Een hip ontbijt, een frisse lunch om mee te nemen en drie snelle gezinsgerechten: foodie Elise Van de Poele tipt vijf snelle én duurzame recepten... [naar artikel]
Van paddestoelburger tot zalmlasagne en ontbijtwrap: met tortilla’s kun je alle kanten uit in de keuken. Drie originele recepten uit het leuke kookboekje: ‘It’s a wrap’. [naar artikel]
Tijdens het paasweekend mag je al eens decadent doen. Een uitgebreide brunch is dan een fan-tas-tisch idee: je smult van hartig én zoet en kan met je familie en vrienden lang en gezellig tafelen. Dankzij deze snelle recepten met groenten en fruit in de hoofdrol houd je het bovendien zorgeloos en guiltfree. Vrolijk Pasen! [naar artikel]
Dat groenten gezond zijn, is geen geheim maar vaak is het moeilijk om er extra aan je menu toe te voegen. Beperk je niet tot de lunch en het avondeten: begin er de dag mee. Vier makkelijke en snelle recepten om groenten toe te voegen aan je ontbijt. [naar artikel]
“Een superfris dessert waar je iedereen mee kan plezieren! Ik kan dit zelfs eten als ontbijt, no joke. Het receptje heb ik gekregen van mijn liefste oma. Zij heeft mij de kneepjes van het vak al vroeg aangeleerd.” [naar artikel]
Gezien de oude Grieken al cheesecake (of kaastaart) kenden, moet dit echt een van de oerdesserten van onze westerse beschaving zijn. De oude Grieken kenden twee versies volgens twee recepten die een dokter neerschreef. Beide werden weliswaar in verband gebracht met religieus gebruik. Het duurde nog tot de uitvinding van de cream cheese in 1872 en de verdere ontwikkeling ervan door James Kraft in 1928 voor de cheesecake in zijn huidige vorm wereldwijde bekendheid verwierf. [naar artikel]
Tofu is droog, zonder eieren kan je geen lekkere chocomousse maken en veganistische gerechten hebben geen ‘punch’. Culinair journaliste Louise De Brabandere countert al die clichés over veganistisch koken. Ze experimenteert voor De Morgen Magazine met nieuwe technieken en alternatieve ingrediënten. Het resultaat van die zoektocht, en veganistische recepten zonder room, kaas of eieren, die vind je hier. [naar artikel]
Slijm maken is een grote hype en daarom 5 snelle receptjes om tijdens de paasvakantie uit te proberen. [naar artikel]
‘Ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar’, zo luidt het spreekwoord. Al spreekt de ‘intermittent fasting’-beweging dat weer tegen. Hoe zit het nu écht met het ontbijt? Mag je het overslaan, of beter niet? En als je ‘s ochtends eet, wat leg je dan best op het bord? HLN-chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari beantwoordt de 7 meest gestelde vragen over het ontbijt. [naar artikel]
Pasen is traditioneel het feest waarbij we ons massaal te goed doen aan chocoladen eieren, in alle maten en gewichten, al dan niet met een smaakje. Maar tijdens het ontbijt of de brunch durven we ook al eens een echt ei op tafel toveren. Ladychef Sofie Dumont gelooft dat de variaties in gerechten met eieren eindeloos zijn en deelt drie recepten die je in weinig tijd op tafel zet. [naar artikel]
Een feestje op tafel met deze vegetarische en vegan recepten zonder vleesvervangers. Want: op dit feest is groente de eregast. Starten doe je met soepje van geroosterde bloemkool, gevolgd door gevulde aubergines met geurige kruiden. Cheesecake in een glaasje om af te sluiten. Smakelijk! [naar artikel]
Met dank aan TikTok! [naar artikel]
Op het laatste nippertje toch nog op zoek naar recepten voor Pasen voor vandaag of morgen? Eieren, asperges, worteltjes en lamsvlees spelen dé hoofdrol in een klassiek paasmenu. Geef ze in deze drie recepten een verrassende twist en vier Pasen net een tikkeltje anders dit jaar! [naar artikel]
Staat er aankomend weekend een paasbrunch op de planning, maar heb je geen idee wat te serveren? “Het moeten niet altijd alleen maar koffiekoeken, een traditionele omelet of pistolets met kaas zijn”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari. Ze deelt 5 tips én 5 exclusieve recepten om er een gezondere brunch van te maken, waarmee je iedereen tevreden stelt aan tafel. “Niet alles moet volledig zelfgemaakt zijn.” [naar artikel]
De Belgische speculaas van Lotus – over de landsgrenzen vooral bekend als Biscoff – is momenteel de wereld aan het veroveren. Niet alleen in de gedaante van een koekje of pasta, want creatieve keukenprinsen en -prinsessen zwieren de klassiekers in de lekkerste toetjes. Drie TikTok-recepten ter inspiratie, die uitnodigen om voor een keertje géén calorieën te tellen. [naar artikel]
Van gesmolten sneeuwmankoekjes over de klassieke Nutellakerstboom tot speculoosrolls. [naar artikel]
In een koude en gure winter is vrolijk en happy door het leven gaan net een tikkeltje moeilijker. Behalve wanneer je deze heerlijke cheesecake op... [naar artikel]
Het weer mag dan niet al te zomers zijn momenteel, het is nog steeds warm genoeg om je bananen in ijltempo bruin te krijgen. Plots een hele tros [naar artikel]
Het Australische kookfenomeen Donna Hay serveert in Kerstmis feestelijke diners en lekkernijen. Vier heerlijke recepten voor een simpel kerstmenu. [naar artikel]
Bij warmer weer liggen bananen sneller te rijpen in onze fruitmand, met de gevreesde bruine spikkeltjes tot gevolg. Plots een hele tros rijpe [naar artikel]
Upgrade je moederdagontbijt met homemade granola en proteïnewafels. Van een ontbijt op bed tot een uitgebreide brunch, met deze recepten maak je elke mama blij. [naar artikel]
Iedereen koopt wel eens eieren terwijl er eigenlijk nog meer dan genoeg thuis staan. Wat doe je dan met eieren die je al lang geleden gekocht hebt of die je uit het oog bent verloren? “Bewaar ze zeker niét in het frigovak in de deur”, licht levensmiddelenmicrobioloog Frank Devlieghere (UGent) toe. Hij zet op een rijtje waar je op moet letten en hoe je die eieren het best bewaart. [naar artikel]
Iedereen koopt wel eens eieren terwijl er eigenlijk nog meer dan genoeg thuis staan. Wat doe je dan met eieren die je al lang geleden gekocht hebt? “Bewaar ze zeker niét in het frigovak in de deur”, licht levensmiddelenmicrobioloog Frank Devlieghere (UGent) toe. Hij zet op een rijtje waar je op moet letten en hoe je die eieren het best bewaart: in of uit de koelkast? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.