Lees dit artikel: Gentse stadsboer Roof Food kapt ermee Sabien Windels, de onderneemster achter de Gentse dakmoestuin Roof Food, kondigt het einde van het project aan. Het bedrijf pionierde in het kweken van groenten en kruiden op een dak van 500 vierkante meter in de stad. Roof Food, gelegen in het Gentse bedrijvencentrum De Punt, kweekte op het dak honderden soorten groenten en kruiden […] Lees dit artikel: Gentse stadsboer Roof Food kapt ermee [naar artikel]
Het Gentse stadslandbouwproject Roof Food oogstte succes met zijn dakrestaurant en cateringdienst. Maar om de coronacrisis te overleven, vormt het... The post Ondernemen in coronatijden: hoe stadsboer Roof Food zich opnieuw uitvindt appeared first on Business AM. [naar artikel]
Het begon met één dak van een bedrijvencentrum in Gentbrugge. Nu wil Sabien Windels (32) van Roof Food de rest van Vlaanderen helpen om daken te vergroenen. ‘Stadslandbouw heeft meer toekomst dan ooit.’ [naar artikel]
Klein behuisd, maar toch groene vingers? Het Belgische ontwerpbureau Studio Segers heeft de oplossing: het modulaire urban farming-systeem Daily Needs. Zo straf, dat het de Ovam EcoDesign Award won. [naar artikel]
De stad Antwerpen krijgt van de rechtbank gelijk om de erfpachtovereenkomst met Greenmarx voor de stadsboerderij te ontbinden. De rechter oordeelt dat Greenmarx zich niet heeft gehouden aan de afspraken. [naar artikel]
Buiten fijne danceplaatjes, ongelofelijk mooie decoratie en een pak schoon volk is Tomorrowland ook een plek waar je lekker kunt eten. De organisatie koos volop voor kwalitatieve street food, vanuit alle hoeken van de wereld. [naar artikel]
Onder meer Delhaize De Leeuw en Ikea Food Belgium hebben een Food Waste Award gewonnen. Die onderscheidingen voor de beste ideeën om voedselverlies tegen te gaan, zijn voor de tweede keer uitgereikt in het Herman Teirlinckgebouw in Brussel. [naar artikel]
Flanders' FOOD is het innovatieplatform voor de Vlaamse agrovoedingsindustrie. Samen met de leden-bedrijven, onderzoeksinstellingen, verenigingen en federaties vormt het de speerpuntcluster agrifood. Die ondersteunt voedingsbedrijven in het initiëren, uitdenken en implementeren van innovaties in voedingsproducten, productiesystemen en nieuwe business concepten. The post Z-Food Innovation: Flanders FOOD 15/02/24 appeared first on Trends. [naar artikel]
Het vegan en raw-food restaurant Eten vol leven op de Minderbroedersui sluit op 11 maart de deuren. Het is in Antwerpen de enige zaak die zich volledig toelegt op raw-food, het serveren van eten zonder dat daar enige vorm van koken of bakken aan te pas komt. “We blikken terug op een mooi, maar intensief avontuur. Nu is het tijd om het concept te hertekenen”, zeggen eigenaars Tom Leenders en Sarah Leisdovich. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.