Tijdens het telewerken smeren we nog steeds massaal zelf een boterham of broodje voor de lunch, in plaats van er eentje te bestellen. Het populairste beleg hiervoor blijken smeersalades te zijn. Liefst 8 op 10 Belgen haalt er regelmatig in huis. Vooral klassiekers als kip curry, tonijn en krabsalade vallen in de smaak. Maar zijn die ook een gezonde keuze? Diëtiste Sanne Mouha nam de ingrediënten van een aantal merken onder de loep. “Vaak is meer dan de helft van een salade olie, en minder dan de helft dus vlees, vis of groenten.” [naar artikel]
Wereldmelkdag vandaag is een geschikte dag om stil te staan bij het oude gezegde ‘melk is goed voor elk’. Naast die gewone koemelk die vroeger de enige 'melk’ in het schap van de supermarkt was, staan nu veel plantaardige varianten op basis van soja, haver of zelfs aardappelen: welke is dan het gezondst? En is die koemelk zo slecht voor ons als wordt beweerd? Diëtiste Celien Rombouts legt uit. “De grootste verschillen zitten in de hoeveelheden verzadigd vet en suikers.” [naar artikel]
Volgens velen is geroosterd brood lichter verteerbaar, en dus beter voor je darmen zijn. Maar klopt dat wel? Of is het juist ongezonder? De... [naar artikel]
Een geroosterde boterham smaakt altijd: misschien eet je het vandaag wel als ontbijt. Vaak wordt het ook aangeraden als je ziek bent, omdat die lichter verteerbaar is dan een gewone boterham. Maar klopt dat ook? En is geroosterd brood dan (on)gezonder dan gewoon brood? De Nederlandse voedingsdeskundige Manon Wouters legt uit. [naar artikel]
De Zuid-Afrikaanse variant is het zorgenkind van onze vaccinatiestrategie. De huidige vaccins beschermen mogelijk minder goed tegen de versie van het coronavirus dat recentst voet aan wal zette in ons land. Maar betekent dat dan dat onze bestelde vaccins waardeloos zijn? En hoelang duurt het om de inentingen opnieuw op punt te zetten? Uw vragen beantwoord. [naar artikel]
We weten dat plantaardige vetten beter voor de gezondheid zijn dan dierlijke vetten, maar geldt dat ook voor proteïnen? [naar artikel]
Waar we chocolade vroeger helemaal moesten mijden als we iet of wat gezond wouden eten, klinkt er nu een heel ander liedje: een blokje chocolade [naar artikel]
Je wil het wat gezonder aandoen, en dus eet je elke ochtend braaf een kommetje havermoutpap. Totdat je erachter komt dat jouw supergezonde [naar artikel]
Wie bewust met voeding bezig is, zal hoogstwaarschijnlijk niet langsgaan voor een hapje bij fastfoodketen McDonald's. Het fastfoodrestaurant dat... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.