Binnen de muren van de abdij van Grimbergen zal binnenkort opnieuw bier gebrouwen worden. Naast het commerciële abdijbier dat Carlsberg en Alken... [naar artikel]
Binnen de muren van de abdij van Grimbergen zal er binnenkort opnieuw bier gebrouwen worden. Naast het commerciële abdijbier dat Carlsberg en Alken Maes al langer aan de man brengen, komt er een microbrouwerij in Grimbergen zelf. [naar artikel]
Groot nieuws uit de Belgische bierwereld. Voor het eerst in ruim 200 jaar wordt er opnieuw bier gebrouwen in de historische abdij van Grimbergen, nabij Brussel. In de brouwketels van de nagelnieuwe microbrouwerij: geen alom bekende Grimbergen Blond, Dubbel of Tripel, maar drie nieuwe bieren. Dat ze weer mogen brouwen, doet de paters – de abdij telt nog een vijftiental kloosterlingen - glunderen. “Straks valt minstens een van onze brouwsels in de prijzen. Wedden?” [naar artikel]
De paters van Abdij van Park hebben plannen om na 230 jaar opnieuw bier te brouwen in hun abdij. Ze hebben nu ook al een bier, Park, dat gebrouwen wordt in Ierland in een excusiviteitscontract met Aldi. Maar nu gaan ze ook in de abdij zelf brouwen. [naar artikel]
De Nobertijnenabdij van Grimbergen heeft concrete plannen om in de toekomst opnieuw bier te gaan brouwen in de abdij zelf, net zoals de paters in het verleden dat deden tot aan de Franse revolutie. Hiervoor zal in de huidige feestzaal van het Fenikshof een microbrouwerij geïnstalleerd worden. Vorige maand maakten ook de Norbertijnen van de Parkabdij in Heverlee bekend dat ze na twee eeuwen op kleine schaal terug eigen bieren willen gaan brouwen. [naar artikel]
Na ruim 200 jaar wordt er opnieuw bier gebrouwen binnen de muren van de abdij van Park in Heverlee bij Leuven. Het gaat om een kleine installatie op de plaats waar ooit de abdijbrouwerij stond. De paters-norbertijnen werken samen met brouwer Joris Brams. Het eerste brouwsel is amberkleurig en krijgt de naam Libertus mee. [naar artikel]
Ze hadden het al een tijdje aangekondigd, maar nu is het eindelijk zo ver. De Paters van Grimbergen gaan opnieuw bier brouwen in hun abdij. Voor het eerst in ruim 200 jaar. Abdijbieren zijn big business. Kijk maar naar het succes van Westvleteren en Orval. En nu is er dus binnen de abdijmuren van Grimbergen opnieuw een kleine brouwerij actief. Ze lanceren vandaag 3 nieuwen bieren, onder meer de Grimbergen Magnum Opus. [naar artikel]
De abdij van Grimbergen wil opnieuw zélf Grimbergen bier brouwen. De paters broeden op een plan om een microbrouwerij en een belevingscentrum te installeren binnen de abdijmuren. [naar artikel]
“35.000 boeken en meters aan archiefkasten. Ergens daartussen ligt het middeleeuwse recept van ons abdijbier.” De paters van de abdij van Grimbergen willen opnieuw zelf bier brouwen. Dat deden ze tot 1797, toen de Fransen hun brouwerij afbraken. “Het is een oude droom om er opnieuw mee te beginnen”, zegt subprior Karel Stautemas. Alleen missen ze dus nog iets belangrijks. “Vier man zoekt al een jaar naar dat document.” [naar artikel]
Wereldwijd bestaan er slechts 11 echte trappisten, waarvan 5 in België worden gebrouwen. Om een trappist genoemd te worden, moet het bier aan heel wat eisen voldoen. Zo moet het zeker in een abdij gebrouwen worden moet dat ook nog eens onder toezicht van een monnik gebeuren. Wat er met de opbrengst van het bier gebeurt, dat legt VTM NIEUWS-journaliste Birgit Herteleer uit. [naar artikel]
Duvel-Moortgat opende gisterenavond officieel een gloednieuwe brasserie mét microbrouwerij in Saint Joseph, het bezoekerscentrum van de Abdij van Maredsous. Op deze plek kan je voor het eerst in 150 jaar genieten van ter plaatse gebrouwen Maredsousbier. Hoe komt het dat ze nu pas daar beginnen brouwen? En welk nieuw aanbod van bier kan je verwachten dit jaar? Onze biersommelier zocht het uit. [naar artikel]
De abdij van Grimbergen organiseert een wedstrijd voor hobbybrouwers. Het winnende brouwsel zal in het najaar in de winkelrekken liggen. [naar artikel]
Pukkelpop gaat straks opnieuw Cristal-pils tappen op de wei. De brouwerij en het festival willen zo het lokale belang van Cristal in de verf zetten. “Het bier wordt op amper twaalf kilometer van de wei gebrouwen. Wij waren al langer vragende partij”, zegt Frederik Luyten van Pukkelpop. [naar artikel]
Vorige week konden enkele bierliefhebbers bakken trappist bestellen om het vandaag, donderdag, op een veilige manier op te halen aan de abdij. Het gaat om een geslaagde test, zodat er vanaf 18 uur opnieuw volop besteld kan worden via de webshop van de abdij. [naar artikel]
Bart Luts, de brouwer die vergeten Leuvense bieren opnieuw introduceert, heeft zijn derde bier klaar. En dat is wel een heel speciaal bier, want de tripel waarop hij zich baseerde was in de 18e eeuw uitsluitend te koop in de Katholieke colleges. [naar artikel]
Een pater van de abdij van Grimbergen is dinsdag opgepakt door de politie en daags nadien door de onderzoeksrechter aangehouden voor zedenfeiten. Dat meldt de abdij zelf vrijdag. [naar artikel]
Vriendengroep ACH JA lanceert op zaterdag 10 december ’t Solfke. Het gaat om een Aartselaars bier gebrouwen volgens een oud recept gevonden in één van de brandkasten van kasteel Solhof en voor het eerst gebrouwen in 1919. [naar artikel]
Een abdij kan pas blijven bestaan als er voldoende mensen toetreden. En om die "geroepenen" te vinden, organiseert de abdij van Grimbergen nu roepingsdagen. [naar artikel]
De abdij van Achel komt wellicht in handen van ondernemer Jan Tormans, eigenaar van Tormans Group. Er is een intentieverklaring voor de verkoop ondertekend. Tormans zou onder meer de brouwerij verder willen uitbouwen, de plannen voor de rest van de abdij zijn nog onduidelijk. Maar als de brouwerij in privéhanden komt, mag de naam trappist niet langer gebruikt worden voor het bier dat in Achel gebrouwen wordt. [naar artikel]
Het Corona-bier van brouwerij InBev wordt niet meer in thuisland Mexico gebrouwen, maar wel in de Belgische vestiging in Jupille bij Luik. Dat... [naar artikel]
Binnenkort is er opnieuw Schaarbeeks Kriekbier. Tien jaar geleden startte het project ‘Schaarbeekse Kriekenboomsage’ waarbij kriekelaars geplant werden in de tuintjes van Schaarbekenaren. Deze zomer wordt er met de oogst bier gebrouwen. [naar artikel]
07:26 Carslberg en Alken-Maes zetten hun schouders onder de opstart van een kleine brouwerij binnen de muren van de abdij van Grimbergen. [naar artikel]
Na een pauze van 31 jaar komen er opnieuw Oktoberfeesten in Wieze. Daarvoor wordt er een speciaal bier gebrouwen: kruidig van smaak en met een licht alcoholpercentage. Wie wil gaan, zoekt nu al best een mooie Lederhose uit. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.