Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Pompoenseizoen: welke past best in je soep? En van welke is ook de schil lekker?

15/10/2021 - 12:04
"Het is herfst, en dus liggen de winkels vol met pompoenen. Maar de ene pompoen is de andere niet. Welke soort kies je best voor welk gerecht?"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Pompoenseizoen: welke past best in je soep? En van welke is ook de schil lekker? (15/10/2021 - Het Belang van Limburg)

Het is herfst, en dus liggen de winkels vol met pompoenen. Maar de ene pompoen is de andere niet. Welke soort kies je best voor welk gerecht? [naar artikel]


2. Tropische temperaturen, maar toch maakt Kasterlee zich op voor pompoenseizoen: “Compotjes en chutney, die schuiven we nog even aan de kant” (11/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het pompoenseizoen is aangebroken, maar met temperaturen tot 30 graden zit het weer daarvoor toch niet echt mee. Want wie wil er nu pompoensoep eten als het hoogzomer is? In Kasterlee, dé pompoengemeente van Vlaanderen, is het toch nog wat wennen, maar een echte chef kan zelfs zomerse gerechtjes maken met pompoenen. [naar artikel]


3. Man betaalt onbedoeld 60.000 euro voor IPA-biertje: “Lekker, maar niet zo lekker" (05/09/2019 - Het Laatste Nieuws)

De bierprijzen zijn er normaal al niet om over naar huis te schrijven, maar dit keer had een Australiër in het Engelse Manchester daadwerkelijk... [naar artikel]


4. Citroen in je gin-tonic? Het venijn zit in de schil (14/12/2016 - Gazet van Antwerpen)

Jan Tytgat, de bekendste toxicoloog van ons land, raadt af om een schijfje citroen toe te voegen aan je gin-tonic. “De schil zit vol pesticiden en die kunnen zelfs kankerverwekkend zijn”, zegt hij in Het Laatste Nieuws. [naar artikel]


5. Daarom eet je een kiwi beter met de schil op (12/01/2017 - Het Belang van Limburg)

Het mag dan misschien niet erg aantrekkelijk klinken toch eet je een kiwi beter in zijn geheel op. En dat wil zeggen mét de bruine schil. [naar artikel]


6. Het is blijkbaar gezond om een kiwi met schil te eten, en wel om deze reden (13/01/2017 - Het Laatste Nieuws)

Ja, we weten dat het wansmakelijk klinkt, wij krijgen zelfs spontaan kokhalsneigingen als we denken aan een kiwi met harige schil opeten. En toch [naar artikel]


7. Binnen kijken in een huis met een houten schil (15/10/2017 - Gazet van Antwerpen)

Buiten valt onmiddellijk de ­houten bekleding op. Ook binnen werd gekozen voor ­natuurlijke materialen en een strakke ­vormgeving. Het uitzicht in de vier windrichtingen is ­fenomenaal. Welkom in de ­woning van tuinarchitect Kim Mondelaers, zijn partner ­Dorien ­Geypens en zijn ­kinderen Hanne en Lucas in Geel. [naar artikel]


8. De pitloze avocado met eetbare schil verovert stilaan het internet (09/12/2017 - Het Laatste Nieuws)

Sinds kort verkoopt de Britse warenhuisketen Marks & Spencer baby avocado's en mensen kunnen er maar niet genoeg van krijgen. Ze lijken een beetje... [naar artikel]


9. Nooit meer pellen: deze bananen eet je mét hun schil (24/01/2018 - Het Belang van Limburg)

Toegegeven, er zijn vervelender dingen dan bananen pellen, maar achteraf zit je toch altijd maar mooi met die schil opgescheept, een schil die dan wel vol voedingsstoffen zit, maar die je toch nooit opeet. Telers in Okayama, Japan, zijn er nu in geslaagd bananen te kweken met een schil die zo dun is, dat je ze zonder probleem mee kan opeten. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!