Het voedselaanbod rond Vlaamse scholen is de voorbije jaren ongezonder geworden. Nieuw onderzoek vindt een verband tussen dat ongezonde aanbod en overgewicht bij kinderen. [naar artikel]
Federaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) trekt 5 miljoen euro per jaar uit voor de terugbetaling van een bezoek aan de diëtist voor kinderen met overgewicht, zo kondigt ze vandaag aan, na de goedkeuring van de maatregel door het verzekeringscomité van het RIZIV. Die kinderen zullen twee jaar lang een traject van […] Het bericht De Block trekt 5 miljoen euro uit voor bezoek aan diëtist voor kinderen met overgewicht De Block trekt 5 miljoen euro uit voor bezoek aan diëtist voor kinderen met overgewicht verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Het voedselaanbod rond Vlaamse scholen is de voorbije jaren ongezonder geworden. Nieuw onderzoek vindt een verband tussen dat ongezonde aanbod en overgewicht bij kinderen. [naar artikel]
In vijf jaar tijd is het aantal kleinhandelszaken die zich specialiseren in chocolade en suikerwerk met bijna de helft toegenomen. In 2013 telde ons land er nog 499, vorig jaar waren dat er al 693, zo berekende het statistiekbureau StatBel. [naar artikel]
Twijfel je nog steeds of je een snoepwinkel moet beginnen of toch maar een chocolaterie? Uit onderzoek blijkt dat je met de chocolaterie waarschijnlijk meer klanten hebt. Chocola is namelijk aan populariteit aan het winnen vergeleken met snoep. Het negatieve imago van suiker is volgens kenners van de bank ABN AMRO de reden dat de […] Het bericht Chocoladewinkels zijn populairder dan snoepwinkels verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
In Hasselt wagen steeds meer ondernemers zich aan cornflakes om ter zoetst. Amerikaanse ontbijtgranen zijn al enkele jaren in opmars, maar worden nog populairder door alom gevolgde smulpapen. “Nadat ik een influencer Reese Puffs en Fruity Pebbles zag eten dacht ik: dat moeten wij ook verkopen!” [naar artikel]
Omdat Sinterklaas en zijn pieten al dat lekkers zelf niet gemaakt krijgen in hun snoepfabrieken, rekenen ze op de hulp van bakkers, chocolatiers en patissiers. In welke Limburgse winkels kan je zelfgemaakte speculaas, chocolade, marsepein of ander lekkers vinden? Laat het ons weten via onderstaand formulier. [naar artikel]
Een ruime meerderheid van de pittazaken en frituren vermeldt nergens informatie over de allergenen in wat ze aanbieden. Dat blijkt uit cijfers [naar artikel]
Het Vlaams Instituut Gezond Leven bestaat dertig jaar. En al meer dan twintig jaar trekt directeur Linda De Boeck er aan de touwtjes. Met impact, want vandaag vinden we een rookverbod op café doodnormaal. En we kennen allemaal de (omgekeerde) voedingsdriehoek. Haar strijd voor gezondheid gaat na twintig jaar onverminderd voort. “Snackbars bij scholen, dat vinden we over dertig jaar niet meer normaal.” [naar artikel]
Tijdens het begrotingsconclaaf werden verschillende ideeën op tafel gelegd om belastingfraude in de horeca te bestrijden. De uitbreiding van de zwarte doos naar bedrijven met een omzet van minder dan 25.000 euro werd door Vivaldi weerhouden, onthult La Libre. In het nieuws: Vivaldi start een werkgroep op, om de mogelijkheid te bestuderen om de zwarte […] [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.