Tijd heelt alle wonden, heet het. Zeker als je die tijd samen met je geliefde kunt doorbrengen, rondtrekkend door Florida. John van den Brom (55) moest even weg na zijn exit bij Racing Genk. Nu is hij wel klaar om voor het eerst zijn verhaal te doen. “Als ik gekke dingen had gedaan, dan had ik mezelf iets kunnen verwijten.” [naar artikel]
Waar is de tijd dat Cercle Brugge stijf onderin stond en niet meer wist van welk hout pijlen te maken? Gelukkig bleef eigenaar AS Monaco geld in de ploeg pompen. Ruim 75 miljoen intussen en het jaarlijks budget van 25 miljoen euro wordt tegenwoordig wel prima besteed. De scouting blijft bijvoorbeeld het ene na het andere talent uit de hoge hoed toveren. Maar er zijn nog geheimen achter het succes van dit Cercle Brugge. [naar artikel]
Als we zo blijven voortdoen, is Ehtiopië, de vijfde grootste koffieproducent, tegen het einde van deze eeuw 60% van zijn geschikte landbouwgrond kwijt. Dat zal dramatische gevolgen hebben voor het land en koffiefans. Door de klimaatverandering worden steeds meer landbouwgronden rond de evenaar niet meer bruikbaar. Dat is ook het geval in Ehtiopië, waar heel […] [naar artikel]
Een lekker kopje koffie smaakt iedereen, dat heeft Marjolein Vermeersch, die haar eigen artisanale koffiebranderij runt, goed begrepen. ze schreef... [naar artikel]
Een lekker kopje koffie smaakt iedereen, dat heeft Marjolein Vermeersch, die haar eigen artisanale koffiebranderij runt, goed begrepen. ze schreef... [naar artikel]
Een lekker kopje koffie smaakt iedereen, dat heeft Marjolein Vermeersch, die haar eigen artisanale koffiebranderij runt, goed begrepen. ze schreef... [naar artikel]
De Zwitserse overheid wil stoppen met het hamsteren van koffie in het systeem van noodreserves dat tijdens het interbellum (de periode tusen WO I en WO II) werd ingevoerd. Het afschaffen van de strategische koffiereserve voor tijden van oorlog, natuurrampen of epidemieën valt niet bij alle Zwitsers in goede aarde. Een definitieve beslissing zou voor het najaar zijn. [naar artikel]
Protest in de vijf woon- en zorgcentra van het Gentse OCMW om een tas koffie. Nadat er enkele weken geleden een nieuw merk werd ingevoerd, willen verschillende bewoners er geen meer drinken omdat ze die niet lusten. Sommigen kochten zelfs al een apparaat om op de kamer eigen koffie te zetten. “We dachten dat de nieuwe smaak wel zou wennen”, reageert de bevoegde schepen. “Niet dus. De opmerkingen komen van overal.” Koks van andere woonzorgcentra zijn duidelijk: “Als rusthuischef weet je dat je niet zomaar aan de koffie raakt. En er zijn zo nog wel wat dingen.” [naar artikel]
Al bijna 150 jaar wordt er in Lier koffie gebrand door de familie Van Ouytsel. Hun product ‘De Doornenkroon’, een mengeling van Zuid-Amerikaanse koffies, werd in 2014 zelfs officieel erkend als streekproduct. Hoog tijd dus dat uw reporter eens ‘op de koffie ging’ bij zaakvoerster Judith Van Ouytsel en haar zoon Yunus. [naar artikel]
Voor de een de ideale start van de dag, voor de ander een momentje tussendoor. Een tas koffie blijft voor velen een moment van genot. Ivo Calsius startte vier jaar geleden in Bilzen BaristabarBilzen waar iedereen ook nu welkom is om een lekkere tas koffie af te halen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.