De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Spaanse pers ziet Barça “ontslagen worden bij de top van het Europese voetbal”, Frenkie de Jong gebeten hond: “Een mislukking”

Het Laatste Nieuws

09/12/2021 - 07:53

FC Barcelona werd gisteren voor het eerst in 21 jaar uitgeschakeld in de groepsfase van de Champions League. Bovendien scoorden de Catalanen in zes matchen slechts twee doelpunten - van het ooit zo sprankelende Barça blijft nog maar weinig over. Dat zag ook de Spaanse pers, die Barcelona uitwuift aan de Europese top: “Het was een prestatie die alle tekortkomingen pijnlijk blootlegde.” Een overzicht.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Onze chef voetbal in Istanboel ziet dat hoerastemming bij Brugse bazen uitblijft: “Mooi zo, want met naïevelingen lachen Simeone en Conceição eens goed” (26/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Club Brugge kreeg wat het wou. En ook weer niet. Hun Champions Leaguegroep zit vol addertjes, zo ziet onze chef voetbal Niels Poissonnier. En dus hoeft er niet euforisch worden gedaan. “Bart Verhaeghe draait al te lang mee in het (Europese) voetbal om te beseffen dat ploegen à la Atlético als geen ander voor een kater kunnen zorgen.”
  [naar artikel]
 2. Onze chef voetbal in Istanboel ziet dat hoerastemming bij Brugse bazen uitblijft: “Mooi zo, want met naïevelingen lachen Simeone en Conceição eens goed” (26/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Club Brugge kreeg wat het wou. En ook weer niet. Hun Champions Leaguegroep zit vol addertjes, zo ziet onze chef voetbal Niels Poissonnier. En dus hoeft er niet euforisch worden gedaan. “Bart Verhaeghe draait al te lang mee in het (Europese) voetbal om te beseffen dat ploegen à la Atlético als geen ander voor een kater kunnen zorgen.”
  [naar artikel]
 3. "Messi wou hem er absoluut bij en dan mag het iets kosten”: maak kennis met Frenkie de Jong, de nieuwe (peperdure) speler van FC Barcelona (23/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Na maanden getouwtrek om Frenkie de Jong hakte de nieuwste diamant van het Nederlandse voetbal de knoop door: ‘t wordt Barcelona. Dat Barça 75 à 90...
  [naar artikel]
 4. Vertrekt Frenkie de Jong dan toch nog bij FC Barcelona? Nederlander “neemt vliegtuig richting Londen” (29/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Gaat Frenkie de Jong in de laatste week van de transferperiode nog vertrekken bij FC Barcelona? De Nederlander werd maandag gespot op de luchthaven. Volgens Spaanse media nam hij het vliegtuig richting Londen.
  [naar artikel]
 5. Spaanse media zien trieste nieuwe realiteit bij FC Barcelona: “Als je Ronald Koeman niet mag, ontsla hem dan” (15/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Het is wat het is”, “de trieste realiteit” en “arm Barça”. De krantenkoppen onderstrepen vandaag wat Ronald Koeman gisteren ook al zei na de met 0-3 verloren wedstrijd tegen Bayern München: “Dit is het beste wat we konden doen.” Achteraf kwam het Barça-bestuur ook bijeen in een spoedvergadering.
  [naar artikel]
 6. AA Gent stelt aanwinst Hyun-seok Hong - ‘zeg maar Hongi’ - voor: “Ji-sung Park en Frenkie de Jong als grote voorbeelden” (09/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Noem me maar Hongi.” AA Gent heeft met Hyun-seok Hong (23) zijn nieuwste aanwinst voorgesteld. De Zuid-Koreaan versterkt het middenveld. “Mijn voorbeelden? Ji-sung Park en Frenkie de Jong.”
  [naar artikel]
 7. “Ik heb alles gedaan om mijn baby te beschermen”: hond bijt Kelly (28) in been na wandeling met gezin (24/05/2022 - Het Nieuwsblad)
  Kelly Claessens (28) uit Kaulille (Bocholt) moet zeker zes weken revalideren nadat ze zondag door een uitgebroken hond in haar been werd gebeten. “Ik moet zelfs een huidtransplantatie ondergaan. Gelukkig heeft de hond mijn dochtertje van zeven weken niet gebeten. Dat had ze niet overleefd.”
  [naar artikel]
 8. Barça maakt indruk in Trofeu Joan Gamper, Frenkie de Jong schittert met goal en geweldige actie (08/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  FC Barcelona won gisteravond met sprekend gemak de eigen Trofeu Joan Gamper, waar de Spaanse topclub jaarlijks om speelt in de week voor de competitiestart. Barça haalde uit tegen het Mexicaanse Pumas UNAM, het werd 6-0. Frenkie de Jong, die al lang gelinkt wordt aan een transfer naar Man United, toonde zich met een goal en een heerlijke actie.
  [naar artikel]
 9. “Flop mondiale”: buitenlandse pers ongezien hard voor Lukaku, Spaanse krant vindt zelfs term uit om hem af te kraken (01/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Wereldnieuws. De uitschakeling van de Rode Duivels op het WK voetbal haalt overal de headlines. Met Romelu Lukaku die érg stevig wordt aangepakt in de buitenlandse pers. Het Spaanse AS vond er zelfs de term ‘LVP’ voor uit. La Gazzetta dello Sport spreekt dan weer van een “een wereldflop”, al kijken ze naar het hele team. “België is de grootste teleurstelling van dit WK.”
  [naar artikel]
 10. Frenkie de Jong gelooft nog in Nederlandse wereldtitel ondanks povere prestatie: “We hebben laten zien dat we het kunnen” (25/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Man van de Match Frenkie de Jong vindt niet dat er na het zwakke optreden van Nederland op het WK tegen Ecuador (1-1) reden is tot paniek. De middenvelder van Barcelona houdt zich vast aan het spel van het Nederlands elftal in eerdere wedstrijden.
  [naar artikel]
 11. Spaanse pers zag hoe Hazard van het veld getrapt werd (“explosieve cocktail”), Nederlandse aan de klaagmuur: “Voetbal van soms ultieme onhandigheid” (26/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Nederland-België leverde allesbehalve spektakel op. Nooit een Derby der Lage Landen uit de oude doos. Dat zagen ook de Nederlandse media. De vergelijking met de 1-4-overwinning van Oranje in Brussel werd dan ook snel gemaakt: “Topploeg België nam de wedstrijd een stuk serieuzer dan in juni.” In de Spaanse pers werd de match van Eden Hazard duchtig geanalyseerd. Dat resulteerde in opnieuw weinig leuk leesvoer.
  [naar artikel]
 12. Onze chef voetbal heeft een boodschap voor alle Barça-socio’s: “Superclubs als die van jullie vergaan niet” (09/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Barcelona is wat Milan en Arsenal zijn geweest. En een béétje wat RSC Anderlecht op Belgisch niveau vandáág is”, zo schrijft Stephan Keygnaert na de roemloze aftocht van Xavi en de zijnen, gisteravond in de Champions League. Onze chef voetbal schetst verder hoe dit Barça “geen probleem van deze of gene trainer, maar wel een probleem van kwaliteit is” en wat volgens hem “het begin van het einde was.”
  [naar artikel]
 13. Lof voor Frenkie de Jong in Spaanse pers nadat Nederlander opnieuw belangrijk is voor Barça: “Hij was imposant” (28/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Barcelona heeft zich gisteravond geplaatst voor de kwartfinales van de Copa del Rey. Even zag het er slecht uit tegen Rayo Vallecano, maar Lionel Messi (33) en Frenkie de Jong (23) zetten de scheve situatie recht. Vooral de Nederlander kreeg achteraf lof.
  [naar artikel]
 14. “Mijn dochtertje zou die beet niet overleefd hebben”: Kelly (28) aangevallen door hond na wandeling met baby (24/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Kelly Claessens (28) uit Kaulille moet zeker zes weken revalideren nadat ze zondag door een uitgebroken hond in haar been werd gebeten. “Ik moet zelfs een huidtransplantatie laten doen. Gelukkig heeft de hond mijn dochtertje van zeven weken niet gebeten. Dat had ze niet overleefd.”
  [naar artikel]
 15. Spaanse pers zag hoe Hazard van het veld getrapt werd (“explosieve cocktail”), Nederlandse media aan de klaagmuur: “Voetbal van soms ultieme onhandigheid” (26/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Nederland-België leverde allesbehalve spektakel op. Nooit een Derby der Lage Landen uit de oude doos. Dat zagen ook de Nederlandse media. De vergelijking met de 1-4-overwinning van Oranje in Brussel werd snel gemaakt: “Topploeg België nam de wedstrijd een stuk serieuzer dan in juni.” In de Spaanse pers werd de match van Eden Hazard duchtig geanalyseerd. Dat resulteerde in opnieuw weinig leuk leesvoer.
  [naar artikel]
 16. Engelse pers likt wonden na “wrede uitschakeling” en licht er “meedogenloze” Mbapppé uit: “Hij lachte met de pijn van Kane” (11/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Frankrijk kegelde Engeland na een spannende krachtmeting uit het WK voetbal. Een gemiste kans, vindt de Engelse pers. “Voetbal is een wreed spel. Om de één of andere reden komt deze uitschakeling harder aan dan anders”, luidt het over het Kanaal, waar ook veel aandacht gaat naar de reactie van Kylian Mbappé op de cruciale penaltymisser van Harry Kane.
  [naar artikel]
 17. Barcelona-kenner Simon Kuper over malaise: “Mocht ik Martínez zijn, ik zou Barça nu niet willen coachen” (30/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De positie van Barcelona-trainer Ronald Koeman wankelt volgens Spaanse media. “Maar ik denk niet dat een ontslag veel zal oplossen”, zegt Simon Kuper. Als auteur van het deze zomer verschenen insideboek ‘FC Barcelona - Het Imperium’ zag hij de huidige crisis aankomen: “Het ziet er heel sterk naar uit dat ze zijn overgegaan van het tijdperk-Messi naar het tijdperk-Luuk de Jong.” Een interview.
  [naar artikel]
 18. Engelse pers likt wonden na “wrede uitschakeling” en licht er “meedogenloze” Mbappé uit: “Hij lachte met de pijn van Kane” (11/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Frankrijk kegelde Engeland na een spannende krachtmeting uit het WK voetbal. Een gemiste kans, vindt de Engelse pers. “Voetbal is een wreed spel. Om de één of andere reden komt deze uitschakeling harder aan dan anders”, luidt het over het Kanaal, waar ook veel aandacht gaat naar de reactie van Kylian Mbappé op de cruciale penaltymisser van Harry Kane.
  [naar artikel]
 19. Engelse pers likt wonden na “wrede uitschakeling” en licht er “meedogenloze” Mbappé uit: “Hij lachte met de pijn van Kane” (11/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Frankrijk kegelde Engeland na een spannende krachtmeting uit het WK voetbal. Een gemiste kans, vindt de Engelse pers. “Voetbal is een wreed spel. Om de één of andere reden komt deze uitschakeling harder aan dan anders”, luidt het over het Kanaal, waar ook veel aandacht gaat naar de reactie van Kylian Mbappé op de cruciale penaltymisser van Harry Kane.
  [naar artikel]
 20. Papa getuigt nadat zoontje (1,5) gebeten werd door hond: “Waren we niet gevlucht, dan had hij ons wellicht doodgebeten” (07/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Woensdag raakte een kindje van anderhalf zwaargewond nadat hij gebeten werd door de hond des huizes in het West-Vlaamse Ledegem. Bij de huiszoeking werd een grote hoeveelheid drugs gevonden en een jeugdrechter werd aangesteld om te beslissen over het lot van de jongen. De papa reageert aangeslagen. “Ik wil voor mijn kindje blijven zorgen.”
  [naar artikel]
 21. Papa (28) getuigt nadat zoontje (1,5) gebeten werd door hond: “Waren we niet kunnen vluchten, hij had ons wellicht doodgebeten” (07/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Woensdag raakte een kindje van anderhalf zwaargewond nadat hij gebeten werd door de hond des huizes in het West-Vlaamse Ledegem. Bij de huiszoeking werd een grote hoeveelheid drugs gevonden en een jeugdrechter werd aangesteld om te beslissen over het lot van de jongen. De papa reageert aangeslagen. “Ik wil voor mijn kindje blijven zorgen.”
  [naar artikel]
 22. Papa (28) getuigt nadat zoontje (1,5) gebeten werd door hond: “Waren we niet kunnen vluchten, hij had ons wellicht doodgebeten” (07/01/2023 - Het Nieuwsblad)
  Woensdag raakte een kindje van anderhalf zwaargewond nadat hij gebeten werd door de hond des huizes in het West-Vlaamse Ledegem. Bij de huiszoeking werd een grote hoeveelheid drugs gevonden en een jeugdrechter werd aangesteld om te beslissen over het lot van de jongen. De papa reageert aangeslagen. “Ik wil voor mijn kindje blijven zorgen.”
  [naar artikel]
 23. Loslopende hond bijt jong zeehondje dood, gemeente doet oproep: “Houd je hond aan de leiband” (27/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Op het strand van Oostduinkerke werd zondag een zieltogend zeehondje aangetroffen dat net een gevecht had ondergaan met een loslopende hond. De zeehond kon niet meer gered worden. De gemeente Koksijde en het NorthSealTeam doen nu een oproep: “Houd rekening met de zeehonden en hou je hond aan de leiband.”
  [naar artikel]
 24. Barcelona-kenner Simon Kuper belicht huidige malaise: “Mocht ik Martínez zijn, ik zou Barça nu niet willen coachen” (30/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De positie van Barcelona-trainer Ronald Koeman wankelt volgens Spaanse media. “Maar ik denk niet dat een ontslag veel zal oplossen”, zegt Simon Kuper. Als auteur van het deze zomer verschenen insideboek ‘FC Barcelona - Het Imperium’ zag hij de huidige crisis aankomen: “Het ziet er heel sterk naar uit dat ze zijn overgegaan van het tijdperk-Messi naar het tijdperk-Luuk de Jong.” Een interview.
  [naar artikel]
 25. Ook vedettes bij Nederland liggen onder vuur: “Frenkie De Jong valt verschrikkelijk tegen, Virgil van Dijk is geen leider” (29/11/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Ze staan al met anderhalf been in de tweede ronde, maar ook bij onze noorderburen laait de kritiek op na het 1-1-gelijkspel tegen Ecuador. Marco van Basten wees Virgil van Dijk terecht en Wim Kieft en Willem van Hanegem veegden Frenkie de Jong de mantel uit.
  [naar artikel]
 26. “Ik verwacht twee geweldige wedstrijden”: Barça-middenvelder Frenkie de Jong kijkt uit naar clash tegen Napoli (25/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ga er vanavond maar voor zitten. Als we Frenkie de Jong (22) mogen geloven worden de duels tussen Napoli en Barcelona duels om niet te missen. “Nu...
  [naar artikel]
 27. Onze chef voetbal ziet Anderlecht op drempel van broodnodige Conference League staan: “Het is van moeten” (19/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vanavond ontvangt Anderlecht het Nederlandse Vitesse in de heenwedstrijd van de laatste voorronde van de Conference League. Niet meteen het mooiste Europese toneel waar paars-wit ooit actief op was, maar onze chef voetbal ziet dat paars-wit de kwalificatie zó ontzettend nodig heeft. Zélfs in de kelder van het Europese voetbal. Om dat imago wat op te poetsen. “Want het alternatief is Europees dakloos zijn.”
  [naar artikel]
 28. Loslopende hond bijt jong zeehondje dood, gemeente én vrijwilligers doen oproep: “Houd je hond aan de leiband” (27/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  Op het strand van Oostduinkerke werd zondag een zieltogend zeehondje aangetroffen dat net een gevecht had ondergaan met een loslopende hond. De zeehond kon niet meer gered worden. De gemeente Koksijde en het NorthSealTeam doen nu een oproep: “Houd rekening met de zeehonden en hou je hond aan de leiband.”
  [naar artikel]
 29. Loslopende hond bijt jong zeehondje dood, gemeente én vrijwilligers doen oproep: “Houd je hond aan de leiband” (27/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Op het strand van Oostduinkerke werd zondag een zieltogend zeehondje aangetroffen dat net een gevecht had ondergaan met een loslopende hond. De zeehond kon niet meer gered worden. De gemeente Koksijde en het NorthSealTeam doen nu een oproep: “Houd rekening met de zeehonden en hou je hond aan de leiband.”
  [naar artikel]
 30. “Onbegrijpelijk dat Jutglà nog niet voorkwam in WK-plannen van Luis Enrique”: Spaanse pers stuurt na “nachtmerrie in Brugge” boodschap naar bondscoach (05/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een nachtmerrie, een betovering, een vloek. De Spaanse media kropen in hun pen na de winst van Club Brugge tegen Atlético Madrid. Met bijzondere aandacht voor Ferran Jutglà, die deze zomer voor amper vijf miljoen van Barcelona B naar blauw-zwart ging. “Dat Barça met Lewandowski een van de beste spitsen ter wereld heeft, wil niet zeggen dat de blunder rond Jutglà al vergeten is.”
  [naar artikel]
 31. Simon Kuper, auteur van insideboek over FC Barcelona, belicht huidige malaise: “Mocht ik Martínez zijn, ik zou Barça nu niet willen coachen” (30/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De positie van Barcelona-trainer Ronald Koeman wankelt volgens Spaanse media. “Maar ik denk niet dat een ontslag veel zal oplossen”, zegt Simon Kuper. Als auteur van het deze zomer verschenen insideboek ‘FC Barcelona - Het Imperium’ zag hij de huidige crisis aankomen: “Het ziet er heel sterk naar uit dat ze zijn overgegaan van het tijdperk-Messi naar het tijdperk-Luuk de Jong.” Een interview.
  [naar artikel]
 32. FT buitenland. “PSG wil 75 miljoen betalen voor Frenkie de Jong” - Voorzitter River Plate: “Wij zijn het slachtoffer” (07/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De terugwedstrijd van de finale van de Copa Libertadores in Madrid laten doorgaan, is “een enorme schande voor het Argentijnse voetbal”. Dat zegt...
  [naar artikel]
 33. Delphine Lecompte werd ooit gebeten door een hond, maar dat was haar eigen schuld: “Ik was een kind en had een schaar...” (07/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Liesbeth Van Impe gaat opnieuw de strijd aan om de titel van De allerslimste mens ter wereld binnen te rijven tijdens de laatste finaleweek. Ze neemt het maandag op tegen Riadh Bahri en Delphine Lecompte. De laatste geeft tijdens de aflevering toe dat ze ooit werd gebeten door de hond van haar gezin, maar dat was naar eigen zeggen haar eigen schuld. “Ik was een kind...”, klinkt het. “En ik had een schaar...”
  [naar artikel]
 34. Unieke blik achter de schermen bij de eerste dag van Frenkie de Jong bij Barcelona (05/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Frenkie de Jong is begonnen aan zijn avontuur bij FC Barcelona. Op zijn eerste echte dag als Barça-speler werd het Nederlandse goudhaantje van hot...
  [naar artikel]
 35. Loslopende hond bijt kind (6) in Sint-Truiden: “22 hechtingen in zijn oortje” (05/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een zesjarige jongen is maandagavond naar het ziekenhuis overgebracht nadat een hond het jonge slachtoffertje had gebeten. Het incident deed zich voor in de fonteintjes op de Groenmarkt in Sint-Truiden. “Hij vraagt zich voortdurend af wat hij verkeerd gedaan heeft, terwijl die hond gewoon nooit los had mogen rondlopen”, vertelt zijn pleegmama.
  [naar artikel]
 36. Ontslagen worden is nooit leuk, maar het kan wel beter: “Soms kan ontslag beste zijn wat iemand kan overkomen” (04/02/2022 - Het Nieuwsblad)
  Ontslagen worden: het vloert je zelfvertrouwen en kraakt je karakter. Of toch als je baas het verkeerd aanpakt. Advocate en experte zakelijke conflicten Vicky Buelens (46) ziet al 25 jaar hoe het vaak verkeerd loopt in dat laatste gesprek. Ze heeft nu een boek geschreven over hoe het wél respectvol kan. “Er komt na corona nog een grote golf ontslagen aan. Nu is het moment om onze ontslagcultuur te veranderen.”
  [naar artikel]
 37. “Dit zal voor de rest van zijn leven pijn doen bij Kane”: Engelse pers likt wonden na “wrede uitschakeling” (11/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Frankrijk kegelde Engeland na een spannende krachtmeting uit het WK voetbal. Een gemiste kans, vindt de Engelse pers. “Voetbal is een wreed spel. Om de één of andere reden komt deze uitschakeling harder aan dan anders”, luidt het over het Kanaal, waar Harry Kane wel door velen in bescherming wordt genomen na zijn cruciale strafschopmisser.
  [naar artikel]
 38. Ronald Koeman sneert naar FC Barcelona: “Onder mij stonden we acht punten achter Real, nu het dubbele” (29/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ronald Koeman heeft voor het eerst tegenover Spaanse media gereageerd op zijn ontslag bij FC Barcelona, eind oktober. De 59-jarige trainer, die na het WK voetbal de opvolger is van Louis van Gaal als bondscoach van Oranje, stond de pers te woord bij de opening van de Koeman Cup, een golftoernooi waarvan de opbrengsten naar het Cruyff Foundation gaan. “Ik heb niet het gevoel dat ik gefaald heb”, aldus Koeman over zijn tijd als trainer van Barça.
  [naar artikel]
 39. “Radeloze spelers” en “grootste teleurstelling van WK”: uitschakeling Rode Duivels haalt overal de headlines (01/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Wereldnieuws. De uitschakeling van de Rode Duivels op het WK voetbal haalt overal de headlines. Met Romelu Lukaku die érg stevig wordt aangepakt in de buitenlandse pers. Het Spaanse AS vond er zelfs de term ‘LVP’ voor uit. La Gazzetta dello Sport spreekt dan weer van een “een wereldflop”, al kijken ze naar het hele team. “België is de grootste teleurstelling van dit WK.”
  [naar artikel]
 40. “Wanbeleid” en “Vergelijkbaar met situatie Anderlecht”: Mulder en Degryse over teloorgang FC Barcelona (09/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De ontluisterende 3-0-nederlaag van FC Barcelona in München zorgde in de VTM-studio voor het nodige weemoed. Lang vervlogen lijken ze wel, de jaren dat Barça een Europese grootmacht was en de topclubs zelf over de knie legde met geregeld fantastisch voetbal.
  [naar artikel]
 41. “Wanbeleid” en “Vergelijkbaar met situatie Anderlecht”: Mulder en Degryse over teloorgang FC Barcelona (09/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De ontluisterende 3-0-nederlaag van FC Barcelona in München zorgde in de VTM-studio voor het nodige weemoed. Lang vervlogen lijken ze wel, de jaren dat Barça een Europese grootmacht was en de topclubs zelf over de knie legde met geregeld fantastisch voetbal.
  [naar artikel]
 42. Spaanse kranten lyrisch over “magische avond” van Real, Courtois en vooral Benzema oogsten lof: “De koning van Europa” (07/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Karim Benzema legde gisteravond eigenhandig Chelsea over de knie in de heenwedstrijd van de kwartfinales van de Champions League. Na drie doelpunten van de Fransman won de Spaanse grootmacht in Londen met 1-3. “Dit zijn magische avonden, zoals die tegen PSG in Bernabéu”, reageerde hij. De superlatieven van de Spaanse pers om de prestaties van de spits te beschrijven zijn intussen bijna op.
  [naar artikel]
 43. Let op wat je zegt: hond verstaat ons beter dan we denken (05/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  “Zit”, “af” en “pootje” zijn wellicht de meest voorkomende bevelen die baasjes uitdelen aan hun hond. Toch zou het woordenboek van de gemiddelde...
  [naar artikel]
 44. Courtois na de 0-4 in Clásico: “We moeten intern over tactiek praten. Niets werkte” - Piqué: “We zijn terug” (21/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Real Madrid - FC Barcelona 0-4. Om dat resultaat te vergelijken met de 2-6 in 2009 en de opmars van Barça onder Pep Guardiola is het nog wat te vroeg, maar de oplawaai komt aan in Madrid. Van de Champions League-extase tegen PSG naar een ware afgang tegen de eeuwige rivaal in anderhalve week tijd. Carlo Ancelotti is de gebeten hond, ook door de uitlating van Thibaut Courtois. “We moeten intern over tactiek praten.” In Barcelona, dat met Pierre-Emerick Aubameyang de absolute uitblinker in huis had, strooide er eentje maar al te graag zout in de open wonde. Piqué: “We zijn terug.”
  [naar artikel]
 45. Courtois na de 0-4 in Clásico: “We moeten intern over tactiek praten. Niets werkte” - Piqué: “We zijn terug” (21/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Real Madrid - FC Barcelona 0-4. Om dat resultaat te vergelijken met de 2-6 in 2009 en de opmars van Barça onder Pep Guardiola is het nog wat te vroeg, maar de oplawaai komt aan in Madrid. Van de Champions League-extase tegen PSG naar een ware afgang tegen de eeuwige rivaal in anderhalve week tijd. Carlo Ancelotti is de gebeten hond, ook door de uitlating van Thibaut Courtois. “We moeten intern over tactiek praten.” In Barcelona, dat met Pierre-Emerick Aubameyang de absolute uitblinker in huis had, strooide er eentje maar al te graag zout in de open wonde. Piqué: “We zijn terug.”
  [naar artikel]
 46. Spaanse stranden verdwijnen: “Er is een groot tekort aan zand” (27/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Spaanse stranden liggen deze zomer weer vol met bezoekers die genieten van ‘zon en zee’. Maar wie goed kijkt, ziet dat de stranden ieder jaar korter worden. “Er is een groot tekort aan zand”, constateert Jorge Guillén Aranda, onderzoeker aan het Spaanse Instituut voor Zeewetenschappen. “We moeten accepteren dat een aantal van onze stranden er over 20 jaar niet meer is.”
  [naar artikel]
 47. Plots staat Union in het groot in Spaanse sportkrant Marca: “Het nieuwste wonder van het Europese voetbal” (19/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Daar pronk je dan, Union zijnde op een van de grootste Spaanse sportwebsites. Marca wijdt een uitgebreid stuk aan de verrassende koploper in onze Belgische competitie. “Wat werkelijk uitzonderlijk is, is niet zozeer datgene wat er óp het veld gebeurt, maar wel ernaast.”
  [naar artikel]
 48. Spaanse en Duitse pers zien Anderlecht en Union stunten: van “kolossale Verbruggen” tot “huiveringwekkende blunders” (17/03/2023 - Het Belang van Limburg)
  Na AA Gent plaatsten ook Anderlecht en Union zich voor de kwartfinales in Europa. En dat was, uiteraard, de Spaanse (voor Villarreal) en Duitse (voor Union Berlin) pers niet ontgaan.
  [naar artikel]
 49. Onze chef voetbal over het vertrek van Lionel Messi bij Barcelona: “Het Spaanse en bij uitbreiding het Europese voetbal zullen niet meer hetzelfde zijn” (05/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Drie jaar nadat Cristiano Ronaldo Real Madrid verliet, verliest FC Barcelona op zijn beurt Lionel Messi. Het Spaanse voetbal zal nooit meer hetzelfde zijn. Het vertrek van Messi is er een in mist. Net als zijn toekomst. Onze chef voetbal schetst de situatie. “Offerde Laporta Messi op op het altaar van de Super League?”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy