500 gram groenten en fruit binnenspelen per dag. Per persoon, welteverstaan. Columniste Jo Verhenne en haar gezin gingen de uitdaging van UZA-hoofddiëtist Michaël Sels aan: wat bakten ze ervan, drie weken lang? Dit is hun dagboek. [naar artikel]
Belgen houden van groente en fruit zo blijkt uit cijfers van het Europese statistiekbureau. 84% eet elke dag groente, 64% eet daarnaast ook nog een... [naar artikel]
500 gram groenten en fruit binnenspelen per dag. Per persoon, welteverstaan. Columniste Jo Verhenne en haar gezin gingen de uitdaging van UZA-hoofddiëtist Michaël Sels aan: wat bakten ze ervan, vier weken lang? Dit is hun dagboek. [naar artikel]
500 gram groenten en fruit binnenspelen per dag. Per persoon, welteverstaan. Onze vrouw Jo Verhenne en haar gezin gingen de uitdaging van UZA-hoofddiëtist Michaël Sels aan: wat bakten ze ervan, drie weken lang? Dit is hun dagboek. [naar artikel]
Meer dan acht op de tien Belgen eten elke dag minstens één portie fruit of groenten. Daarmee zijn we de meest regelmatige groente- en fruiteters in de Europese Unie, meldt Europese statistiekbureau Eurostat. De Britten eten dan weer het meeste fruit en groenten. [naar artikel]
Uit een onderzoek blijkt dat we niet vijf stuks groente en fruit per dag moeten eten om zo lang mogelijk gezond te blijven, maar 10. Dat is maar liefst 800 gram per dag. Voor een niet-vegetariër/veganist lijkt dit een onmogelijke opdracht. Enkele tips. [naar artikel]
Meer dan acht op de tien Belgen eten elke dag minstens één portie fruit of groenten. Daarmee zijn we de meest regelmatige groente- en fruiteters [naar artikel]
Naar aanleiding van de Week van de Diëtist - van 19 tot 25 maart - heeft de Nationale Voedselconsumptiepeiling cijfers opgerakeld die aantonen hoeveel fruit de Belgen eten. En dat is veel te weinig, zo blijkt. Minder dan tien procent consumeert voldoende fruit. [naar artikel]
Is het voor de malse steak, de glimlach van de gastheer of het mooie decorum? Elke week tipt een bekende medemens zijn favoriete plekken om duimen en vingers van af te likken. “Tijdens de week let ik op wat ik eet, dan zijn het vooral veel fruit en groenten”, zegt actrice Greet Rouffaer (63). “Maar in het weekend gaan Bart en ik graag uit eten. Met z’n tweeën genieten!” [naar artikel]
Denk jij dat je groenten van fruit kunt onderscheiden? Wees maar voorzichtig met die gedachte. In de wereld van planten zijn er een hoop groenten die voor verwarring zorgen. We zetten de vijf grootste missers even op een rijtje Tomaat (fruit) Tomaten zijn technisch gezien fruit, maar dat houdt mensen niet tegen om ze onder […] Het bericht Deze vijf groenten zijn eigenlijk fruit verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
De vraag “wat eten we vandaag?” vult elk gezin anders in. HLN Eten kijkt wekelijks in de koelkast en de portemonnee van één gezin om te zien wat hun eetbudget en gewoontes zijn. Deze week is het de beurt aan Inge (55), Rudy (57) en hun twee kinderen. Ze houden van Vlaamse kost en proberen op alle vlakken zo zuinig mogelijk te leven. “Iedereen loopt in huis rond met een eigen herbruikbare drinkfles.” [naar artikel]
Jason-Louise (39) en haar man werken allebei voltijds, wat het een grote uitdaging maakt om voor hun vierkoppige gezin elke week alle boodschappen in de gaten te houden. “We geven de voorkeur aan biologische en plantaardige voeding”, vertelt ze. “Zelf kijk ik niet zo naar de prijzen, en onze winkelkar is vaak best duur, mijn man is daar véél beter in”. Ze deelt kleine trucjes om toch te besparen: “Verse groenten en fruit betaal ik met ecocheques.” [naar artikel]
De mensapen in de Antwerpse Zoo en Planckendael staan sinds kort op groentedieet. In plaats van 2 kilogram fruit per dag krijgt elk dier nog maar twee stukken fruit. ‘Het fruit dat we hier kopen, verschilt erg van de vruchten die de dieren in de natuur vinden en eten’, legt dierennutritioniste Roxanne Van Riemsdijk uit. ‘Gecultiveerd fruit bevat veel meer suikers en veel minder vezels dan natuurlijk fruit.’ [naar artikel]
Geen keuzestress en niet nadenken over wat je gaat eten: een aan huis geleverde box met een paar maaltijden voor de komende dagen heeft zo zijn voordelen, maar welke kies je dan? Onze redactrice liet er zeven weken lang elke week een komen voor haar gezin van vier. En kreeg er negen. [naar artikel]
De vraag ‘wat eten we vandaag’ vult elk gezin anders in. HLN Eten kijkt elke week in de koelkast en de portemonnee van een gezin om te zien wat hun eetbudget en -gewoontes zijn. Deze week is het de beurt aan Jorien (33) en haar verloofde Robby (35) die aan ‘shelf cooking’ doen. “Niets uit onze koel- of voorraadkast gaat verloren”, vertelt Jorien. Hoe pakken ze dat aan? En welke bespaartips helpen hen uit de nood bij het winkelen? [naar artikel]
De vraag ‘wat eten we vandaag’ passeert in elk huishouden meermaals per week. “Ook bij mij is het soms even zoeken”, lacht Sandra Bekkari. Hoe slaagt ze er met een gezin in om elke dag eten op tafel te krijgen? En welke recepten zijn snel én toegankelijk om klaar te maken? Ze deelt tips en 3 exclusieve recepten uit haar nieuwste kookboek ‘Framily Food’. [naar artikel]
Het gezin Verslegers-Bringmans uit Gruitrode – papa Robert (45), mama Inge (33), grote broer Rikkie (6) en tweeling Yannic en Thys (5) – leeft dankzij een nieuwe eetplan van de diëtiste gezonder dan een jaar geleden, met veel meer groente en fruit. In totaal zijn ze ook 40 kilo lichter. “En we zijn niet eens op dieet, we eten nog frieten en chocolade. De diëtiste past onze eetgewoonten stap voor stap aan, op maat van ons gezin.” [naar artikel]
De wekelijkse boodschappen doen we allemaal, maar stap binnen in eender welke keuken en je zal zien dat de inhoud van de koelkast altijd verschilt. HLN Eten bezoekt elke week één gezin dat vertelt wat hun eetbudget en gewoontes zijn. Deze week: de keuken van Guido Francque (66) en Trees Van Dycke (66), die alleen maar lokale ingrediënten kopen. In het weekend gaan ze daarentegen elke dag op restaurant. “Op zondag loopt de rekening al snel op tot 200 euro.” [naar artikel]
Met iets beter lenteweer in zicht neemt de zin in fruit en frisse salades toe. Tegelijk laaien de discussies weer op over de vraag of je fruit en groente moet wassen voor je ze rauw opeet. En: mag dat zakje voorgesneden sla wel direct op je bord? [naar artikel]
Na de adventskalender die je nu in alle mogelijke gedaantes vindt, wint ook de aftelkalender naar Sinterklaas aan populariteit. Maar je kinderen nog meer chocolade voederen? Misschien toch maar niet. Een Antwerps bedrijf bedacht samen met illustratrice Thais Verheyden een geniale oplossing: een kalender die je kroost laat aftellen naar Sint met elke dag een nieuwe groente of een stuk fruit. [naar artikel]
De kans dat je nog nooit hebt horen rondbazuinen dat fruit te veel suiker zou bevatten en dat je na je avondeten best geen fruit meer eet, is klein. Maar zit er ook écht waarheid in die uitspraken? Voedingsexperte Karolien Olaerts licht toe: “een valkuil met fruit kan zijn dat je het gebruikt als gezonde vervanger terwijl je zin hebt in iets anders.” [naar artikel]
Kan je jezelf fit eten? Dat lijkt de conclusie van een nieuwe studie zijn. Elke dag extra groenten en fruit eten zou hetzelfde effect op je hart hebben als 4.000 extra stappen per dag zetten. Maar cardioloog Pedro Brugada waarschuwt. “De juiste redenering is waarschijnlijk andersom.” [naar artikel]
De vraag “wat eten we vandaag?” vult elk gezin anders in. HLN Eten kijkt wekelijks in de koelkast en de portemonnee van één gezin om te zien wat hun eetbudget en gewoontes zijn. Deze week is het de beurt aan Inge (55), Rudy (57) en hun twee kinderen. Ze houden van Vlaamse kost en proberen op alle vlakken zo zuinig mogelijk te leven. “Iedereen loopt in huis rond met een eigen herbruikbare drinkfles.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.