17/10/2021 - 15:09
"• 11de speeldag • Aftrap: 13u30 • Stayen • Anderlecht is vijf matchen ongeslagen, maar kon ook al drie wedstrijden niet meer winnen"

1. LIVE. Tweede penalty, tweede goal: Anderlecht klimt opnieuw op voorsprong, Gómez ramt elfmeter hoog in doel! (17/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

• 11de speeldag • Aftrap: 13u30 • Stayen • Anderlecht is vijf matchen ongeslagen, maar kon ook al drie wedstrijden niet meer winnen [naar artikel]

2. Wat penalty? Hoe penalty? Waar penalty? Teo schenkt Anderlecht zege met denkbeeldige strafschop (07/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

Anderlecht verdiende de zege op basis van een goede eerste helft. Toen het schip leek te vergaan na de rust werd paars-wit bijgestaan door ref... [naar artikel]

3. Belgen in het buitenland – Chelsea stoot na penalty’s door in FA Cup, Hazard zet beslissende elfmeter om (18/01/2018 - Metro)

Chelsea heeft zich woensdag met veel moeite geplaatst voor de vierde ronde van de FA Cup. Op Stamford Bridge had het strafschoppen nodig tegen tweedeklasser Norwich. De ingevallen Eden Hazard trapte de beslissende elfmeter binnen. Michy Batshuayi opende de score na 56 minuten, maar Jamal Lewis (90.+4) sleepte diep in blessuretijd verlengingen uit de brand. […] [naar artikel]

4. MULTILIVE: Wie anders dan Hazard versiert na heerlijke actie penalty en zet elfmeter koeltjes om (1-0) (19/05/2018 - Het Laatste Nieuws)

Heel wat lekkers over de grenzen heen. Om 18u15 is het legendarische Wembley het schouwtoneel voor de finale van de FA Cup tussen grootmachten... [naar artikel]

5. LIVE. Verstraete moet elfmeter hernemen, maar schiet z'n tweede van de avond binnen na nieuwe omstreden penalty (02/09/2018 - Het Laatste Nieuws)

• Zesde speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: 18u • Jan Breydel • Cercle staat achtste in het klassement, Gent twee plekjes hoger [naar artikel]

6. Zo pak je een elfmeter: Simon Mignolet maakt Sakala gek en stopt nog maar eens een penalty (21/01/2021 - Het Belang van Limburg)

Zelfs als Club Brugge een strafschop tegen krijgt, heeft het nog een kans. Vraag dat maar aan KV Oostende. Simon Mignolet stopte tegen de Kustboys namelijk al de vijftiende elfmeter uit zijn carrière. De Rode speelde eerst een mentaal spelletje met Fashion Sakala en maakte dan een redding. Ook in de herneming kon de Oostendse spits niet scoren bij een 2-1-achterstand. [naar artikel]

7. LIVE. Vanaken mist penalty! Sterke Vandevoordt duwt elfmeter tegen de paal (23/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

• Champions’ Play-off • Aftrap: 18u30 • Jan Breydel Stadion • Club is al kampioen, Genk is zeker van de 2de plaats [naar artikel]

8. Hilarische penalty in de FA Cup: elfmeter vliegt meters naast en tóch treft strafschopnemer raak (20/10/2021 - Het Belang van Limburg)

Lionel Messi hielp Paris Saint-Germain dinsdagavond aan drie punten in de Champions League door een penalty panenkagewijs binnen te trappen tegen RB Leipzig. In Engeland hebben ze nog iets meer werk. In een kwalificatiewedstrijd voor de FA Cup tussen Yeovil en Weymouth gebeurde dit. [naar artikel]

9. VIDEO. Penalty King! Thibaut Courtois pakt uit met een kattensprong en stopt elfmeter tegen Bilbao (04/06/2023 - Het Belang van Limburg)

Real Madrid kreeg in de laatste competitiewedstrijd, tegen Bilbao, al vroeg een penalty tegen. Maar niet getreurd: Thibaut Courtois gokte juist en dook de elfmeter van Mikel Vesga uit z’n doel. Goed voor zijn zevende gestopte strafschop sinds het begin van 2022 en zijn tweede van het seizoen, na eentje in de groepsfase van de Champions League. [naar artikel]

10. Geen penalty voor Zwitserland? Penalty voor Portugal! Nee, toch penalty voor Zwitserland! (06/06/2019 - Het Belang van Limburg)

Cristiano Ronaldo ging woensdag met alle aandacht lopen door zijn hattrick tegen Zwitserland. Maar de halve finale in de Nations League zorgde ook voor een merkwaardig VAR-moment. [naar artikel]