Dat groenten gezond zijn, is geen geheim maar vaak is het moeilijk om er extra aan je menu toe te voegen. Beperk je niet tot de lunch en het avondeten: begin er de dag mee. Vier makkelijke en snelle recepten om groenten toe te voegen aan je ontbijt. [naar artikel]
Tijdens het paasweekend mag je al eens decadent doen. Een uitgebreide brunch is dan een fan-tas-tisch idee: je smult van hartig én zoet en kan met je familie en vrienden lang en gezellig tafelen. Dankzij deze snelle recepten met groenten en fruit in de hoofdrol houd je het bovendien zorgeloos en guiltfree. Vrolijk Pasen! [naar artikel]
Een variatie op de Tiktokhype ‘pesto eggs’, een gezonde cheesecake die je zonder schaamte als ontbijt kan eten of geglazuurde zalm uit de oven? Quick & easy recepten, van brunch tot drankjes, die iedereen kan maken, in geen tijd. [naar artikel]
Upgrade je moederdagontbijt met homemade granola en proteïnewafels. Van een ontbijt op bed tot een uitgebreide brunch, met deze recepten maak je elke mama blij. [naar artikel]
Minder vlees, meer thuis, gezonder en zonder gluten. Kort samengevat is dat hoe vooral de jonge generatie eet, ook in België. Dat blijkt uit het rapport 'Food Trends België 2017' dat communicatiebureau Weber Shandwick opstelde. [naar artikel]
Elmo Lê van zet deze week de blik op oneindig. Vandaag: het beste kookprogramma op het digitale televisienetwerk, The Pizza Show. [naar artikel]
Wie geen inspiratie heeft voor het avondeten zit dankzij een simpele zoekterm online meteen op een hele reeks recepten om uit te kiezen. Maar hoe zit het met het kookboek, boet dat aan populariteit in door de opkomst van digitale, gratis recepten? Uitgever Johan Ghysels van Lannoo en onderzoeker consumentengedrag Viktor Proesmans leggen uit wat de impact van die digitale kookwereld is. “Chefs zoals Sandra Bekkari doen het publiek écht gezonder eten.” [naar artikel]
Een hip ontbijt, een frisse lunch om mee te nemen en drie snelle gezinsgerechten: foodie Elise Van de Poele tipt vijf snelle én duurzame recepten... [naar artikel]
Onderzoek wijst uit dat 1 op de 4 Belgen niet dagelijks ontbijt, en dat terwijl verschillende studies al aangetoond hebben dat het ontbijt de... [naar artikel]
Een feestje op tafel met deze vegetarische en vegan recepten zonder vleesvervangers. Want: op dit feest is groente de eregast. Starten doe je met soepje van geroosterde bloemkool, gevolgd door gevulde aubergines met geurige kruiden. Cheesecake in een glaasje om af te sluiten. Smakelijk! [naar artikel]
Een brunch combineert het beste van twee werelden: ontbijt en lunch. Op een dag als Pasen mag het al wat meer zijn. Wil jij voor jouw familie een... [naar artikel]
Cocktails slurpen zonder je een lamme arm te shaken: dat kan met de recepten van Didier Van den Broeck. Zijn Antwerpse cocktailbar Dogma werd al twee keer tot beste van Europa verkozen. Hij serveert recepten voor de lekkerste drankjes, die je ook in grotere hoeveelheden kunt maken. Deze week: Horse’s neck. [naar artikel]
Ook sinds de lockdown met je kids aan het bakken geslagen, maar helemaal door je recepten heen? Met deze sprookjesachtige ideetjes van de Efteling... [naar artikel]
Met het warme weekend in het verschiet moeten we creatief omspringen met onze maaltijden. Een verfrissende snack haalt het van een gerecht waarvoor je in hete kookpotten moet roeren. Een Japanse wetenschapper heeft het ideale ontbijt voor warme dagen bedacht. Hij beweert dat je de dag moet beginnen met een ijsje. Dat zou je zelfs […] Het bericht IJsjes bij het ontbijt maken je slimmer verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
De spanningen in de gevangenis in de Begijnenstraat lopen opnieuw op, nu een groot deel van het personeel het werk heeft neergelegd. Door het personeelstekort was een van de directrices genoodzaakt om het avondeten zelf uit te delen. [naar artikel]
Het onderzoeksbureau iVOX voerde in opdracht van supermarktketen Lidl een onderzoek uit naar het ontbijtgedrag bij kinderen en hun ouders. Uit die cijfers blijkt dat één op de vijf kinderen aan de schooldag begint zonder dat ze hebben ontbeten. Hun ontbijt wordt dan vaak vervangen door een tussendoortje in de voormiddag. Nochtans zijn veel wetenschappers het erover eens dat het ontbijt zowat de belangrijkste maaltijd van de dag is. [naar artikel]
Wanneer je minder dan twee uur na het avondeten gaat slapen, breng je je gezondheid in gevaar. Je lichaam bevindt zich dan immers nog in een [naar artikel]
De coronacrisis doet ons massaal in de keuken duiken. Van taarten en brownies bakken tot zomerse zoetigheden in elkaar flansen: wij proberen elke week populaire recepten uit met een minimum aan basic ingrediënten. [naar artikel]
‘Ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar’, zo luidt het spreekwoord. Al spreekt de ‘intermittent fasting’-beweging dat weer tegen. Hoe zit het nu écht met het ontbijt? Mag je het overslaan, of beter niet? En als je ‘s ochtends eet, wat leg je dan best op het bord? HLN-chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari beantwoordt de 7 meest gestelde vragen over het ontbijt. [naar artikel]
Wie weinig tijd en inspiratie heeft voor een weekmenu roept al snel een maaltijdbox ter hulp in. Deze 5 recepten van het nieuwe HLN Eten-weekmenu zijn daarentegen nog goedkoper, makkelijk te maken én snel klaar. Zo wordt je week zonder twijfel een smakelijk en betaalbaar succes. Recepten opslaan en koken maar. Welke maaltijd haalt jouw weekmenu volgende week? [naar artikel]
De zomervakantie is nu echt voorbij, terug naar structuur en geplande maaltijden. Vulje brooddoos met heerlijke taco’s, fruitige loempia’s of versgebakken brood.Vergeet je pauzesnack niet! [naar artikel]
Cocktails slurpen zonder je een lamme arm te shaken: dat kan met de recepten van Didier Van den Broeck. Zijn Antwerpse cocktailbar Dogma werd al twee keer tot beste van Europa verkozen. Hij serveert recepten voor de lekkerste drankjes, die je ook in grotere hoeveelheden kunt maken. Deze week: How you like them apples. [naar artikel]
Geen inspiratie meer om te koken deze week? Haast je dan als de bliksem door dit HLN Eten-weekmenu van Piet Huysentruyt, Sandra Bekkari en Jelle Beeckman. Een hete bliksem, in de vorm van een ovenschotel bijvoorbeeld. Voor een betaalbaar prijsje verleid je iédere tafelgenoot tot het opsmikkelen van het bord tot het laatste druppeltje saus. [naar artikel]
Cocktails slurpen zonder je een lamme arm te shaken: dat kan met de recepten van Didier Van den Broeck. Zijn Antwerpse cocktailbar Dogma werd al twee keer tot beste van Europa verkozen. Hij serveert recepten voor de lekkerste drankjes, die je ook in grotere hoeveelheden kunt maken. Deze week: Red snapper. [naar artikel]
Het leven van rockster Lemmy, de frontman van Motörhead die in 2015 overleed, wordt verfilmd. Dat laat Deadline weten. “Alles wat je over hem... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.