Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

GETEST. Elke dag 500 gram groente en fruit? Dit gezin ging de uitdaging aan. “Verdomd veel snijwerk” – zo liep week 1

11/09/2021 - 08:21
"500 gram groenten en fruit binnenspelen per dag. Per persoon, welteverstaan. Columniste Jo Verhenne en haar gezin gingen de uitdaging van UZA-hoofddiëtist Michaël Sels aan: wat bakten ze ervan, drie weken lang? Dit is hun dagboek."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. GETEST. Elke dag 500 gram groente en fruit? Dit gezin ging de uitdaging aan. “Verdomd veel snijwerk” – zo liep week 1 (11/09/2021 - Het Belang van Limburg)

500 gram groenten en fruit binnenspelen per dag. Per persoon, welteverstaan. Columniste Jo Verhenne en haar gezin gingen de uitdaging van UZA-hoofddiëtist Michaël Sels aan: wat bakten ze ervan, drie weken lang? Dit is hun dagboek. [naar artikel]


2. GOLDEN BOYS. Yasin Karaca, voor wie het nooit beter werd dan z’n sensationele debuutmatch: “Voetbal kan verdomd mooi zijn, maar ook verdomd malafide” (14/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

Op zijn zeventiende zette Yasin Karaca bij zijn debuut voor Anderlecht het Astridpark in vuur en vlam. “Zo’n goeie voetballer heb ik nog nooit gezien”, had Wesley Sneijder enkele jaren eerder zelfs gezegd. Maar schitteren deed hij nog amper. “Dat ik van Turkse origine ben, heeft me in België niet geholpen.” De waarheid volgens Karaca (37). [naar artikel]


3. Half vlees, half groente: hybride vleesproducten getest (28/08/2021 - Knack)

Wie zijn vleesconsumptie wel wil verminderen maar daar vooral niets van wil merken, kan tegenwoordig opteren voor hybride producten: worsten en hamburgers die voor een deel uit vlees en voor een deel uit groenten bestaan. Hoe lekker is dat? [naar artikel]


4. GETEST. Elke dag 500 g groente en fruit, week 2: “Voor wie nog twijfelt: het gaat bijzonder goed met mijn stoelgang” (18/09/2021 - Het Belang van Limburg)

500 gram groenten en fruit binnenspelen per dag. Per persoon, welteverstaan. Columniste Jo Verhenne en haar gezin gingen de uitdaging van UZA-hoofddiëtist Michaël Sels aan: wat bakten ze ervan, vier weken lang? Dit is hun dagboek. [naar artikel]


5. GETEST. Kan dit gezin elke dag 500 g groente en fruit eten? Week 3: “Ik probeer alle sla samen te schrapen, maar kan geen kant op” (25/09/2021 - Het Belang van Limburg)

500 gram groenten en fruit binnenspelen per dag. Per persoon, welteverstaan. Onze vrouw Jo Verhenne en haar gezin gingen de uitdaging van UZA-hoofddiëtist Michaël Sels aan: wat bakten ze ervan, vier weken lang? Dit is hun dagboek. “In de auto doe ik een kleine briefing alsof we op missie zijn: niet overdrijven, enkel kleine stukjes nemen die je lekker vindt, ook voor de fruittaart gaan. “Voor het lentefeest geef ik een briefing alsof we op missie zijn: niet overdrijven, enkel kleine stukjes nemen die je lekker vindt, ook voor de fruittaart gaan.” [naar artikel]


6. GETEST. Diëtiste keurt groente- en fruitchips en geeft zelfs een 2/10: “Heb je zin in chips, eet die dan in plaats van dit misleidende product” (08/01/2022 - Het Laatste Nieuws)

Groente- en fruitchips, dat klinkt gezond! Maar zijn ze dat ook? Diëtiste Sanne Mouha nam tien soorten chips onder de loep en vergelijkt ze met gewone aardappelchips. “Dit is een redelijk puur product. En door de dikkere en taaiere textuur eet je hier minder van dan van gewone chips.” [naar artikel]


7. Mark Bowen van IDLES: ‘Het codewoord was: uitdaging. En mijn God, wat wás het maken van ‘TANGK’ een uitdaging’ (21/02/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Verpleegster bakt voortaan pizza’s in het weekend: “Ik heb getest en getest, honderden varianten heb ik gemaakt” (05/11/2021 - Gazet van Antwerpen)

In Itegem (Heist-op-den-Berg) opent Rosita Goris (42) een afhaalrestaurant voor pizza en pasta. De Gele Peper zal elk weekend open zijn op vrijdag, zaterdag en zondag. Met haar bijberoep hoopt ze de perfecte afwisseling te vinden: in de week helpt ze mensen beter te worden in het ziekenhuis van Lier, in de weekends maakt ze mensen gelukkig met lekker eten. [naar artikel]


9. Belg is meest regelmatige groente- en fruiteter in Europa (14/10/2016 - Het Laatste Nieuws)

Meer dan acht op de tien Belgen eten elke dag minstens één portie fruit of groenten. Daarmee zijn we de meest regelmatige groente- en fruiteters [naar artikel]


10. Hummus zonder kikkererwten: met deze groente gaat het ook (19/01/2017 - Het Belang van Limburg)

Eerst was er bloemkoolrijst en sinds het derde 'Nooit Meer Diëten'-boek van Sandra Bekkari weten we dat je ook een gezonde bechamelsaus kan maken met bloemkoolroosjes. Maar wist je dat je ook hummus kon maken van bloemkolen? [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!