Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Japanse wetenschapper vindt ‘likbaar’ scherm uit: “Het smaakt naar chocolade”

24/12/2021 - 08:36
"Een Japanse professor heeft een scherm ontwikkeld dat voedingssmaken kan nabootsen. Door het scherm te likken, kunnen mensen op een digitale manier hun favoriete smaken ervaren. Professor Homei Miyashita wil mensen met de uitvinding de mogelijkheid geven om “van thuis uit een maaltijd te kunnen proeven van een restaurant aan de andere kant van de wereld”."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Japanse wetenschapper vindt ‘likbaar’ scherm uit: “Het smaakt naar chocolade” (24/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

Een Japanse professor heeft een scherm ontwikkeld dat voedingssmaken kan nabootsen. Door het scherm te likken, kunnen mensen op een digitale manier hun favoriete smaken ervaren. Professor Homei Miyashita wil mensen met de uitvinding de mogelijkheid geven om “van thuis uit een maaltijd te kunnen proeven van een restaurant aan de andere kant van de wereld”. [naar artikel]


2. Krijg je puistjes van chocolade en betere ogen van wortels? Wetenschapper onderscheidt 5 feiten van fabels over voeding (06/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

‘Wortels zijn goed voor je ogen... want heb jij ooit al een konijn met een bril gezien?’ Het is een oud mopje, maar ook een oude volkswijsheid. Waar komt die vandaan en klopt het ook? En hoe zit het met die appel per dag? We laten voedingswetenschapper en bio-ingenieur Eric De Maerteleire los op vijf alom bekende feiten en fabels over voeding: “Deze mythe is ontstaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en intussen bevestigd door de wetenschap.” [naar artikel]


3. Krijg je puistjes van chocolade en betere ogen van wortels? Wetenschapper legt 5 voedingsmythes onder de loep (06/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

‘Wortels zijn goed voor je ogen... want heb jij ooit al een konijn met een bril gezien?’ Het is een oud mopje, maar ook een oude volkswijsheid. Waar komt die vandaan en klopt het ook? En hoe zit het met die appel per dag? We laten voedingswetenschapper en bio-ingenieur Eric De Maerteleire los op vijf alom bekende feiten en fabels over voeding: “Deze mythe is ontstaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en intussen bevestigd door de wetenschap.” [naar artikel]


4. Japanse wetenschapper verzon “aardbevingswonder” (11/05/2019 - Het Laatste Nieuws)

Een aardbeving van 7.1 op de schaal van Richter doodde in 2016 veertig mensen in het zuiden van Japan. Een “wonder” voorkwam erger. Althans, dat... [naar artikel]


5. De ideale namiddagsnack: kebab met chocolade. Veel chocolade. (26/08/2016 - Het Laatste Nieuws)

Niets dat de sleur van de werkdag zo succesvol doorbreekt en je nieuwe energie geeft als een smakelijke namiddagsnack. Sommigen zweren bij rauwe [naar artikel]


6. [VIDEO] - "Belgische chocolade" niet altijd Belgisch en niet altijd chocolade (09/02/2017 - De Redactie)

De komende dagen vindt in Brussel het chocoladesalon plaats. Maar een bezoekje aan de vele chocoladewinkels in de buurt van de Brusselse Grote Markt leert dat een bescherming van het label "Belgische chocolade"dringend nodig is. [naar artikel]


7. België land van chocolade, maar deze landen exporteren meer chocolade dan wij (14/04/2017 - Het Laatste Nieuws)

België heeft vorig jaar 250.000 ton chocolade en chocoladerepen uitgevoerd, waarmee ons land in Europa goed is voor de derde plaats, na Duitsland [naar artikel]


8. Chocolade is gezond, maar dan wel de pure chocolade én in combinatie met sport (08/01/2018 - VRT NWS)

Chocolade, voor velen een gegeerd goedje waar ze maar moeilijk van af kunnen blijven. Ja, het bevat veel calorieën, verzadigde vetten en suikers, maar het is zo lekker, en bovendien ook nog eens gezond. Nieuw onderzoek aan de VUB zet die stelling nog wat meer kracht bij.   [naar artikel]


9. Octave experimenteert met chocolade, maar...: “Vol-au-vent geven we nooit met witte chocolade” (02/03/2019 - Gazet van Antwerpen)

Octave is het restaurant van Chocolate Nation op het Koningin Astridplein. Het eert Octave Callebaut, stichter van het gelijknamige chocoladebedrijf. De chefs van Octave gaan verder met zijn experimenten, want chocolade is voor hen een zoetje, maar ook een smaakmaker. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!