16:09 Vanaf 1 september vervalt het sluitingsuur van 1 uur in de horeca. Dat is beslist op het overleg tussen de federale en regionale topministers over de coronaregels. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen is niet verrast door de resultaten van het brononderzoek van de nieuwe besmettingen, waaruit blijkt dat het overgrote merendeel van de mensen besmet raakt in de privésfeer. Volgens Matthias De Caluwe, topman van Horeca Vlaanderen, moeten dergelijke gegevens de basis vormen voor gerichte maatregelen, die ingrijpen “waar het nodig is". Hij pleit dan ook voor een strengere aanpak van wie de coronamaatregelen overtreedt. [naar artikel]
Horeca Brussel vindt het geen goed idee om alleen in Brussel de coronapas in te voeren voor wie op restaurant of op café wil. De coronaregels voor de horeca zouden in heel het land dezelfde moeten zijn, klinkt het. [naar artikel]
Horeca Oost-Vlaanderen en zelfstandigenorganisatie UNIZO Oost-Vlaanderen doen een oproep aan verhuurders van winkelpanden of horecaruimtes om solidair te zijn en de huur tijdelijk op te schorten. Brouwerijen Haacht en Palm gaan daar alvast op in en verlangen geen huur meer voor de cafés die ze bezitten. [naar artikel]
Restaurant Condacum in Kontich. 250 couverts per dag, een uitgebreide menukaart, maar geen personeelsproblemen. Een heel ander verhaal dan in Knokke dus, waar Peter Goossens twee dagen per week moet sluiten omdat hij geen mensen vindt. [naar artikel]
Vanaf 25 juli gelden strengere coronamaatregelen in de stad Antwerpen. Dat heeft burgemeester Bart De Wever (N-VA) bekendgemaakt in een publieke verklaring die hij verspreidde via sociale media. Vanaf zaterdag gelden er 6 strengere regels: de meest opvallende zijn extra controles op de horeca en het verplicht maken van mondmaskers in alle publiek toegankelijke ruimtes. [naar artikel]
De Leuvense horeca verwacht financiële steun van de overheid na de aankondiging van de nieuwe coronamaatregels. Die luiden dat cafés vanaf vrijdag al om 23 uur de deuren moeten sluiten en dat betekent opnieuw minder inkomsten. "Het was al een bloedbad en nu wordt het alleen maar erger. Dit gaat in heel de sector gevoeld worden." [naar artikel]
Horeca Vlaanderen is niet verrast door de resultaten van het brononderzoek van de nieuwe besmettingen, waaruit blijkt dat het overgrote merendeel van de mensen besmet raakt in de privésfeer. Volgens Matthias De Caluwe, topman van Horeca Vlaanderen, moeten dergelijke gegevens de basis vormen voor gerichte maatregelen, die ingrijpen “waar het nodig is". Hij pleit dan ook voor een strengere aanpak van wie de coronamaatregelen overtreedt. [naar artikel]
Vanaf morgen, 9 juni, versoepelen tientallen coronaregels, gaande van de horeca over cultuur en sport tot evenementen. We zetten alles nog eens gedetailleerd op een rij. [naar artikel]
Vanaf morgen, 9 juni, versoepelen tientallen coronaregels, gaande van de horeca over cultuur en sport tot evenementen. We zetten alles nog eens gedetailleerd op een rij. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.