Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Zijn groenteburgers wel waardige vleesvervangers? Onze diëtiste doet de test

03/03/2019 - 07:56
"Steeds meer mensen eten (af en toe) geen vlees, en vervangen hun sappige hamburger al eens door een groenteburger. Maar hoe gezond zijn die..."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Zijn groenteburgers wel waardige vleesvervangers? Onze diëtiste doet de test (03/03/2019 - Het Laatste Nieuws)

Steeds meer mensen eten (af en toe) geen vlees, en vervangen hun sappige hamburger al eens door een groenteburger. Maar hoe gezond zijn die... [naar artikel]


2. PODCAST. Slimmer Eten: hoe gezond zijn groenteburgers nu echt? “Soms zijn het kaaskroketten met vijf erwten in” (21/09/2021 - Het Belang van Limburg)

Plan 500 gram, allemaal goed en wel. Maar als je in de supermarkt rondloopt, lijkt alles supergezond. Hoe weet je nu of ontbijtgranen echt zo voedzaam zijn als ze beloven? Zijn groenteburgers wel deftige vleesvervangers? En wat moeten we geloven van de superfoods? In deze aflevering gaan Elias, Stefanie en diëtist Michaël Sels op supermarktsafari, en leren ze je hoe je door de marketing heen kijkt. “Die hummus? Dat is eigenlijk mayonaise met de smaak van kikkererwten.” [naar artikel]


3. Ook sommige groenteburgers zijn junkfood (01/10/2021 - Knack)

Vegetarische kant-en-klare voeding is handig als je geen keukenprins(es) bent, maar toch de gezondheid van de planeet een warm hart toedraagt. Al is het niet iets voor elke dag. [naar artikel]


4. Zijn groenteburgers gezonder en kan de natuur je genezen? 7 inzichten over de impact van de planeet op onze gezondheid (07/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) schat dat elk jaar meer dan 13 miljoen sterfgevallen te wijten zijn aan vermijdbare milieu-oorzaken. Denk aan de pandemie, de klimaatcrisis en de toename van chronische ziekten als kanker en astma. Vandaag, op Wereldgezondheidsdag, vestigt de WHO dan ook de aandacht op de link tussen een gezonde planeet, een gezonde geest en een gezond lichaam. Zeven concrete tips om ook in je eigen leven die drie cruciale pijlers mooi te laten samensmelten. [naar artikel]


5. Chef Kim De Visschere proeft 10 groenteburgers: “Dit zou ik nooit opeten” (09/09/2019 - Het Belang van Limburg)

Chef Kim De Visschere en souschef Mathias Trifogli van restaurant Roots in Gent proeven 10 groenteburgers uit de versafdeling van de supermarkten. Wat zij hopen te ontdekken is een burger die volop gaat voor de rijke smaak van één of meerdere groenten. [naar artikel]


6. Vlaanderens duurzaamste gezin deelt beste tips: “Vlees van de slager in je eigen potje is slechter voor het milieu dan voorverpakte groenteburgers” (12/05/2020 - Het Laatste Nieuws)

De rode draad doorheen het leven van Ellen Dictus (41), Nikolas Sterck (31) en hun zoontjes Arthur (7) en Jules (5) is duurzaamheid. Onder de naam... [naar artikel]


7. Zijn vleesvervangers nu duurzamer of niet? “Iedereen kan een studie kiezen die best past in zijn eigen verhaal” (18/03/2023 - Het Nieuwsblad)

Het eten van vleesvervangers wordt niet enkel gepromoot omdat er geen dier voor moet sterven, maar ook omdat het duurzamer zou zijn. Maar klopt dat wel? Ziet de planeet er fors anders uit als we morgen allemaal vleesvervangers eten in de plaats van vlees? We vroegen het zowel aan voedings-biotechnoloog Frédéric Leroy (VUB) die ook voorzitter is van de Belgian Association for Meat Science and Technology (BAMST) als aan ProVeg vzw, het vroegere EVA (Ethisch Vegetarisch Alternatief). [naar artikel]


8. “Vleesvervangers zijn een makkelijk opstapje, maar ze zijn niet de heilige graal”: zo eet je vaker plantaardig op een lékkere manier (22/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Op 23 oktober start de week zonder vlees. Plantaardiger eten wordt overal aanbevolen voor het milieu én de gezondheid, maar toch is het voor velen een drempel om er effectief werk van te maken. “Toch kan je met heel kleine dingen je gewone gerechten plantaardiger maken”, leggen chef Pieter-Jan Lint en fotograaf Tony Le Duc van ‘De Basis Plantaardig’ uit. Ze tippen hoe je het aanpakt bij 'moeilijker eters’ én delen 4 verrassende recepten. “Begin met iets simpels zoals quiche.” [naar artikel]


9. Welke vleesvervangers zijn wel gezond? (06/03/2017 - Het Laatste Nieuws)

Ging jij dapper de veertig dagen lange uitdaging aan waarin je het moet zien uit te houden zonder vlees, vis of gevogelte op je bord? Het Laatste [naar artikel]


10. Hoe gezond zijn vleesvervangers nu echt? (30/04/2019 - Metro)

Nu steeds meer mensen vegetarisch of veganistisch eten, neemt ook het aanbod aan vleesvervangers sterk toe. Vroeger moest je als vegetariër een heuse speurtocht ondernemen om (lekkere) plantaardige alternatieven te vinden. Tegenwoordig is de plantaardige afdeling in de supermarkt bijna even groot als de dierlijke. Maar hoe herken je gezonde vleesvervangers? Als je ervoor kiest […] Het bericht Hoe gezond zijn vleesvervangers nu echt? verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!