Mark Van Hove (67) heeft als eerste in België de erkenning van veganistische landbouwer gekregen. Dat wil zeggen: hij gebruikt in het hele groeiproces van zijn groenten en kruiden niets dat van dieren afkomstig is - dus ook geen mest. Maar hoe zorgt hij er dan voor dat alles net zo hard groeit als bij een ‘gewone’ boer? En verandert dat iets aan de smaak? Maar ook: brengt dat iets op? [naar artikel]
Mark Van Hove (67) heeft als eerste in België de erkenning van veganistische landbouwer gekregen. Dat wil zeggen: hij gebruikt in het hele groeiproces van zijn groenten en kruiden niets dat van dieren afkomstig is - dus ook geen mest. Maar hoe zorgt hij er dan voor dat alles net zo hard groeit als bij een ‘gewone’ boer? En verandert dat iets aan de smaak? Maar ook: brengt dat iets op? [naar artikel]
Gember wordt al sinds de oudheid niet enkel in de keuken toegepast. Het is ook een populair huismiddeltje, zou wonderen doen voor de immuniteit en zelfs een natuurlijke vetverbrander zijn. Maar is dat ook echt zo? Wij vroegen het Michaël Sels, hoofddiëtist van UZ Antwerpen. “Met twee schilfers gember in je thee kom je er niet”, klinkt het. [naar artikel]
Hasselaren Christophe Smeets (31) en Bram Poelmans (27) hebben als Hoptwins Brouwers hun eerste bier klaar: Quetin’ke, speciaal voor de bekende Hasseltse slager. [naar artikel]
Het fermenteren van allerlei groenten was al een tijdje helemaal trendy, maar daar zijn nu ook de dranken bijgekomen. Zo kun je thuis zelf bijvoorbeeld fruitsappen fermenteren met gember, maar ook zelf kombucha en waterkefir maken. De kans is niet gering dat je enkel ooit van gember hebt gehoord, maar daar zal het als het van Wouter Vandegehuchte van microbrouwerij Cult. afhangt snel verandering in komen. "Het zijn gezonde alternatieven voor de frisdranken die je tot treurens toe overal vindt", meent hij. [naar artikel]
Gember heeft een hele specifieke smaak die niet iedereen kan bekoren. Lust je het wel, dan mag je gember best wat vaker op het menu zetten. Want [naar artikel]
“Gin is out, maar het hippe drankje heeft wel deuren geopend.” Dat is de mening van Vincent Degroote, trendwatcher en directeur van de vakbeurs Venuez, die gisteren en vandaag is georganiseerd in de Parkloods in Park Spoor Noord. “Ik zie dat aan het verminderd aantal gin-standjes. Maar door de verschillende soorten gin zijn mensen wel kwaliteit gaan appreciëren. Ze willen ervoor betalen en ze wéten wat ze bestellen. Men bestelt geen simpele gin-tonic meer, maar ze moeten beide van een bepaald merk zijn. Daarom zullen horecamensen meer aandacht geven aan de consument dan aan de bartender.” [naar artikel]
Stijn Van De Voorde presenteert bij Studio Brussel en is columnist bij deze krant. [naar artikel]
Een studie van onderzoeker Bart Geurden van de Karel de Grote Hogeschool toont aan dat brood met extra toegevoegde smaken kankerpatiënten beter doet eten. Door op gewicht te blijven staat de patiënt sterker in de strijd tegen kanker. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.