Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

INTERVIEW. Marc Coucke haalt topchef Peter Goossens naar Knokke: “Géén ‘Hof van Cleve’, maar vol-au-vent en paling met mijn signatuur”

14/01/2022 - 18:05
"Letterlijk, een surprise van de chef. Het is de Godfather van de Belgische gastronomie zelf, die voor ondernemers Marc Coucke en Bart Versluys luxehotel ‘La Réserve’ in Knokke op de culinaire kaart zal zetten. Peter Goossens (57) heeft na enkele rustige jaren - nu ja, wat heet rustig in een driesterrenzaak? - veel goesting in een nieuwe uitdaging. “Marc heeft al verschillende voorstellen gedaan in het verleden, maar deze keer voel ik dat het écht goed zit"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. INTERVIEW. Marc Coucke haalt topchef Peter Goossens naar Knokke: “Géén ‘Hof van Cleve’, maar vol-au-vent en paling met mijn signatuur” (14/01/2022 - Het Laatste Nieuws)

Letterlijk, een surprise van de chef. Het is de Godfather van de Belgische gastronomie zelf, die voor ondernemers Marc Coucke en Bart Versluys luxehotel ‘La Réserve’ in Knokke op de culinaire kaart zal zetten. Peter Goossens (57) heeft na enkele rustige jaren - nu ja, wat heet rustig in een driesterrenzaak? - veel goesting in een nieuwe uitdaging. “Marc heeft al verschillende voorstellen gedaan in het verleden, maar deze keer voel ik dat het écht goed zit [naar artikel]


2. Politici met Schild & Vrienden-signatuur of in drugshandel: hoe screenen partijen hun kandidaten? (10/09/2018 - Het Laatste Nieuws)

Een gesprek. Een vluchtige screening via Facebook en Google. Het ondertekenen van een soort van gedragscode. En hop, de kandidaat is klaar om op... [naar artikel]


3. Duurste Belgische transfer ooit is van Luxemburgse signatuur (11/08/2020 - De Tijd)

21:42 Gérard Lopez tekent voor de duurste uitgaande transfer ooit in België. De sterke man van de Franse voetbalclub Lille - en sinds kort het Belgische Moeskroen - legt minstens 27,5 miljoen euro neer voor... [naar artikel]


4. Restaurant Signatuur begint tweede leven in Antwerpse Volkstraat (03/09/2020 - Gazet van Antwerpen)

Restaurant Signatuur verhuist naar het Antwerpse Zuid. De voorbije jaren deed de zaak het goed in Hoogstraten, maar nu zetten chef Bart Gils en zijn partner sommelier Sally Lauwers hun verhaal verder in Antwerpen. “Hier kunnen we de handrem loslaten”, zegt chef Bart. [naar artikel]


5. Ann Lukowiak, federaal magistraat: 'Net als seriemoordenaars hebben mensenhandelaars elk hun eigen signatuur' (26/04/2024 - De Tijd)

19:48 Als federaal magistraat is ze elke dag bezig met mensenhandel en mensensmokkel. Om haar gedachten te verzetten speelt ze al eens een spelletje 'Mario Kart'. Ontbijt met De Tijd. [naar artikel]


6. Topchef Peter Goossens koopt fraudeproces af (05/04/2019 - De Morgen)

Sterrenkok Peter Goossens (50) onderhandelt met de fiscus en het gerecht om een vervolging voor belastingontduiking af te kopen. Hoeveel dat hem zal kosten, is voor zover bekend nog niet beslist. [naar artikel]


7. Topchef Peter Goossens: “Bloedbad in horeca” (20/04/2020 - Het Laatste Nieuws)

Nu cafés en restaurants al langer dan een maand verplicht de deuren moeten sluiten, moeten horecazaken alle zeilen bijzetten om te overleven. De... [naar artikel]


8. Topchef Peter Goossens haalt uit naar de overheid: “Take-away? Ik kan het Hof van Cleve niet in een plastic dozeke steken” (16/05/2020 - Het Nieuwsblad)

De godfather van onze gastronomie windt zich op. Is kwaad zelfs. Woensdag besliste de Veiligheidsraad dat markten, kappers en musea weer mogen openen. Over de horeca geen woord. “Na al die tijd slaagt de overheid er zelfs niet in om ons een perspectief te bieden”, zegt onze enige driesterrenchef Peter Goossens (56). “Zo goed als de rest van Europa weet wanneer de cafés en restaurants de deuren weer mogen openen. En hier in België kappen ze van de ene dag op de andere onze handen af en is het van tire ton plan.” [naar artikel]


9. Waar vind je de beste tonijn uit blik? Topchef Peter Goossens proeft grote verschillen (15/05/2021 - Het Belang van Limburg)

Driesterrenchef Peter Goossens van Hof van Cleve in Kruishoutem proeft voor ons twaalf blikjes met tonijn natuur/eigen nat/water, drie benamingen om aan te duiden dat er geen olie aan te pas komt. Topkwaliteit verwacht hij niet, wel mooie stukjes tonijnvlees, niet te veel ‘pulp’ en als het even kan een correcte tonijnsmaak. Dit is zijn oordeel. Tine Bral, foto’s Maarten De Bouw [naar artikel]


10. Marc Coucke en Bart Versluys strikken topchef Peter Goossens voor hotelrestaurant La Réserve in Knokke (14/01/2022 - VRT NWS)

Ondernemer Mark Coucke en projectontwikkelaar Bart Versluys hebben sterrenchef Peter Goossens gestrikt voor het restaurant van hun hotel La Réserve in Knokke. Goossens zal volledig verantwoordelijk worden voor het restaurant. Tegelijkertijd blijft hij ook uitbater van driesterrenrestaurant Hof van Cleve in Kruisem. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!