Plan 500 gram, allemaal goed en wel. Maar als je in de supermarkt rondloopt, lijkt alles supergezond. Hoe weet je nu of ontbijtgranen echt zo voedzaam zijn als ze beloven? Zijn groenteburgers wel deftige vleesvervangers? En wat moeten we geloven van de superfoods? In deze aflevering gaan Elias, Stefanie en diëtist Michaël Sels op supermarktsafari, en leren ze je hoe je door de marketing heen kijkt. “Die hummus? Dat is eigenlijk mayonaise met de smaak van kikkererwten.” [naar artikel]
Steeds meer mensen eten (af en toe) geen vlees, en vervangen hun sappige hamburger al eens door een groenteburger. Maar hoe gezond zijn die... [naar artikel]
Chef Kim De Visschere en souschef Mathias Trifogli van restaurant Roots in Gent proeven 10 groenteburgers uit de versafdeling van de supermarkten. Wat zij hopen te ontdekken is een burger die volop gaat voor de rijke smaak van één of meerdere groenten. [naar artikel]
De rode draad doorheen het leven van Ellen Dictus (41), Nikolas Sterck (31) en hun zoontjes Arthur (7) en Jules (5) is duurzaamheid. Onder de naam... [naar artikel]
Vegetarische kant-en-klare voeding is handig als je geen keukenprins(es) bent, maar toch de gezondheid van de planeet een warm hart toedraagt. Al is het niet iets voor elke dag. [naar artikel]
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) schat dat elk jaar meer dan 13 miljoen sterfgevallen te wijten zijn aan vermijdbare milieu-oorzaken. Denk aan de pandemie, de klimaatcrisis en de toename van chronische ziekten als kanker en astma. Vandaag, op Wereldgezondheidsdag, vestigt de WHO dan ook de aandacht op de link tussen een gezonde planeet, een gezonde geest en een gezond lichaam. Zeven concrete tips om ook in je eigen leven die drie cruciale pijlers mooi te laten samensmelten. [naar artikel]
Wat houdt je lichaam nu écht gezond? Vraag het aan Dokter Google, en je krijgt duizend verschillende antwoorden. Dus trekken wij naar mensen die het écht kunnen weten: de topdokters. In deze podcast van het Nieuwsblad stellen we hen elke week één pertinente vraag rond gezondheid. Waarom kan de ene beter tegen stress dan de ander? Wanneer moet je je écht zorgen maken om je hart? Hoe kan je veroudering van je lijf tegengaan? Journalisten Kaatje De Coninck en Nathalie Delporte zoeken het uit. Elke dinsdag brengen we een nieuwe aflevering uit, vanaf 7 november in dit podcastkanaal. [naar artikel]
Twee kopen, één gratis! Min dertig procent! Pick and mix! De supermarkten smijten al wekenlang met wijn naar ons hoofd, en dat zal nog duren tot de feestdagen. Dus staan we daar elke zaterdag watertandend in die wijnrayon, hopend om de beste koopjes te doen. Maar hoe kies je uit dat gigantische gamma? Welke supermarkt steekt erbovenuit? Wanneer doe je een deal, waar word je erop gelegd? We vroegen het aan Alain Bloeykens, de wijnkenner van Het Nieuwsblad. Hij proefde liefst 2.400 wijnen die in promotie staan dit najaar. Dus als één man goeie tips kan geven, is hij het wel. [naar artikel]
‘Beter Leven’ is een podcastreeks van De Morgen met praktisch advies en tips. We praten met mensen die ons helpen om meer uit het leven of onze carrière te halen. In de eerste reeks van 5 afleveringen focussen we elke dinsdag op energie. [naar artikel]
“Sergio Herman verliest twee sterren.” Dat zijn de krantenkoppen nu restaurant Pure C in Cadzand van chef-kok verandert. De realiteit is complexer, maar toch: Sergio Herman lijdt imagoschade. Alweer, na de ontgoochelende start van zijn nieuwe Belgische project. Is hij nog wel de topchef van weleer? “Hij is ondernemer geworden”, zegt onze restaurant-kenner Jan Claeys. “In de potten roeren is zijn core business niet meer.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.