Britse onderzoekers stellen voor om vitamine D aan brood en melk toe te voegen zodat mensen minder ziek zouden worden. [naar artikel]
De Belgische werknemer is gemiddeld 21,6 dagen per jaar afwezig op het werk door ziekte. Dat blijkt uit een analyse van Partena Professional. “Na aftrek van de langdurige zieken blijkt het om een dikke weer per jaar te gaan.” [naar artikel]
Opvallend veel mensen lopen dezer dagen te hoesten en te niezen en voelen zich niet zo lekker. Gaat er opvallend veel verkoudheid rond? Zijn we minder resistent dan vroeger? Wat is er aan de hand? “Niets”, zegt viroloog Marc Van Ranst. “Het is in deze tijd van het jaar altijd zo. We herontdekken gewoon de verkoudheid.” Een zucht van opluchting. Maar de griep, die zou lelijk kunnen doen. “In het ergste geval krijgen we een nieuwe pandemie, maar niemand wil dat horen.” [naar artikel]
Opvallend veel mensen lopen dezer dagen te hoesten en te niezen en voelen zich niet zo lekker. Gaat er opvallend veel verkoudheid rond? Zijn we minder resistent dan vroeger? Wat is er aan de hand? “Niets”, zegt viroloog Marc Van Ranst. “Het is in deze tijd van het jaar altijd zo. We herontdekken gewoon de verkoudheid.” Een zucht van opluchting. Maar de griep, die zou lelijk kunnen doen. “In het ergste geval krijgen we een nieuwe pandemie, maar niemand wil dat horen.” [naar artikel]
Wie alweer terug aan het werk is, heeft waarschijnlijk ook al opgemerkt dat heel wat collega's ziek zijn. Het is dan ook "de tijd van het jaar", [naar artikel]
Dagelijks worden we overstelpt met medisch nieuws. Dr. Marleen Finoulst checkt met haar team wat waar en niet waar is. [naar artikel]
Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden brood. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dit zich in het bakkersaanbod? Bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha zoeken samen een antwoord op die vragen en scheiden de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]
Vitamine K is dan wel minder bekend, maar daarom niet minder belangrijk. Lage vitamine K-waarden zouden namelijk in verband staan met ernstige COVID-19-symptomen. Gelukkig is er ook goed nieuws, want vitamine K-tekorten zijn sowieso erg zeldzaam. “Een extra voedingssuplement nemen is dan ook overbodig”, zegt professor huisartsgeneeskunde Dirk Devroey (VUB). [naar artikel]
Vitamine K is dan wel minder bekend, maar daarom niet minder belangrijk. Lage vitamine K-waarden zouden namelijk in verband staan met ernstige Covid-19-symptomen. Gelukkig is er ook goed nieuws, want vitamine K-tekorten zijn sowieso erg zeldzaam. “Een extra voedingssuplement nemen is dan ook overbodig”, zegt professor huisartsgeneeskunde Dirk Devroey (VUB). [naar artikel]
Kunnen we zonder vitamine D? Welke voedingsmiddelen zijn een vitamine D-bommetje? Is een supplement nuttig? En kan je er een overdosis van nemen? Dr. apotheker Geert Vergote beantwoordt tien vragen over vitamine D. “Het is zeer uitzonderlijk dat een te veel aan vitamine D ernstige klachten geeft, maar ga toch niet zelf experimenteren. Voedingssupplementen zijn geen snoepjes. Koop het niet eender waar en respecteer altijd wat er op de verpakking staat.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.