Vandaag zondag is vanuit de haven in Oostende gestart met de voorbereidende werken voor de realisatie van de eerste commerciële zeeboerderij voor het kweken van mosselen in België. Nadat de veiligheidszone is afgebakend worden de eerste 10 mossellijnen in het water gelegd. Tegen het project loopt nog een juridische procedure voor de Raad van State. Het Nieuwpoortse stadsbestuur is namelijk tegen de zeeboerderij. [naar artikel]
In de Oostendse haven zijn zondag voorbereidingen gestart voor de eerste commerciële zeeboerderij waar Belgische mosselen gekweekt worden. Nadat de veiligheidszone is afgebakend, worden de eerste 10 mossellijnen in het water gelegd. Tegen het project loopt wel nog een juridische procedure voor de Raad van State. Het Nieuwpoortse stadsbestuur is namelijk tegen. [naar artikel]
Ze zag er plots zo goed uit: stralend, sportief en goed in haar vel. Nathalie Meskens kreeg zoveel vragen over haar transformatie dat ze nu haar... [naar artikel]
Mosselen, we kijken er elke zomer opnieuw naar uit. Ze horen in ons kookboek als mayonaise bij frieten. En ja, die willen we er in dit klassiek gerecht ook wel bij. Waar komt die liefde vandaan en waar eet je de lekkerste mosselen in de hele provincie Antwerpen? Gazet van Antwerpen zoekt het uit. Je kan jouw stem uitbrengen via www.gva.be/delekkerste. [naar artikel]
In het Zeeuwse mosseldorp Bruinisse zijn de eerste mosselen van dit seizoen geoogst. Dat deed de Zeeuwse mosselkweker Jan Bout. Het gaat om... [naar artikel]
Op de Vlaamse Visveiling in Oostende zijn de eerste mosselen van de Vlaamse Banken verkocht. En dat uitgerekend op dezelfde dag waarop het nieuwe Zeeuwse mosselseizoen in Nederland van start ging. Maar de initiatiefnemers willen geen concurrentie aangaan met de Zeeuwse mosselboeren. "Er is voor iedereen een plaatsje onder de zon." [naar artikel]
Normaal gezien start het mosselseizoen eind mei, maar dit jaar vind je zelfs in maart al Zeeuwse mosselen in de rekken. Meestal krijgen we zo vroeg op het jaar eerder Deense mosselen, maar die vallen wel erg klein uit. We vroegen aan een mosselhandelaar en -kweker wat het verschil is in kwaliteit, en wat dit betekent voor de prijs en het aanbod in de supermarkt. [naar artikel]
Colruyt Group had al de gebruiksvergunning, maar heeft nu ook de milieuvergunning om op 5 kilometer voor de kust van Nieuwpoort en Koksijde een zeeboerderij te realiseren. Uniek in ons land en in de wereld. Niet iedereen is even enthousiast. “Wij stappen naar de Raad van State tegen dit project”, klinkt Nieuwpoorts burgemeester Geert Vanden Broucke (CD&V) resoluut. [naar artikel]
De eerste mossellijnen in de zeeboerderij van de Colruyt voor de kust van Nieuwpoort en Koksijde zijn bevestigd. Over één vierkante kilometer zal de warenhuisketens mosselen nu kweken. De eerste 200 ton moet volgend jaar al verkrijgbaar zijn. Dat is nog steeds niet naar de zin van het Nieuwpoortse stadsbestuur, dat via een juridische procedure bij de Raad van State hoopt stokken in de wielen te steken. [naar artikel]
Niet toevallig op de nationale feestdag heeft Colruyt Group in Oostende zijn Belgische mosselen gelanceerd. Die zijn geoogst in de eerste commerciële zeeboerderij, op zo’n 5 kilometer voor de Belgische kust. “De komende maanden halen we zo’n 10 à 15 ton hangcultuurmosselen boven”, zegt Colruyt Group-CEO Stefan Goethaert. Hij legt uit waar je de lekkernij kan kopen – niét in de Colruyt-supermarkten zelf alvast – en hoeveel ze kosten. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.