De FOD Volksgezondheid ziet sinds de heropening van de horeca dat meer dan de helft van gecontroleerde zaken niet in orde is met alle coronaregels. In de provincie Antwerpen is de situatie nog een stuk slechter. Met de opmars van de uiterst besmettelijke deltavariant is dat allerminst goed nieuws. [naar artikel]
Meer dan de helft van de gecontroleerde horecazaken is niet in orde met de coronaregels. In de provincie Antwerpen is dat zelfs zeven op de tien. Heel veel zaken hebben geen CO2-meter binnen, maar dat is nochtans verplicht sinds 9 juni. [naar artikel]
Meer dan de helft van de gecontroleerde horecazaken is niet in orde met het naleven van de coronaregels. In de provincie Antwerpen is dat zelfs zeven op de tien. Heel veel zaken hebben geen CO2-meter binnen, maar dat is nochtans verplicht sinds 9 juni. [naar artikel]
Meer dan de helft van de horecazaken is nog steeds niet volledig in orde met het naleven van de coronaregels. Dat blijkt uit cijfers van de FOD Volksgezondheid. Van de 3.936 gecontroleerde horecazaken was veertig procent niet conform. Bij 1.128 gecontroleerde horecazaken was er geen (correct werkende) CO2-meter. [naar artikel]
16:09 Vanaf 1 september vervalt het sluitingsuur van 1 uur in de horeca. Dat is beslist op het overleg tussen de federale en regionale topministers over de coronaregels. [naar artikel]
Meer dan de helft van de fitnesscentra en sportzalen in ons land is niet in orde met hun verplichte CO2-meter. De Economische Inspectie controleerde in totaal 633 zaken, bij 340 werd een inbreuk vastgesteld. In 29 fitnesscentra en sportzalen werd een proces-verbaal opgemaakt. Zij kregen een boete van 750 euro. [naar artikel]
De directeur-generaal van de Federale Overheidsdienst voor Welzijn op het Werk slaat alarm over de naleving van coronamaatregelen op de... The post Meerderheid bedrijven niet in orde met coronaregels: ‘meer inspecteurs nodig’ appeared first on Business AM. [naar artikel]
Energieslurpende koelkasten en gasfornuizen hangen als een strop rond de horeca. Meer dan de helft vreest dat ze het jaar afsluiten met verlies, blijkt uit onderzoek van Horeca Vlaanderen bij haar leden. [naar artikel]
Vanaf vandaag, 9 juni, versoepelen tientallen coronaregels, gaande van de horeca over cultuur en sport tot evenementen. We zetten alles nog eens gedetailleerd op een rij. [naar artikel]
Vanaf morgen, 9 juni, versoepelen tientallen coronaregels, gaande van de horeca over cultuur en sport tot evenementen. We zetten alles nog eens gedetailleerd op een rij. [naar artikel]
Meer dan de helft van de verkooppunten waar je elektronische sigaretten kan kopen, is niet in orde met de wetgeving. Dat blijkt uit cijfers van het... [naar artikel]
Meer dan de helft van de fitnesscentra en sportzalen in ons land is niet in orde met hun verplichte CO2-meter. De Economische Inspectie controleerde in totaal 633 zaken, bij 340 werd een inbreuk vastgesteld. In 29 fitnesscentra en sportzalen werd een proces-verbaal opgemaakt. Zij kregen een boete van 750 euro. [naar artikel]
Vanaf vandaag, 9 juni, versoepelen tientallen coronaregels, gaande van de horeca over cultuur en sport tot evenementen. We zetten alles nog eens gedetailleerd op een rij. [naar artikel]
Vanaf morgen, 9 juni, versoepelen tientallen coronaregels, gaande van de horeca over cultuur en sport tot evenementen. We zetten alles nog eens gedetailleerd op een rij. [naar artikel]
Bij controles op zwaar vervoer heeft de politie maandag op de Grote Baan (N74) 15 vrachtwagens aan de kant gehaald. Zeven bestuurders waren niet in orde. Zo was de lading van twee voertuigen niet in orde, bleek een tachograaf niet in orde te zijn en reed een trucker rond in een vrachtwagen die niet voldeed aan de technische eisen. Er werden ook 3 overtredingen inzake goederenvervoer vastgesteld. [naar artikel]
Horeca Brussel vindt het geen goed idee om alleen in Brussel de coronapas in te voeren voor wie op restaurant of op café wil. De coronaregels voor de horeca zouden in heel het land dezelfde moeten zijn, klinkt het. [naar artikel]
De horeca is honderd dagen dicht, en volgens een enquête van Horeca Vlaanderen staat het water bij veel zaken ver boven de lippen. Liefst 46 procent laat weten dat, als er niets verandert, ze binnen dit en twee maanden de boeken moeten sluiten. Vier op de tien zaken overleven momenteel enkel nog bij gratie van het eigen spaarboekje. 37 procent put uit de bedrijfsreserves. Slechts twee op de tien redden het met de huidige steunmaatregelen. [naar artikel]
“Onze kleinere zaken moeten we zelfs niet opstarten omdat we weten dat we dan geld gaan verliezen.” De Antwerpse horeca-ondernemer Wim Van der Borght heeft de berekening gemaakt. Om rendabel te blijven in het post-coronatijdperk, met nieuwe opgelegde maatregelen voor de horeca, kan hij vanaf volgende week slechts acht van zijn achttien bars en restaurants openen. “De schrik zit er goed in, we zullen goed moeten rekenen om het hoofd boven water te kunnen houden.” [naar artikel]
Horecazaken blijken erg vaak niet in orde te zijn met de witte kassa. Bij 4.835 controles werden er in zeven op de tien gevallen problemen vastgesteld. Dat bericht Het Laatste Nieuws vandaag. Meestal werd de kassa niet correct gebruikt, soms was ze wel aanwezig maar niet geïnstalleerd en in 1 procent van de zaken stond […] [naar artikel]
Rookruimtes worden in de Nederlandse horeca definitief en per direct verbannen. De uitzondering die tot nu toe bestond voor horeca is ongeldig, zo oordeelde de Hoge Raad vrijdag. Of eenzelfde maatregel er in België ook zit aan te komen? “Bij ons is dit totaal niet aan de orde”, zegt Lieselot Van Mol, woordvoerster van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
In Limburg hebben bijna alle zaken die dit nodig hebben (98 procent), een witte kassa. Net als in West- en Oost-Vlaanderen. In Antwerpen en Vlaams-Brabant (beiden 85 procent) is dat al wat minder, maar in Wallonië en Brussel is nog niet eens de helft in orde. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) op een vraag van partijgenoot Werner Janssen. [naar artikel]
Als we straks weer wat langer kunnen blijven hangen op café of restaurant, zullen we in de meeste zaken meer geld moeten neertellen voor een pintje of een steak. Horeca Vlaanderen schat dat iets meer dan de helft van de uitbaters de prijzen zal verhogen. Noodgedwongen na corona, luidt het. In sommige zaken gaat het om prijsstijgingen van 5 tot 10 procent. ‘We moeten het hoofd toch boven water houden.’ [naar artikel]
Als we straks weer wat langer kunnen blijven hangen op café of restaurant, zullen we in de meeste zaken meer geld moeten neertellen voor een pintje of een steak. Horeca Vlaanderen schat dat iets meer dan de helft van de uitbaters de prijzen zal verhogen. Noodgedwongen na corona, luidt het. In sommige zaken gaat het om prijsstijgingen van 5 tot 10 procent. ‘We moeten het hoofd toch boven water houden.’ [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.