Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Chocolatier Julius Persoone proefde voor ons 12 potten hazelnootpasta, en koos een weinig verrassende winnaar

22/01/2022 - 06:09
"Chocolatier en chef Julius Persoone van The Chocolate Line proeft 12 hazelnootpasta’s. Hij zoekt een mooie gladde pasta die makkelijk smeerbaar is en waarin je duidelijk hazelnoten proeft."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Chocolatier Julius Persoone proefde voor ons 12 potten hazelnootpasta, en koos een weinig verrassende winnaar (22/01/2022 - Het Belang van Limburg)

Chocolatier en chef Julius Persoone van The Chocolate Line proeft 12 hazelnootpasta’s. Hij zoekt een mooie gladde pasta die makkelijk smeerbaar is en waarin je duidelijk hazelnoten proeft. [naar artikel]


2. Welke hazelnootpasta is de lekkerste? Chocolatier Dominique Persoone kiest de smakelijkste voor jouw boterham (03/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

De cijfers liegen er niet om: Belgen eten graag ‘bokes met Nutella’. In ons land gaan jaarlijks dertien miljoen potten over de toonbank, of 24... [naar artikel]


3. Chocolatier proeft hazelnootpasta’s en geeft ze een score op 10: “Het lijkt wel alsof je een ‘zalfje’ eet” (01/09/2021 - Het Laatste Nieuws)

De cijfers liegen er niet om: Belgen eten graag ‘bokes met Nutella’. In ons land gaan jaarlijks dertien miljoen potten over de toonbank, of 24 potten per minuut! Maar is Nutella echt de allerbeste hazelnootpasta om van te smullen? Binnen onze rubriek consumententesten nam de Brugse chocolatier Dominique Persoone, bekend van The Chocolate Line in Brugge en Antwerpen, zestien hazelnootpasta’s onder de loep. [naar artikel]


4. Is Nutella de beste hazelnootpasta of koop je beter een andere pot? Dominique Persoone test 10 merken (21/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Huismerken doen steeds meer hun best om zo goed mogelijk op het originele product te lijken. Ook onze favoriete hazelnootpasta ontsnapt daar niet aan. Maar is een pasta van een huismerk wel net zo lekker als Nutella? Dominique Persoone, Best Chocolatier of 2023 by Gault&Millau, proeft, vergelijkt én deelt zijn recept om zelf de allerlekkerste hazelnootpasta te maken. “De ingrediënten van Nutella zijn geen geheim.” [naar artikel]


5. Chocolatier Dominique Persoone bouwt chocoladefabriek in Congo (01/04/2019 - VRT NWS)

De Brugse topchocolatier Dominique Persoone gaat in Congo een chocoladefabriek bouwen. In het nationale park "Virunga" wil Persoone de lokale bevolking hun eigen cacaobonen laten bewerken tot volwaardige chocolade. Het is vooral de bedoeling om werk te creëren en de armoede te doen dalen. [naar artikel]


6. Zoon van chocolatier Dominique Persoone ontwikkelt pralines voor keelkankerpatiënten: "Combinatie van aardbei, munt... en speeksel" (17/11/2020 - VRT NWS)

Julius Persoone heeft in het chocoladebedrijf van zijn vader een nieuwe praline ontworpen die speciaal bedoeld is voor keelkankerpatiënten. Sommige van die patiënten moeten hun strottenhoofd operatief laten verwijderen, waardoor ze blijvend minder goed kunnen ruiken en proeven. Om deze mensen toch weer de volledige smaak van chocolade te kunnen laten proeven, werd een praline ontwikkeld met aardbei, munt én kunstmatig speeksel erin. [naar artikel]


7. INTERVIEW. De levenslessen van chocolatier Dominique Persoone: "Ik doe soms stomme dingen, ja” (18/01/2021 - Het Laatste Nieuws)

Tegenwoordig verovert hij televisiekijkende harten in ‘Over de oceaan’ en Junior bake-off’, maar Dominique Persoone (52) is en blijft in de eerste plaats de man die Brugge, Antwerpen en de rest van de wereld al decennialang van de allerbeste chocolade bedient. “Toen ik begon, werd ik vierkant uitgelachen. Nu zegt de directeur van de hotelschool dat er dankzij mij meer studenten chocolatier willen worden. Daar ben ik trots op.” [naar artikel]


8. Chocolatier Dominique Persoone staat elke ochtend ‘ziekelijk vroeg’ op om te verbouwen: “Mijn handen en rug zijn kapot ’s avonds, maar ik vind het zalig” (08/02/2021 - Het Laatste Nieuws)

Ben je een vroege vogel of een nachtraaf? Die vraag stellen we elke week aan een bekend gezicht. Deze keer aan de beurt: chocolatier Dominique Persoone. Hem een ochtendmens noemen, is een understatement. Elke dag staat hij om 4 uur op. “Mijn vrouw wordt er onnozel van.” Maar Persoone is veel te graag in de weer. “Ik zie dat ook bij de deelnemers aan ‘Junior Bake Off’. Die kinderen zijn daar al om 7 uur. Vol goesting om in de dag te bijten. Ik herken dat volledig. Dat is passie.” [naar artikel]


9. Lekkerder dan Cécémel? Chocolatier Dominique Persoone proeft chocomelk uit de supermarkt: “Veel suiker en weinig cacao” (13/02/2021 - Het Laatste Nieuws)

Negen genummerde glazen chocomelk op basis van halfvolle melk en een nieuwsgierige topchocolatier die benieuwd is naar eventuele smaakverschillen. Dat is het opzet van onze test met Dominique Persoone. Dé hamvraag: is er een die beter smaakt dan Cécémel? “Chocolademelk is dit eigenlijk niet. Een Spanjaard of een Mexicaan lacht zich dood als hij dit proeft.” Toch zit er een bij die de smaak van Cécémel weet te evenaren én de topchocolatier geeft als uitsmijter ook nog een eigen recept voor een lekkere luxe-chocomelk. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!