Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

REPORTAGE. Maak kennis met Mark Van Hove (67), de eerste vegan-boer in België: “Mijn gember smaakt vijf keer sterker dan de knollen uit China”

07/10/2021 - 06:35
"Mark Van Hove (67) heeft als eerste in België de erkenning van veganistische landbouwer gekregen. Dat wil zeggen: hij gebruikt in het hele groeiproces van zijn groenten en kruiden niets dat van dieren afkomstig is - dus ook geen mest. Maar hoe zorgt hij er dan voor dat alles net zo hard groeit als bij een ‘gewone’ boer? En verandert dat iets aan de smaak? Maar ook: brengt dat iets op?"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. De eerste veganboer in België: ‘Mijn gember smaakt vijf keer sterker dan de knollen uit China’ (11/10/2021 - De Morgen)

Mark Van Hove (67) heeft als eerste in België de erkenning van veganistische landbouwer gekregen. Dat wil zeggen: hij gebruikt in het hele groeiproces van zijn groenten en kruiden niets dat van dieren afkomstig is - dus ook geen mest. Maar hoe zorgt hij er dan voor dat alles net zo hard groeit als bij een ‘gewone’ boer? En verandert dat iets aan de smaak? Maar ook: brengt dat iets op? [naar artikel]


2. REPORTAGE. Maak kennis met Mark Van Hove (67), de eerste vegan-boer in België: “Mijn gember smaakt vijf keer sterker dan de knollen uit China” (07/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

Mark Van Hove (67) heeft als eerste in België de erkenning van veganistische landbouwer gekregen. Dat wil zeggen: hij gebruikt in het hele groeiproces van zijn groenten en kruiden niets dat van dieren afkomstig is - dus ook geen mest. Maar hoe zorgt hij er dan voor dat alles net zo hard groeit als bij een ‘gewone’ boer? En verandert dat iets aan de smaak? Maar ook: brengt dat iets op? [naar artikel]


3. Culinaire zoektocht naar de moeder aller knollen (29/03/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


4. Zelfs met dezelfde ingrediënten smaakt het anders: waarom de smos uit de broodjeszaak beter smaakt dan thuis (28/08/2022 - Het Nieuwsblad)

Onlangs ging ik met ons ma een smoske eten in een broodjeszaak. En toen we aan het eten waren zeiden we bijna synchroon: “Zo ne goeie kan je toch thuis niet maken.” Maar hoe komt dat, want puur op zich moet dat toch kunnen? Zijn het bepaalde verhoudingen? Of zit het gewoon allemaal tussen onze oren? [naar artikel]


5. Zo smaakt de nieuwe Duvel, die ook (nóg) een pak sterker is... (22/06/2017 - Gazet van Antwerpen)

Liefhebbers van Duvel kunnen binnenkort een variant proeven van het bier. Brouwerij Moortgat stelt vandaag een nieuw bier voor: Duvel Barrel Aged. Het bijzonder is dat de Duvel wordt gerijpt op eikenhouten bourbonvaten, wat een nieuwe smaakt geeft aan het gekende bier. Maar opgelet, met zijn 11,5% alcohol is de Duvel Barrel Aged nog wat sterker dan de gewone Duvel, en dus meer iets voor de fijnproevers en niet zozeer voor bij de grote dorst. Het bier is ook vrij gelimiteerd, uit 100 geselecteerde vaten werden uiteindelijk 24.000 flessen getrokken, die vanaf eind deze maand te koop zijn. [naar artikel]


6. “Het bewijs dat het schadelijk is, wordt sterker en sterker”: ultrabewerkt voedsel nog ongezonder dan gedacht (01/03/2024 - Het Belang van Limburg)

Ultrabewerkt voedsel is nog ongezonder dan gedacht, concluderen wetenschappers na overkoepelend onderzoek. Suiker, zout en vet zijn daarbij niet de enige boosdoeners. “Als je het niet in een gewone keuken kan maken, kan je je vragen stellen.” [naar artikel]


7. Nicecream die naar choco smaakt...fantastisch! (08/07/2016 - Het Laatste Nieuws)

Voor ons de ontdekking van de zomer: nicecreams. Ijsjes zo gezond dat je er gerust een tweede, derde, vierde....portie van kan nemen. Ellen test [naar artikel]


8. Vrijdag restjesdag! Zo smaakt je maaltijd de tweede keer nóg beter (08/07/2016 - Het Laatste Nieuws)

Nog een restje ovenschotel of wat soep in de ijskast van afgelopen week? Ideaal voor wie op vrijdagavond geen zin heeft om te koken. Om te [naar artikel]


9. Een collega steelt steeds haar koffiemelk. Haar wraak smaakt zoet (22/07/2016 - Het Laatste Nieuws)

Iedereen heeft het wellicht al eens meegemaakt. Je stopt iets in de gemeenschappelijke koelkast om daarna vast te stellen dat iemand ermee [naar artikel]


10. Er bestaat chocolade die naar rosé smaakt (01/08/2016 - Het Belang van Limburg)

Wat krijg je als je rosé mengt met chocolade? Een match made in heaven, op de markt gebracht door de Amerikaanse chocolatier Compartés. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!