We weten dat plantaardige vetten beter voor de gezondheid zijn dan dierlijke vetten, maar geldt dat ook voor proteïnen? [naar artikel]
56 procent van de Belgen eet minstens vier keer per week vlees, blijkt uit een onderzoek van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). “Je leest veel tegenstrijdige dingen over vlees, maar het kan wel degelijk in een gezond eetpatroon passen”, legt diëtist Michaël Sels uit. Welke soort is dan het gezondst? En welke het goedkoopst? Sels tipt hoe je die vier keer vlees per week best invult en Jan De Boeck van Consumer Panel GfK Belgium werpt een blik op de prijsverschillen per kilo. [naar artikel]
Waar we chocolade vroeger helemaal moesten mijden als we iet of wat gezond wouden eten, klinkt er nu een heel ander liedje: een blokje chocolade [naar artikel]
Je wil het wat gezonder aandoen, en dus eet je elke ochtend braaf een kommetje havermoutpap. Totdat je erachter komt dat jouw supergezonde [naar artikel]
Wie bewust met voeding bezig is, zal hoogstwaarschijnlijk niet langsgaan voor een hapje bij fastfoodketen McDonald's. Het fastfoodrestaurant dat... [naar artikel]
Gezonde keuzes maken tijdens de zomer, dat is vaak makkelijker gezegd dat gedaan. Maar omdat het cliché “elk pondje gaat door het mondje” maar al... [naar artikel]
Gezonde keuzes maken tijdens de zomer, dat is vaak makkelijker gezegd dat gedaan. Maar omdat het cliché “elk pondje gaat door het mondje” maar al... [naar artikel]
Granola is volgens velen een gezond ontbijt. Iedereen lijkt er nog altijd van in de ban te zijn: sociale media staan vol met foto’s van ‘granola... [naar artikel]
Is granola uit de supermarkt een goed idee? En wat kun je doen om de zelfgemaakte variant zo gezond mogelijk te maken? Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA en auteur van ‘Lekker lang leven’, geeft antwoord op vragen en dilemma’s. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.