VIDEO. Dé fase van speeldag 23: was de penalty voor Union tegen KRC Genk terecht?

23/01/2022 - 21:51
"Even leek het erop dat de wedstrijd tussen Union en KRC Genk zou eindigen op een billijk 1-1-gelijkspel. Tot diep in blessuretijd. In minuut 98(!) kende scheidsrechter Nathan Verboomen een discutabele strafschop toe aan Union - een beslissing die de videoref niet omdraaide. “Ik weet zelf niet wat de reden was”, klonk het eerlijk bij Dante Vanzeir na afloop. Herbekijk hieronder de beelden."

1. VIDEO. Dé fase van speeldag 23: was de penalty voor Union tegen KRC Genk terecht? (23/01/2022 - Het Belang van Limburg)

Even leek het erop dat de wedstrijd tussen Union en KRC Genk zou eindigen op een billijk 1-1-gelijkspel. Tot diep in blessuretijd. In minuut 98(!) kende scheidsrechter Nathan Verboomen een discutabele strafschop toe aan Union - een beslissing die de videoref niet omdraaide. “Ik weet zelf niet wat de reden was”, klonk het eerlijk bij Dante Vanzeir na afloop. Herbekijk hieronder de beelden. [naar artikel]

2. Wat penalty? Hoe penalty? Waar penalty? Teo schenkt Anderlecht zege met denkbeeldige strafschop (07/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

Anderlecht verdiende de zege op basis van een goede eerste helft. Toen het schip leek te vergaan na de rust werd paars-wit bijgestaan door ref... [naar artikel]

3. Geen penalty voor Zwitserland? Penalty voor Portugal! Nee, toch penalty voor Zwitserland! (06/06/2019 - Het Belang van Limburg)

Cristiano Ronaldo ging woensdag met alle aandacht lopen door zijn hattrick tegen Zwitserland. Maar de halve finale in de Nations League zorgde ook voor een merkwaardig VAR-moment. [naar artikel]

4. BEKIJK. Herbeleef speeldag per speeldag de razend spannende titelstrijd tussen Club Brugge en Union (16/05/2022 - Het Belang van Limburg)

Club Brugge pakte gisteren met een 1-3-zege op de Bosuil zijn achttiende titel in de Belgische hoogste klasse. Al was die titel begin dit jaar nog heel erg ver weg voor een zwalpend blauw-zwart dat ook nog eens in die cruciale fase afscheid moest nemen van zijn succescoach, Philippe Clement. Wat volgde is een bijna ongeziene inhaalrace met de titel als eindresultaat. Herbeleef hierboven de volledige strijd om de landstitel tussen revelatie Union en grootmacht Club Brugge, van speeldag 1 tot de finale beslissing gisteren in Deurne-Noord. [naar artikel]

5. ANALYSE. Serge Gumienny: “Penalty voor Union terecht, Boniface verdiende wél geel” (14/05/2023 - Het Belang van Limburg)

Onze huisref Serge Gumienny zag dat de arbitrage een rustig weekend kende en zag een terechte strafschop voor Union tegen KRC Genk. [naar artikel]

6. ANALYSE. Serge Gumienny: “Union verdiende geen penalty tegen Genk, rode kaart voor Debast terecht” (18/09/2023 - Het Belang van Limburg)

Naar goede gewoonte analyseert Serge Gumienny de scheidsrechterlijke beslissingen van het voorbije voetbalweekend. “Natuurlijk was die rode kaart voor het hands van Zeno Debast terecht”, oordeelt onze huisref. “Maar in de eerste helft verdiende Kortrijk-spits Avenatti er ook wel eentje.” [naar artikel]

7. Van een verrassing gesproken! Union gaat de boot in tegen stug STVV en ziet achtervolgers naderen - Union-aanvoerder Teuma: “De penalty vat onze wedstrijd een beetje samen” (13/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Union heeft zich laten verrassen door STVV. Ondanks het vele balbezit vond Union weinig ruimte tegen de stugge Limburgers, en dankzij een penaltydoelpunt van Brüls won STVV met 0-1. Vanzeir trapte in de slotminuten nog een penalty hoog over. [naar artikel]

8. LIVE UNION-TOULOUSE. Toulouse nét voor rust op voorsprong via penalty, Union vergeet kansen af te maken (21/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Net als vorig seizoen speelt Union de poules van de Europa League. Daarin legde het toen een fenomenaal parcours af en bereikte het de kwartfinale. Is de thuismatch tegen Toulouse, die in het Lotto Park gespeeld wordt, het begin van een nieuwe succescampagne? Volg alles op de voet in onze liveblog. [naar artikel]

9. LIVEBLOG UNION-ANDERLECHT. Union heeft dubbele voorsprong beet, Rodriguez trapt penalty door het midden binnen (25/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

Een Brusselse derby tussen Union en Anderlecht vanavond in de kwartfinales van de Croky Cup. Wie stoot door naar de halve finales? Union - zonder Amoura en Puertas - staat op 1-0-voorsprong, maar moet het wel met 10 doen na rood voor Mac Allister. Volg de match live op deze pagina of kijk op VTM2 of VTM GO! [naar artikel]

10. VIDEO. Over de eerste Genkse penalty heerst er weinig twijfel, maar is de tweede wel terecht? (31/10/2018 - Het Laatste Nieuws)

Antwerp zat op rozen, maar plots versierde Genk twee penalty’s op vier minuten tijd. Scheidsrechter Alexandre Boucaut wees een eerste keer naar de... [naar artikel]