Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Trends

Z-Food Innovation: Flanders FOOD 15/02/24

15/02/2024 - 20:30
"Flanders' FOOD is het innovatieplatform voor de Vlaamse agrovoedingsindustrie. Samen met de leden-bedrijven, onderzoeksinstellingen, verenigingen en federaties vormt het de speerpuntcluster agrifood. Die ondersteunt voedingsbedrijven in het initiëren, uitdenken en implementeren van innovaties in voedingsproducten, productiesystemen en nieuwe business concepten. The post Z-Food Innovation: Flanders FOOD 15/02/24 appeared first on Trends."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Z-Food Innovation 28/12/23 (29/12/2023 - Trends)

The post Z-Food Innovation 28/12/23 appeared first on Trends. [naar artikel]


2. Z-Food Innovation (07/12/23) (08/12/2023 - Trends)

The post Z-Food Innovation (07/12/23) appeared first on Trends. [naar artikel]


3. Z-Food Innovation (25/01/24) (25/01/2024 - Trends)

The post Z-Food Innovation (25/01/24) appeared first on Trends. [naar artikel]


4. Z-Food Innovation 11/01/24 (12/01/2024 - Trends)

The post Z-Food Innovation 11/01/24 appeared first on Trends. [naar artikel]


5. Z-Food Innovation 18/01/24 (18/01/2024 - Trends)

The post Z-Food Innovation 18/01/24 appeared first on Trends. [naar artikel]


6. Z-Food Innovation: Draf als bouwsteen voor voedingsproducten 01/02/24 (05/02/2024 - Trends)

Via innovatie probeert de voedingsindustrie het volume aan afval en reststoffen tijdens de productie tot een minimum te beperken. Zo wordt volop nagedacht over manieren om draf, een restproduct dat ontstaat bij graanverwerking, te hergebruiken als grondstof. Brouwerij Haacht is één van de geïnteresseerde bedrijven. The post Z-Food Innovation: Draf als bouwsteen voor voedingsproducten 01/02/24 appeared first on Trends. [naar artikel]


7. Z-Food Innovation: Valorisatie van rest- en nevenstromen uit de voedingsindustrie 07/12/23 (08/12/2023 - Trends)

In het licht van de klimaatverandering is de strijd tegen voedselverspilling erg belangrijk. Daarom stimuleert de Europese Unie voedingsbedrijven om de rest- en nevenstromen die ze produceren beter te valoriseren. Het Model2Bio-project ontwikkelde een rekentool die informatie geeft aan voedingsbedrijven over welke pistes ze kunnen inzetten om hun nevenstromen te valoriseren. The post Z-Food Innovation: Valorisatie van rest- en nevenstromen uit de voedingsindustrie 07/12/23 appeared first on Trends. [naar artikel]


8. Belgische raw food in Londen (14/04/2019 - De Morgen)

Raw food is hot. Matthew Kenney (52), de vader van de 'plant based raw food kitchen', volgens sommigen ook. Het zal wel aan die groentjes liggen. Wij gingen in L.A. op zoek naar de man achter de hype. 'Mijn guilty pleasure? Een avocado.' [naar artikel]


9. Z-Food Innovation 08/02/24: SourFun: onderzoek naar zuurdesems (12/02/2024 - Trends)

Een gezonde levensstijl en voedingspatroon is voor velen belangrijk. Omdat brood nog steeds een hoeksteen vormt in het voedingsschema, denkt de bakkerijsector na over kwalitatieve en gezondere producten. Hierdoor komt zuurdesembrood terug op het voorplan. Het project SourFun koppelt de expertise van academische partners met de knowhow van industriële partners om diverse aspecten en karakteristieken … The post Z-Food Innovation 08/02/24: SourFun: onderzoek naar zuurdesems appeared first on Trends. [naar artikel]


10. Z-Food Innovation: Herbruikbare verpakkingen voor een duurzame toekomst 14/12/23 (14/12/2023 - Trends)

Verpakkingen leggen een hoge milieudruk op onze samenleving. Daarom wil Europa dat verpakkingsmaterialen tegen 2030 maximaal worden gerecycleerd en hergebruikt. Het consortium Pack4Food speelt daarop in en werkt sinds 2018 aan een roadmap rond voedselverpakkingen voor de toekomst. Daarbij werden ook voedingsproducenten, zoals bijvoorbeeld Puratos, betrokken. Zij hebben de overstap naar recycleerbare en herbruikbare verpakkingen … The post Z-Food Innovation: Herbruikbare verpakkingen voor een duurzame toekomst 14/12/23 appeared first on Trends. [naar artikel]


11. Z-Food Innovation: BioeconomyVentures brengt gevestigde bedrijven en startups in contact (22/12/2023 - Trends)

Steeds meer bedrijven zien de waarde in van samenwerken met startups om hun innovatievermogen te boosten. Voedingsbedrijf 'What's Cooking?', het vroegere Ter Beke, heeft daarin een lange traditie. Het is een van de gevestigde bedrijven die nauw betrokken was in het Europese BioeconomyVentures-project, dat zich specifiek naar startups en spin-offs uit de bio-economie richt. 21/12/23 The post Z-Food Innovation: BioeconomyVentures brengt gevestigde bedrijven en startups in contact appeared first on Trends. [naar artikel]


12. Delhaize De Leeuw en Ikea Food Belgium bij winnaars Food Waste Awards (20/03/2018 - VRT NWS)

Onder meer Delhaize De Leeuw en Ikea Food Belgium hebben een Food Waste Award gewonnen. Die onderscheidingen voor de beste ideeën om voedselverlies tegen te gaan, zijn voor de tweede keer uitgereikt in het Herman Teirlinckgebouw in Brussel. [naar artikel]


13. Z-Food Innovation: VeggieChain onderzoekt impact industriële verwerking op groenten 25/01/24 (26/01/2024 - Trends)

Dat groenten, zoals prei en spruiten, een belangrijke bron van voedingsvezels, vitaminen en mineralen zijn weten we allemaal. Maar zijn deze groenten na verwerking even gezond als verse groenten? En welke impact heeft het verwerkingsproces op hun nutritionele kwaliteit, smaak en textuur? Op die vragen wil het onderzoeksproject VeggieChain een antwoord bieden.  The post Z-Food Innovation: VeggieChain onderzoekt impact industriële verwerking op groenten 25/01/24 appeared first on Trends. [naar artikel]


14. Z-Food Innovation 04/01/24 – Foodcare-project speelt in op specifieke voedingsbehoeften (04/01/2024 - Trends)

Voor grootkeukens verbonden aan zorginstellingen is het een hele opgave om dagelijks kwalitatieve maaltijden samen te stellen die aangepast zijn aan de noden van zorgbehoevenden. Zorg Kortrijk bijvoorbeeld bereidt dagelijks 850 warme maaltijden en moet daarbij rekening houden met diverse diëten en nutritionele vereisten. Het is ook lid van de begeleidingsgroep van het Foodcare-project, dat … The post Z-Food Innovation 04/01/24 – Foodcare-project speelt in op specifieke voedingsbehoeften appeared first on Trends. [naar artikel]


15. Z-Food Innovation – Foodcare-project speelt in op specifieke voedingsbehoeften 04/01/24 (05/01/2024 - Trends)

Voor grootkeukens verbonden aan zorginstellingen is het een hele opgave om dagelijks kwalitatieve maaltijden samen te stellen die aangepast zijn aan de noden van zorgbehoevenden. Zorg Kortrijk bijvoorbeeld bereidt dagelijks 850 warme maaltijden en moet daarbij rekening houden met diverse diëten en nutritionele vereisten. Het is ook lid van de begeleidingsgroep van het Foodcare-project, dat … The post Z-Food Innovation – Foodcare-project speelt in op specifieke voedingsbehoeften 04/01/24 appeared first on Trends. [naar artikel]


16. Smullen van street food en fancy food op Tomorrowland (23/07/2016 - Gazet van Antwerpen)

Buiten fijne danceplaatjes, ongelofelijk mooie decoratie en een pak schoon volk is Tomorrowland ook een plek waar je lekker kunt eten. De organisatie koos volop voor kwalitatieve street food, vanuit alle hoeken van de wereld. [naar artikel]


17. Food bike valt in de smaak (10/04/2019 - De Morgen)

Na New York en Amsterdam veroveren 'food bikes' nu ook de Belgische straten. Van koffiebarfiets tot haute friture op wielen, 'food bikers' als Yulia Litaer (25), Eric Jacobs (53) en Leonard Glazema (54) maken het mooie weer met 'fluffy whites', broodjes buikspek en friet met fleur de sel of truffelmayo. Geen fastfood, maar 'fastgood'. [naar artikel]


18. Gentse stadsboer Roof Food kapt ermee (21/09/2021 - Express)

Lees dit artikel: Gentse stadsboer Roof Food kapt ermee Sabien Windels, de onderneemster achter de Gentse dakmoestuin Roof Food, kondigt het einde van het project aan. Het bedrijf pionierde in het kweken van groenten en kruiden op een dak van 500 vierkante meter in de stad. Roof Food, gelegen in het Gentse bedrijvencentrum De Punt, kweekte op het dak honderden soorten groenten en kruiden […] Lees dit artikel: Gentse stadsboer Roof Food kapt ermee [naar artikel]


19. BEKIJK – Trends Talk met Klaus Van Isacker, intendant Flanders Technology & Innovation (23/03/2024 - Trends)

We hebben het vandaag over technologie, en meer bepaald de Vlaamse technologie. Want die kan meer dan u zou vermoeden. En om dat te tonen aan het grote publiek, loopt nu al een week lang het Flanders Technology & Innovation Festival. Het slotevent vindt dit weekend plaats, in het Antwerpse Sportpaleis. En de intendant van … The post BEKIJK – Trends Talk met Klaus Van Isacker, intendant Flanders Technology & Innovation appeared first on Trends. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!