Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Bier gebrouwen in Truiens boerengat wordt in New York geserveerd voor 14 euro

19/01/2022 - 15:16
"Belgische bieren zijn al jaren hot in de States. Eén van de tien brouwsels van Brouwerij Kerkom wordt zelfs geserveerd in één van de beste restaurants ter wereld. “Een droom die nooit in vervulling zou zijn gegaan zonder Gerty Christoffels”, zegt Marc Limet."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. New Yorks café vraagt woekerprijs van 125 dollar voor bier uit Beersel: brouwer niet tevreden (06/02/2020 - VRT NWS)

In New York slaan ze munt uit Bzart Lambiek, een bier dat in de brouwerij Oud-Beersel wordt gebrouwen. Daar koop je een fles van 75 centiliter voor 125 dollar, of 113 euro. Hier koop je zo'n fles voor 14 euro. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Brouwmeester Gert Christiaens vindt het ontzettend jammer dat zo'n onmenselijke prijs wordt gevraagd voor zijn bier. [naar artikel]


2. Corona-bier niet langer in Mexico gebrouwen, maar wel in België (03/04/2020 - Het Laatste Nieuws)

Het Corona-bier van brouwerij InBev wordt niet meer in thuisland Mexico gebrouwen, maar wel in de Belgische vestiging in Jupille bij Luik. Dat... [naar artikel]


3. Vriendengroep laat Aartselaars bier uit 1919 terug bottelen (01/12/2016 - Gazet van Antwerpen)

Vriendengroep ACH JA lanceert op zaterdag 10 december ’t Solfke. Het gaat om een Aartselaars bier gebrouwen volgens een oud recept gevonden in één van de brandkasten van kasteel Solhof en voor het eerst gebrouwen in 1919. [naar artikel]


4. Pukkelpop tapt opnieuw Limburgs bier: “Cristal wordt hier quasi om de hoek gebrouwen” (29/07/2023 - Het Belang van Limburg)

Pukkelpop gaat straks opnieuw Cristal-pils tappen op de wei. De brouwerij en het festival willen zo het lokale belang van Cristal in de verf zetten. “Het bier wordt op amper twaalf kilometer van de wei gebrouwen. Wij waren al langer vragende partij”, zegt Frederik Luyten van Pukkelpop. [naar artikel]


5. KIJK. Vijf van de elf worden in België gebrouwen, maar vanaf wanneer spreken we over een trappist? (19/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wereldwijd bestaan er slechts 11 echte trappisten, waarvan 5 in België worden gebrouwen. Om een trappist genoemd te worden, moet het bier aan heel wat eisen voldoen. Zo moet het zeker in een abdij gebrouwen worden moet dat ook nog eens onder toezicht van een monnik gebeuren. Wat er met de opbrengst van het bier gebeurt, dat legt VTM NIEUWS-journaliste Birgit Herteleer uit. [naar artikel]


6. Voor het eerst in 200 jaar wordt opnieuw bier gebrouwen in Abdij van Grimbergen (27/05/2021 - Het Nieuwsblad)

Voor het eerst in 223 jaar wordt er opnieuw bier gebrouwen in de Abdij van Grimbergen. Ten tijde van de Franse Revolutie werd de abdij vernield en werd ook het brouwen gestaakt. Nu wordt het voor het eerst opnieuw hervat, en meteen worden ook drie nieuwe bieren gelanceerd. Om de nieuwe Microbrouwerij op te starten, heeft de Grimbergse abdij de handen in elkaar geslagen met brouwerijen Alken-Maes en Carlsberg. [naar artikel]


7. Bier 'voor de katholieke student’ wordt opnieuw gebrouwen (14/02/2017 - Het Nieuwsblad)

Bart Luts, de brouwer die vergeten Leuvense bieren opnieuw introduceert, heeft zijn derde bier klaar. En dat is wel een heel speciaal bier, want de tripel waarop hij zich baseerde was in de 18e eeuw uitsluitend te koop in de Katholieke colleges. [naar artikel]


8. Geproefd: blond bier PELTR werd al gedronken voor er sprake was van Pelt (01/09/2021 - Het Belang van Limburg)

Westvleteren, Orval, Hoegaarden, Tongerlo … Het is niet ongewoon dat een bier wordt genoemd naar de plaats waar het wordt gebrouwen of bedacht. PELTR lijkt in dat rijtje te passen, máár: de naam van het bier bestond vóór die van de gemeente. [naar artikel]


9. Bierbrouwen wordt ambacht van Bokrijk (maar het is nog even wachten voor je het bier kan proeven) (17/09/2018 - Het Belang van Limburg)

Een glaasje, dat kregen de bezoekers van Bokrijk gisteren cadeau tijdens de Dag van het Eetbare Landschap. Om daarin het Bokrijk-bier te kunnen proeven, zullen ze geduld moeten hebben tot mei komend jaar. Dan pas worden de eerste flesjes met het artisanaal gebrouwen BKRK-bier geopend. [naar artikel]


10. Nederlands onderzoek: ambachtelijke bieren drink je het best niet elke dag (27/10/2017 - VRT NWS)

Niets zo populair dezer dagen als bier brouwen. Elk dorp heeft ministens een ambachtelijk biertje in Vlaanderen. Maar wat blijkt nu: dat bier drink je best niet iedere dag. Onderzoekers van de Universiteit van Wageningen concluderen dat ambachtelijk gebrouwen bier meer giftige schimmelstoffen bevat dan ander bier.  [naar artikel]


11. Nederlanders verkiezen Belgisch bier boven het hunne (08/08/2016 - Het Belang van Limburg)

Ondanks dat er bij onze noorderburen ook heel wat bieren worden gebrouwen, lijken ze toch het Belgische bier te verkiezen. Zo zou volgens onderzoeksbureau iVox liefst vier op de vijf Nederlanders van mening zijn dat ons bier beter smaakt dan dat van hen. [naar artikel]


12. 11 zaken die u niet wist over de Oktoberfesten (18/09/2016 - Express)

Binnen minder dan één maand - op 21 september om exact te zijn - starten in München het grootste bierfestival ter wereld... The post 11 zaken die u niet wist over de Oktoberfesten appeared first on Express [NL]. [naar artikel]


13. Belgisch bier wordt steeds meer ter plaatse gebrouwen in het buitenland: ‘Voor de smaak is het zelfs beter’ (25/06/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


14. Nederlands Heineken-bier wordt allemaal "groen" gebrouwen (31/08/2020 - Het Laatste Nieuws)

Al het bier dat de Nederlandse brouwer Heineken voor de thuismarkt maakt is sinds juli "groen". De bierbrouwer gebruikt zonne- en windstroom en... [naar artikel]


15. Na de ophef: Leffe-productie in Rusland wordt stopgezet (03/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Leffe wordt niet langer gebrouwen in Rusland. De joint venture tussen AB InBev en het Turkse Anadolu Efes, die actief is in Rusland en Oekraïne, schort de productie op, bevestigt de Belgische drankmultinational. Het bier werd nog maar sinds deze zomer gebrouwen in Rusland. Dat ging gepaard met ophef. Het ene na het andere bedrijf trok immers net weg uit het land, vanwege de inval in Oekraïne. [naar artikel]


16. “Dit is een extra prikkelend bier met fijne bubbels”: onze biersommelier proeft brut bier voor de feestdagen (09/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

In plaats van cava of champagne zou je dit jaar aan de feesttafel ook brut bier – zeg maar ‘bier in champagnestijl’ – kunnen serveren. De keuze is enorm, van bieren gebrouwen met druiven en bieren die hergisten op fles, tot een blend van wijn en bier. Onze biersommelier Sofie Vanrafelghem proeft er tien en velt haar oordeel. “Blenden is niet zo eenvoudig als het lijkt, maar dit bier is erin geslaagd om het evenwicht tussen wijn en bier te behouden.” [naar artikel]


17. Hasseltse scouts brouwen jeneverbier voor 100-jarig bestaan (02/08/2021 - Het Belang van Limburg)

Naar aanleiding van het honderdjarig bestaan van scoutsgroep Lod Lavki hebben enkele oud-leiders een uniek Hasselts bier gebrouwen. Het brouwproject was een idee van vrienden, maar het bier moest ook nog een Hasseltse traditie dragen. Het resultaat is de Lavke Blond, een blond bier met jeneverinfusie van distillerie Fryns. [naar artikel]


18. Beyoncé houdt niet van bier, zeker niet wanneer haar naam erop staat (12/12/2017 - Het Laatste Nieuws)

De bierbrouwerij Lineup uit Brooklyn, New York, heeft zich de woede van Beyoncé op de hals gehaald door een speciaal gebrouwen biertje de naam... [naar artikel]


19. Ambrosia, een nieuw en verfrissend bier gebrouwen door PXL-studenten (24/03/2023 - Het Belang van Limburg)

Vijf studenten Bedrijfsmanagement Allround van Hogeschool PXL delen een gezamenlijke passie: bier! Zij lanceren, in samenwerking met Beer Select, samen een nieuw en verfrissend bier, genaamd Ambrosia. "Het bier is een mix van traditionele brouwmethoden en unieke ingrediënten, wat resulteert in een smaak die onderscheidend is van alle gekende bieren op de markt", zegt student Sander Castro. [naar artikel]


20. Binnenkort opnieuw Kriekbier van kriekelaars uit Schaarbeekse tuinen: “Dit wordt een echt lokaal bier”  (28/07/2021 - VRT NWS)

Binnenkort is er opnieuw Schaarbeeks Kriekbier. Tien jaar geleden startte het project ‘Schaarbeekse Kriekenboomsage’ waarbij kriekelaars geplant werden in de tuintjes van Schaarbekenaren. Deze zomer wordt er met de oogst bier gebrouwen. [naar artikel]


21. Bier- en wijngilde ’t Wijnvat van Lanaken presenteert nieuwe bieren (10/07/2023 - Het Belang van Limburg)

Op het Jazz Bilzen bierfestival kon men een 7-tal biertjes proeven die gebrouwen werden door bier- en wijngilde 't Wijnvat in de eigen minibrouwerij in Gellik. [naar artikel]


22. De Bourgogne des Flandres: in het hart van de Vlaamse biertraditie (19/06/2020 - Metro)

Reizen zullen we deze zomer vooral in ons eigen land doen. Gelukkig beschikt België over heel wat troeven, waaronder onze unieke biercultuur. Neem bijvoorbeeld Bourgogne des Flandres, een bier gebrouwen in het centrum van Brugge en een perfect voorbeeld van de Vlaamse traditie van versnijbieren. Bourgogne des Flandres is een romig roodbruin bier dat gebrouwen […] Het bericht De Bourgogne des Flandres: in het hart van de Vlaamse biertraditie verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


23. Brandweermannen van Poperinge brouwen bier voor Duitse collega’s: "Als teken van vriendschap en omdat ons bier lekkerder is" (08/01/2021 - VRT NWS)

De brandweerlieden van Poperinge hebben voor hun Duitse collega's bier gebrouwen, als teken van vriendschap en respect. Maar ook om de 54 jaar oude band tussen de 2 brandweerposten te vieren. Samen klinken, zat er door corona nog niet in, maar de brandweerlieden van het Duitse Obergrenzebach konden wel al een eerste keer proeven van het bier. [naar artikel]


24. Paters gaan opnieuw bier brouwen, maar ze kunnen het niet naar hun eigen abdij noemen (29/01/2019 - Het Nieuwsblad)

De paters van Abdij van Park hebben plannen om na 230 jaar opnieuw bier te brouwen in hun abdij. Ze hebben nu ook al een bier, Park, dat gebrouwen wordt in Ierland in een excusiviteitscontract met Aldi. Maar nu gaan ze ook in de abdij zelf brouwen. [naar artikel]


25. Bord aflikken op Tomorrowland? Kostprijs 495 euro (16/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

De Indiase sterrenchef Gaggan Anand heeft speciaal voor Tomorrowland een menu in elkaar gebokst van zestien gangen. Dat kost 495 euro en wordt geserveerd in een speciaal restaurant met uitzicht op de Main Stage. Er zijn ook enkele bijzondere gangen: zo moet je bijvoorbeeld je bord aflikken en wordt het dessert in een papfles geserveerd. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!