Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Hoe de terugkeer van Saturnus elke 28 jaar jouw leven (en dat van Adele) beïnvloedt. “Je maakt het jezelf heel moeilijk als je je verzet”

19/10/2021 - 13:30
"Zangeres Adele liet heel wat wenkbrauwen fronsen toen ze afgelopen week verwees naar de ‘terugkeer van Saturnus’. Het fenomeen maakte van haar een absolute miserabele puinhoop, zegt ze, maar ze leerde er heel veel van. Wat is dat precies, die terugkeer van Saturnus? En hoe beïnvloedt het jouw leven, als je er net als Adele in gelooft? Astrologe Nele Costers van Adara geeft uitleg. “Saturnus is de planeet van volwassen worden. Maar ze noemen hem ook the lord of karma.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Hoe de terugkeer van Saturnus elke 28 jaar jouw leven (en dat van Adele) beïnvloedt. “Je maakt het jezelf heel moeilijk als je je verzet” (19/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

Zangeres Adele liet heel wat wenkbrauwen fronsen toen ze afgelopen week verwees naar de ‘terugkeer van Saturnus’. Het fenomeen maakte van haar een absolute miserabele puinhoop, zegt ze, maar ze leerde er heel veel van. Wat is dat precies, die terugkeer van Saturnus? En hoe beïnvloedt het jouw leven, als je er net als Adele in gelooft? Astrologe Nele Costers van Adara geeft uitleg. “Saturnus is de planeet van volwassen worden. Maar ze noemen hem ook the lord of karma.” [naar artikel]


2. Mysterie van de ringen van Saturnus opgelost? Vernietiging maan Chrysalis kan Saturnus ringen hebben gegeven (19/09/2022 - VRT NWS)

De vernietiging van een grote ijsmaan, Chrysalis, die te dicht bij Saturnus is gekomen, kan de verklaring vormen voor de prachtige ringen rond de gasreus en zijn ongewoon schuine rotatie-as, die zo'n 27 graden schuin staat. Dat zegt een nieuwe studie die gegevens van de ruimtesonde Cassini en computersimulaties gebruikt heeft. [naar artikel]


3. Niets is gezonder dan jezelf nu en dan terdege blootstellen aan ideeën die haaks staan op die van jezelf (14/03/2018 - De Morgen)

Joël De Ceulaer is senior writer bij deze krant. [naar artikel]


4. We eten ons dood: “Je kan jezelf vullen of je kan jezelf voeden, dat is een wereld van verschil” (05/04/2019 - Gazet van Antwerpen)

Door evenwichtiger te eten, kunnen we in België jaarlijks meer dan 15.000 vroegtijdige overlijdens vermijden. Dat blijkt uit een internationale studie naar het effect van voeding op gezondheid. Net als in de meeste andere landen eten Belgen vooral te weinig gezonde dingen, zoals volkoren granen, noten en zaden, groenten en fruit. [naar artikel]


5. Haatbericht naar jezelf over jezelf: 15% Vlaamse jongeren deed al eens aan ‘zelfcyberpesten’ (26/02/2020 - Gazet van Antwerpen)

Uit een onderzoek van Universiteit Antwerpen blijkt dat 15% van de Vlaamse middelbare scholieren minstens een keer aan ‘zelfcyberpesten’ heeft gedaan. Ze sturen dus gemene of haatdragende berichten naar hun eigen account, bijvoorbeeld over hun uiterlijk. Redenen verschillen. Soms is het blijkbaar voor de fun, soms om te weten of vrienden hen beschermen of soms zelfs als tactiek om van pestkoppen af te geraken. [naar artikel]


6. "Investeer in jezelf en leef trager": dit had je jezelf achteraf gezien willen vertellen vóór de lockdown begon (25/05/2020 - VRT NWS)

Met het voordeel van "achteraf bekeken", is het makkelijk om te bedenken welke dingen we anders gedaan zouden hebben voor corona en de bijhorende lockdown ons leven overhoop haalde. De Britse openbare omroep BBC vroeg surfers om terug te gaan naar het begin van dit jaar en te bedenken welk advies ze zichzelf zouden geven, of wat ze anders zouden aanpakken. Uit de antwoorden blijkt dat het de eenvoudigste, kleine dingen zijn waar we vaak totaal niet bij stilstaan. En dat gevoel is universeel, zo blijkt uit de antwoorden die wij kregen na onze oproep. [naar artikel]


7. Influencer Stien Edlund schrijft een boek over jezelf durven zijn: “Je komt het verst in het leven door jezelf te blijven” (12/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

Jezelf durven zijn blijft een uitdaging voor veel jonge meisjes. Daar moet het boek ‘Be Yourself’ verandering in helpen brengen. De auteur is de 19-jarige Stien Edlund, een populaire influencer en lange tijd de Belgische koningin van TikTok. [naar artikel]


8. Word jij opgewonden van jezelf? Een seksuoloog en vibratorinfluencer over ‘autoseksualiteit’: “Jezelf sexy vinden komt je seksualiteit ten goede” (12/01/2021 - Het Laatste Nieuws)

Ben jij autoseksueel? Met die vraag begint Kourtney Kardashian (41) een artikel op haar lifestylewebsite Poosh. Daar wordt autoseksualiteit omschreven als een persoonlijkheidskenmerk dat ervoor zorgt dat je opgewonden raakt van jezelf. Een seksuoloog en een vibratorinfluencer over het fenomeen: “Van jezelf houden is als met jezelf trouwen. Omdat je jezelf graag ziet for better and for worse.” [naar artikel]


9. Zo train je jezelf in het gelukkig zijn: “Jezelf een geluksboost bezorgen is een agendakwestie” (04/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Eten, drinken, bewegen, slapen op tijd en stond: onze lichamelijke basisbehoeften kennen we allemaal. Maar wist je dat je ook psychologische basisbehoeften hebt? En ja, ook daar heb je een invloed op. Psychologe Daphne van den Bogaard ontwikkelde samen met Motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste het online programma LifeCraft, waarin haarfijn wordt uitgelegd hoe je jezelf kan trainen in het gelukkig zijn. “Omgaan met tegenslagen lukt het best als je voldoende opgeladen bent.” [naar artikel]


10. ‘Mensen zijn zo bescheiden, soms word ik daar ongemakkelijk van. Je mag vol zijn van jezelf, je moet jezelf graag zien’ (10/07/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!