Komkommers: eruit. Bessen: erin. Eieren: twijfelgeval. Niet alle voedingsmiddelen die we over het algemeen in de koelkast bewaren, horen daar ook effectief thuis. Professor Levensmiddelenmicrobiologie en -conservering (UGent) Frank Devlieghere vergelijkt – letterlijk – appels met peren en helpt ons op weg: wat moeten we – zeker op warme zomerdagen – absoluut in de koelkast bewaren en wat beter niet? [naar artikel]
Bewaar jij je bananen het liefst ín de koelkast, terwijl je partner bij hoog en laag beweert dat die het best uit de koelkast liggen? Twijfel je nog steeds of je die vis op het juiste schap plaatst om hem niet te laten bederven? Deze koelkastdilemma’s helpt Frank Devlieghere voor eens en voor altijd de wereld uit. De professor levensmiddelenmicrobiologie en -conservering aan de UGent tipt verder ook hoe je die koelkast het meest efficiënt indeelt: “per schap of per vak is er een serieus temperatuurverschil, dat is niet zonder reden.” [naar artikel]
Hier kwam je al te weten of je je eieren het best in of uit de koelkast bewaart, maar wat met tomaten, brood en warme restjes? Enkele Australische... [naar artikel]
Naar aanleiding van de lancering van drie nieuwe koelkasten, deed fabrikant Whirpool in samenwerking met Research Plus Institute en Memethic Lab onderzoek naar de koelkastgewoonten van Europeanen. Daaruit blijkt dat wij Belgen nogal tuk zijn op het toestel. [naar artikel]
Bewaar jij jouw flessen melk in de deur van de koelkast? Dan stop je daar beter meteen mee. Volgens een gids van Good Housekeeping hangt er namelijk een groot gezondheidsrisico aan vast. [naar artikel]
Je merkte het vast al op: in de supermarkt staan eieren meestal gewoon in de rekken en buiten de koeling. Eens thuis aangekomen zetten we ze toch... [naar artikel]
Volgens Britse krant ‘The Sun’ bewaren miljoenen Britten hun ketchup in de koelkast. Maar daar hoort hij volgens het artikel helemaal niet thuis.... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.