Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

De eerste veganboer in België: ‘Mijn gember smaakt vijf keer sterker dan de knollen uit China’

11/10/2021 - 10:39
"Mark Van Hove (67) heeft als eerste in België de erkenning van veganistische landbouwer gekregen. Dat wil zeggen: hij gebruikt in het hele groeiproces van zijn groenten en kruiden niets dat van dieren afkomstig is - dus ook geen mest. Maar hoe zorgt hij er dan voor dat alles net zo hard groeit als bij een ‘gewone’ boer? En verandert dat iets aan de smaak? Maar ook: brengt dat iets op?"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. De eerste veganboer in België: ‘Mijn gember smaakt vijf keer sterker dan de knollen uit China’ (11/10/2021 - De Morgen)

Mark Van Hove (67) heeft als eerste in België de erkenning van veganistische landbouwer gekregen. Dat wil zeggen: hij gebruikt in het hele groeiproces van zijn groenten en kruiden niets dat van dieren afkomstig is - dus ook geen mest. Maar hoe zorgt hij er dan voor dat alles net zo hard groeit als bij een ‘gewone’ boer? En verandert dat iets aan de smaak? Maar ook: brengt dat iets op? [naar artikel]


2. REPORTAGE. Maak kennis met Mark Van Hove (67), de eerste vegan-boer in België: “Mijn gember smaakt vijf keer sterker dan de knollen uit China” (07/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

Mark Van Hove (67) heeft als eerste in België de erkenning van veganistische landbouwer gekregen. Dat wil zeggen: hij gebruikt in het hele groeiproces van zijn groenten en kruiden niets dat van dieren afkomstig is - dus ook geen mest. Maar hoe zorgt hij er dan voor dat alles net zo hard groeit als bij een ‘gewone’ boer? En verandert dat iets aan de smaak? Maar ook: brengt dat iets op? [naar artikel]


3. Ga je van gember afvallen? En is het echt goed voor je immuniteit? De zin en onzin van gember (13/01/2022 - Het Belang van Limburg)

Gember wordt al sinds de oudheid niet enkel in de keuken toegepast. Het is ook een populair huismiddeltje, zou wonderen doen voor de immuniteit en zelfs een natuurlijke vetverbrander zijn. Maar is dat ook echt zo? Wij vroegen het Michaël Sels, hoofddiëtist van UZ Antwerpen. “Met twee schilfers gember in je thee kom je er niet”, klinkt het. [naar artikel]


4. Culinaire zoektocht naar de moeder aller knollen (29/03/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Jonge Hasselaren brouwen eerste biertje voor slager Quetin: “Met gember en munt, perfect voor bij vlees” (12/09/2022 - Het Belang van Limburg)

Hasselaren Christophe Smeets (31) en Bram Poelmans (27) hebben als Hoptwins Brouwers hun eerste bier klaar: Quetin’ke, speciaal voor de bekende Hasseltse slager. [naar artikel]


6. Zo kun je zelf trendy gefermenteerde dranken maken met gember (21/09/2016 - Het Belang van Limburg)

Het fermenteren van allerlei groenten was al een tijdje helemaal trendy, maar daar zijn nu ook de dranken bijgekomen. Zo kun je thuis zelf bijvoorbeeld fruitsappen fermenteren met gember, maar ook zelf kombucha en waterkefir maken. De kans is niet gering dat je enkel ooit van gember hebt gehoord, maar daar zal het als het van Wouter Vandegehuchte van microbrouwerij Cult. afhangt snel verandering in komen. "Het zijn gezonde alternatieven voor de frisdranken die je tot treurens toe overal vindt", meent hij. [naar artikel]


7. 5 redenen waarom je wat vaker gember moet eten (11/02/2017 - Het Laatste Nieuws)

Gember heeft een hele specifieke smaak die niet iedereen kan bekoren. Lust je het wel, dan mag je gember best wat vaker op het menu zetten. Want [naar artikel]


8. Van gember als tonic tot trendy bier: dit zijn de nieuwste trends in uw glas (27/03/2017 - Gazet van Antwerpen)

“Gin is out, maar het hippe drankje heeft wel deuren geopend.” Dat is de mening van Vincent Degroote, trendwatcher en directeur van de vakbeurs Venuez, die gisteren en vandaag is georganiseerd in de Parkloods in Park Spoor Noord. “Ik zie dat aan het verminderd aantal gin-standjes. Maar door de verschillende soorten gin zijn mensen wel kwaliteit gaan appreciëren. Ze willen ervoor betalen en ze wéten wat ze bestellen. Men bestelt geen simpele gin-tonic meer, maar ze moeten beide van een bepaald merk zijn. Daarom zullen horecamensen meer aandacht geven aan de consument dan aan de bartender.” [naar artikel]


9. Calciumpillen en gember (30/06/2017 - De Morgen)

Stijn Van De Voorde presenteert bij Studio Brussel en is columnist bij deze krant. [naar artikel]


10. Patiënten blijven na chemotherapie beter op gewicht met kruidenbrood: “Tijm, gember of zelfs een hele citroen door je boterham” (08/09/2017 - Gazet van Antwerpen)

Een studie van onderzoeker Bart Geurden van de Karel de Grote Hogeschool toont aan dat brood met extra toegevoegde smaken kankerpatiënten beter doet eten. Door op gewicht te blijven staat de patiënt sterker in de strijd tegen kanker. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!