500 gram groenten en fruit binnenspelen per dag. Per persoon, welteverstaan. Columniste Jo Verhenne en haar gezin gingen de uitdaging van UZA-hoofddiëtist Michaël Sels aan: wat bakten ze ervan, drie weken lang? Dit is hun dagboek. [naar artikel]
Op zijn zeventiende zette Yasin Karaca bij zijn debuut voor Anderlecht het Astridpark in vuur en vlam. “Zo’n goeie voetballer heb ik nog nooit gezien”, had Wesley Sneijder enkele jaren eerder zelfs gezegd. Maar schitteren deed hij nog amper. “Dat ik van Turkse origine ben, heeft me in België niet geholpen.” De waarheid volgens Karaca (37). [naar artikel]
Wie zijn vleesconsumptie wel wil verminderen maar daar vooral niets van wil merken, kan tegenwoordig opteren voor hybride producten: worsten en hamburgers die voor een deel uit vlees en voor een deel uit groenten bestaan. Hoe lekker is dat? [naar artikel]
500 gram groenten en fruit binnenspelen per dag. Per persoon, welteverstaan. Columniste Jo Verhenne en haar gezin gingen de uitdaging van UZA-hoofddiëtist Michaël Sels aan: wat bakten ze ervan, vier weken lang? Dit is hun dagboek. [naar artikel]
500 gram groenten en fruit binnenspelen per dag. Per persoon, welteverstaan. Onze vrouw Jo Verhenne en haar gezin gingen de uitdaging van UZA-hoofddiëtist Michaël Sels aan: wat bakten ze ervan, vier weken lang? Dit is hun dagboek. “In de auto doe ik een kleine briefing alsof we op missie zijn: niet overdrijven, enkel kleine stukjes nemen die je lekker vindt, ook voor de fruittaart gaan. “Voor het lentefeest geef ik een briefing alsof we op missie zijn: niet overdrijven, enkel kleine stukjes nemen die je lekker vindt, ook voor de fruittaart gaan.” [naar artikel]
Groente- en fruitchips, dat klinkt gezond! Maar zijn ze dat ook? Diëtiste Sanne Mouha nam tien soorten chips onder de loep en vergelijkt ze met gewone aardappelchips. “Dit is een redelijk puur product. En door de dikkere en taaiere textuur eet je hier minder van dan van gewone chips.” [naar artikel]
In Itegem (Heist-op-den-Berg) opent Rosita Goris (42) een afhaalrestaurant voor pizza en pasta. De Gele Peper zal elk weekend open zijn op vrijdag, zaterdag en zondag. Met haar bijberoep hoopt ze de perfecte afwisseling te vinden: in de week helpt ze mensen beter te worden in het ziekenhuis van Lier, in de weekends maakt ze mensen gelukkig met lekker eten. [naar artikel]
Meer dan acht op de tien Belgen eten elke dag minstens één portie fruit of groenten. Daarmee zijn we de meest regelmatige groente- en fruiteters [naar artikel]
Eerst was er bloemkoolrijst en sinds het derde 'Nooit Meer Diëten'-boek van Sandra Bekkari weten we dat je ook een gezonde bechamelsaus kan maken met bloemkoolroosjes. Maar wist je dat je ook hummus kon maken van bloemkolen? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.