De familie Vercammen op het Spreet 11 in Lier staat in de regio al tien jaar bekend voor haar asperges. Vanaf nu telen ze ook aardbeien die ze ’s morgens plukken en vanaf 11u op het bedrijf verkopen. [naar artikel]
Sonja Van de Vliet (55) is een relatief nieuwe naam in het frituristenwereldje. In de garage van haar woning in Mechelen-Zuid baat ze sinds 2015 Frituur Eigen Kweek uit. Opmerkelijk: ze doet dat met de aardappelen die vader Eduard (77) en zoon Jordy (23) uit de achtergelegen velden halen. [naar artikel]
Het zorgpersoneel van ondermeer twee Leuvense ziekenhuizen en elf woonzorgcentra heeft vandaag asperges cadeau gekregen van aspergehoeve Lavrijsen uit Herk-de-Stad. [naar artikel]
Wie zomer zegt, zegt aardbeien. En dat deze fruitsoort ontzettend populair is bij de Vlaming blijkt ook uit de cijfers van VLAM, waarbij de aardbei de sterkste stijger was van het meest gekochte fruit in 2022. Efi, Gina en Anne baten zelfs heuse aardbeien drive-ins uit, waar je terechtkan voor de fruitsoort in een speciaal jasje. Hoe werkt het concept? Wat verkopen ze? En hoe ziet een hoogdag eruit voor hen? “Uit al hoeken van ons land komen ze langs voor een pretpakket.” [naar artikel]
Eet. Leef. Reis. Zo simpel kan het zijn, volgens Donal Skehan. De Ierse chef houdt van snelle gerechten met lekker veel vers die doen dromen van ver. Geef hem eens ongelijk. Smakelijke reis! [naar artikel]
Een viswinkel in Koeweit, in het Midden-Oosten, wilde verstoppen dat de vis in de toonbank eigenlijk niet zo vers meer is en vond er niets beter op dan nepoogjes op de vis te plakken. Het leek een goed idee, tot hun trucje werd ontdekt. Bij vis die niet meer zo vers is rotten de ogen […] Het bericht Winkel wil vis verser doen lijken door plastic nepoogjes verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
“Een mooi linnen tafellaken in een restaurant kan ik altijd appreciëren”, vertelt chef Sofie Dumont. “Al eet ik even graag mijn frietjes op het terras van een café op." In welk restaurant schuift ze dan het liefst aan zo’n met linnen bedekte tafel aan? En wat is haar klassieke bestelling in de frituur? Ze deelt haar 7 favoriete eetadresjes in Sint-Idesbald, Brussel, Pepingen, Waterloo, Koksijde en Kopenhagen. [naar artikel]
Tijdens de Week van de Korte Keten worden lokale producten van onze boeren uitgebreid in de kijker gezet. Wie eens iets anders wil eten dan lokaal geteelde asperges, aardappelen of hoevekippen, kan ook eens een lokaal stukje bizon uit Nijlen proberen. Bij hoeveslagerij ’t Gewat verkopen ze zelfgekweekt bizonvlees. De imposante dieren lijken zo weggelopen uit het Wilde Westen, maar grazen gewoon in de weides rond de slagerij. [naar artikel]
Klimaatverandering, overbevolking, verstedelijking. Een toxisch trio voor de voedselvoorziening. Het Waregemse bedrijf Urban Crops komt met een antwoord: onder ledlampen groenten kweken in stapels, in een container. Welkom bij Landbouw 2.0. Trek uw botten uit en zet uw computer aan. [naar artikel]
Roger Hofman (81) heeft in zijn tuintje van zijn seniorenwoning in Brasschaat een zonnebloem van 3 meter 60 gekweekt. “Had het niet zo gestortregend, dan was ze 25 centimeter hoger geweest”, meent hij. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.