Steeds meer mensen eten (af en toe) geen vlees, en vervangen hun sappige hamburger al eens door een groenteburger. Maar hoe gezond zijn die... [naar artikel]
Plan 500 gram, allemaal goed en wel. Maar als je in de supermarkt rondloopt, lijkt alles supergezond. Hoe weet je nu of ontbijtgranen echt zo voedzaam zijn als ze beloven? Zijn groenteburgers wel deftige vleesvervangers? En wat moeten we geloven van de superfoods? In deze aflevering gaan Elias, Stefanie en diëtist Michaël Sels op supermarktsafari, en leren ze je hoe je door de marketing heen kijkt. “Die hummus? Dat is eigenlijk mayonaise met de smaak van kikkererwten.” [naar artikel]
Vegetarische kant-en-klare voeding is handig als je geen keukenprins(es) bent, maar toch de gezondheid van de planeet een warm hart toedraagt. Al is het niet iets voor elke dag. [naar artikel]
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) schat dat elk jaar meer dan 13 miljoen sterfgevallen te wijten zijn aan vermijdbare milieu-oorzaken. Denk aan de pandemie, de klimaatcrisis en de toename van chronische ziekten als kanker en astma. Vandaag, op Wereldgezondheidsdag, vestigt de WHO dan ook de aandacht op de link tussen een gezonde planeet, een gezonde geest en een gezond lichaam. Zeven concrete tips om ook in je eigen leven die drie cruciale pijlers mooi te laten samensmelten. [naar artikel]
Chef Kim De Visschere en souschef Mathias Trifogli van restaurant Roots in Gent proeven 10 groenteburgers uit de versafdeling van de supermarkten. Wat zij hopen te ontdekken is een burger die volop gaat voor de rijke smaak van één of meerdere groenten. [naar artikel]
De rode draad doorheen het leven van Ellen Dictus (41), Nikolas Sterck (31) en hun zoontjes Arthur (7) en Jules (5) is duurzaamheid. Onder de naam... [naar artikel]
Het eten van vleesvervangers wordt niet enkel gepromoot omdat er geen dier voor moet sterven, maar ook omdat het duurzamer zou zijn. Maar klopt dat wel? Ziet de planeet er fors anders uit als we morgen allemaal vleesvervangers eten in de plaats van vlees? We vroegen het zowel aan voedings-biotechnoloog Frédéric Leroy (VUB) die ook voorzitter is van de Belgian Association for Meat Science and Technology (BAMST) als aan ProVeg vzw, het vroegere EVA (Ethisch Vegetarisch Alternatief). [naar artikel]
Op 23 oktober start de week zonder vlees. Plantaardiger eten wordt overal aanbevolen voor het milieu én de gezondheid, maar toch is het voor velen een drempel om er effectief werk van te maken. “Toch kan je met heel kleine dingen je gewone gerechten plantaardiger maken”, leggen chef Pieter-Jan Lint en fotograaf Tony Le Duc van ‘De Basis Plantaardig’ uit. Ze tippen hoe je het aanpakt bij 'moeilijker eters’ én delen 4 verrassende recepten. “Begin met iets simpels zoals quiche.” [naar artikel]
Ging jij dapper de veertig dagen lange uitdaging aan waarin je het moet zien uit te houden zonder vlees, vis of gevogelte op je bord? Het Laatste [naar artikel]
Nu steeds meer mensen vegetarisch of veganistisch eten, neemt ook het aanbod aan vleesvervangers sterk toe. Vroeger moest je als vegetariër een heuse speurtocht ondernemen om (lekkere) plantaardige alternatieven te vinden. Tegenwoordig is de plantaardige afdeling in de supermarkt bijna even groot als de dierlijke. Maar hoe herken je gezonde vleesvervangers? Als je ervoor kiest […] Het bericht Hoe gezond zijn vleesvervangers nu echt? verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.