering in brengen met een fietsrouteplan. Hij doet dit samen met andere fietsende bewoners en doet nu een oproep aan iedereen die de tweewieler een warm hart toedraagt.
  [naar artikel]
 45. Lommelse LGBTQ+-vereniging kleurt het bos tijdens Sahara CityRun (17/04/2023 - Het Belang van Limburg)
  Wie deelnam aan de Sahara City Run, kwam plots in een kleurrijk stukje bos terecht, dat versierd was met vlaggen en met hartjes in allerlei kleuren. “We brengen zo het logo van onze groep Kleurig Lommel tot leven”, vertelt An Geebelen. “Onze bedoeling is om aandacht te vragen voor LGBTQ+ en onze werking bekender te maken. Mensen die met vragen zitten rond dit thema of nog in de kast zitten, kunnen bij ons terecht. Sinds vorig jaar zijn we gestart met deze groep. De groep bestaat uit jongeren en volwassenen, allemaal met een andere geaardheid of genderidentiteit en/of mensen die mee onze werking willen mee uitdragen. We vinden dat iedereen uniek is en anders mag zijn. Elk kleurtje mag er zijn, iedereen is verbonden met elkaar want we zijn allemaal mensen. Daarom hebben we als logo een boom met kleurrijke hartjes gekozen.” 
  [naar artikel]
 46. LIVE (20u): Blijft Lokeren op kop in groep B van PO2 na verplaatsing naar Eupen? (28/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Lokeren doet het prima in play-off 2. De Waaslanders voeren de stand in groep B aan met elf punten. Op het veld van Eupen mogen de jongens van...
  [naar artikel]
 47. Chris Froome: een saaie coureur die heel af en toe waanzinnige dingen doet (25/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Chris Froome een saaie coureur? Jazeker, maar heel af en toe komt de 33-jarige Brit verrassend uit de hoek en doet hij iets wat iedereen met...
  [naar artikel]
 48. Iedereen weet ervan, maar niemand doet iets: de heikele kwestie van leerkrachten met losse handjes (23/05/2023 - Het Nieuwsblad)
  Leerkrachten met losse handjes die in de cel belanden, doken dit jaar al opmerkelijk vaak op in deze pagina’s. In vrijwel alle zaken bleek achteraf dat er al langer geruchten de ronde deden. Als iedereen erover spreekt, maar niemand iets onderneemt: doen scholen dan genoeg? “Directies zijn heel terughoudend om evaluatie- en tuchtprocedures op te starten.”
  [naar artikel]
 49. Iedereen wacht op de ‘tsjevenstreek’: wat doet federale kingmaker CD&V? (13/01/2020 - De Morgen)
  Tot voor kort ging iedereen in de Wetstraat ervan uit dat het slechts een kwestie van tijd was voordat CD&V de paars-groene partijen zou depanneren. Maar de Vlaamse christendemocraten houden die deur stevig op slot.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy