Het monumentale pand Den Breckpot op de Mechelse Korenmarkt staat voor 1,65 miljoen euro te koop. Slager-traiteur Werner Gybels uit Bonheiden kocht het gebouw meer dan vijftien jaar geleden en maakte er een juweeltje van. “Het is een van de mooiste handelspanden in Mechelen, de ideale plek voor een gastronomisch restaurant”, zegt sterrenchef Axel Colonna-Cesari. [naar artikel]
Topchef Maarten Van Essche heeft niet alleen plannen voor een restaurant in de oude pastorie van Heffen (Mechelen). Hij opent binnenkort al zijn eerste restaurant in de Mechelse binnenstad. Voor Magma in de Borzestraat werkt hij samen met Jules Colruyt. De dertiger startte voor zijn familiebedrijf mee de versmarkt CRU op waar hij zich richtte op de bakkerij. [naar artikel]
Het oostelijke koetshuis van Hof ter Linden in Edegem ontvangt bij vlotte inrichtingswerken in september de eerste gasten. Het gastronomisch restaurant zal openen onder de naam ‘Stable’. [naar artikel]
Noteer in uw agenda: vanaf september kan u in het goedkoopste gastronomisch restaurant van Gent terecht voor een driegangenlunch die u ocharme 12 tot 17 euro zal kosten. In restaurant ‘Brut Nature’ wordt u bediend door de leerlingen van beroepsschool OLVI. Die zijn blij dat ze na maandenlange coronabeperkingen voor buitenstaanders kunnen koken. “Onthoud dat je de varkenswangetjes voor mevrouw in je rechterhand hebt, de kalfsblanquette in je linkerhand is voor meneer.” [naar artikel]
Dirk Hoeben en Candida Cagnoli uit Koningshooikt (Lier) runnen sinds kort het luxueuze hotel Durbuy Suites in het Waalse stadje Durbuy. Vorige week openden ze er ook een gastronomisch restaurant, waar ook niet-hotelgasten welkom zijn. [naar artikel]
Op 1 februari opent Sander Spreeuwers (26) Restaurant Modest aan de Weg naar Opoeteren. De Opglabbeekse chef stond vijf jaar lang in de keuken van driesterrenrestaurant Hertog Jan. “Ik wil een bepaald niveau halen, dit wordt geen doorsnee restaurant.” [naar artikel]
Merelbeke is een gastronomisch restaurant rijker. Maar gerechten op basis van vlees, vis en zelfs melk, kaas en eieren staan niet op de menukaart van ‘Amaranth’. Topchef Pieter-Jan Lint (35) kookt uitsluitend plantaardig. “Een dame blanche zonder melk of room? Waarom niet?” [naar artikel]
“Elke dag beter doen dan de vorige.” Dat is de ambitie van de jonge chef-kok Bert Brouwers (26), die in Hamont met Stad 10 zijn eigen restaurant opent. Zijn keuken beschrijft hij als klassiek Frans met wereldse invloeden. [naar artikel]
1.500 restaurateurs, journalisten en partners waren aanwezig op de jaarlijkse hoogmis van de Gault&Millau awards. Oost-Vlaanderen viel dit jaar ook weer uitgebreid in de prijzen met opnieuw het beste restaurant van België, de jonge chef van het jaar en de gastheer van het jaar. [naar artikel]
Op 26 januari ontvingen de NT2-cursisten van GO! Ctt Limburg hun certificaten na een opleiding van 240 uren in de module RG 1 (mondeling en/of schriftelijk). [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.