Kingslize Pizza heeft een exclusieve pizza mét showeffect beet: de Katsuobushi (spreek uit: ka-tsu-obu-shi). De letterlijk dansende pizza werd dan ook gemaakt door een sterrenchef: Axel Colonna-Cesari van restaurant Centpourcent in Sint-Katelijne-Waver. De samenwerking smaakt naar meer, want heel snel volgen nog meer gerechten. [naar artikel]
De Mechelse ondernemers achter Kingslize Pizza gaan de culinaire toer op. Sterrenchef Axel Colonna-Cesari van restaurant Centpourcent in Sint-Katelijne-Waver creëerde voor de keten van pizzeria’s met vestigingen in heel Vlaanderen een dansende pizza. “Wij tillen zo onze pizza naar een hoger niveau”, zegt zaakvoerder Omar Aberkane. [naar artikel]
Een klassieker zoals pizza is altijd een succesnummer wanneer je haar op het menu zet. Toch kun je niet élke pizza zomaar ‘pizza’ noemen. Het exemplaar moet eerst aan een paar voorwaarden voldoen. 5 pizza-experten verzamelen alle musthaves voor het comfortfood en verklappen hoe je best zelf aan de slag gaat met deeg en beleg. En schuif je die dan in een houtoven of gasoven? ”Een pizza moet een perfecte mix van korst en beleg zijn, je moet alles kunnen proeven.” [naar artikel]
Een klassieker zoals pizza is altijd een succesnummer wanneer je haar op het menu zet. Toch kun je niet élke pizza zomaar ‘pizza’ noemen. Het exemplaar moet eerst aan een paar voorwaarden voldoen. 5 pizza-chefs verzamelen alle musthaves voor het comfortfood en verklappen hoe je best zelf aan de slag gaat met deeg en beleg. En schuif je die dan in een houtoven of gasoven? ”Een pizza moet een perfecte mix van korst en beleg zijn, je moet alles kunnen proeven.” [naar artikel]
Een kerstdiner voor zij die hun smaak hebben verloren door COVID-19? De Gentse sterrenchef Marcelo Ballardin ontwikkelde samen met een Nederlandse ervaringsdeskundige in geur- en smaakverlies een eindejaarsrecept voor personen die het coronavirus opliepen. Het feestelijk gerecht focust op ingrediënten en texturen die je toch nog enig culinair genot kunnen schenken als je je geur […] Het bericht Sterrenchef Marcelo Ballardin ontwikkelt kerstrecept voor coronapatiënten die smaak verloren (video) verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Een teriyaki-sandwich van Subway, pizza margherita van Pizza Hut en krokante kip van KFC: ze bestaan nu ook in de vorm van chips. Vanaf september kunnen liefhebbers stemmen welke fastfood-smaak chipsmerk Lay’s zal blijven produceren, de andere twee verdwijnen dan weer uit de rekken. Maar smaken deze chips écht naar hun smaakvariant in het fastfoodrestaurant? En zijn ze überhaupt lekker? Wij lieten sterrenchef Olivier de Vinck, van het bekroonde restaurant Kommilfoo in Antwerpen, een smaaktest doen. [naar artikel]
Pas op 28-jarige leeftijd dook sterrenchef Marcelo Ballardin voor het eerst een koksopleiding in. Veertien jaar later heeft hij een ster en twee eigen restaurants op zijn naam staan. In zijn kookboek OAK deelt hij een blik achter de schermen én recepten, zodat je zelf het restaurant naar je thuis kan brengen. Waar moet je in de keuken op letten als (thuis)kok? En welke invloeden ontdek je in de keuken? “Maak vooral niet exact hetzelfde recept klaar als ik, doe er je eigen ding mee.” [naar artikel]
De Griek Sam Panopoulos was in de jaren 60 jong en experimenteerde erop los in de keuken. Voor de "fun" legde hij ananas op tomatensaus. [naar artikel]
El Chapo. Voor de gemiddelde Mexicaan staat deze naam synoniem voor jarenlange drugsoorlog en duizenden doden. Maar Pizza Hut Belgë vond er niet beter op om de naam te gebruiken voor hun pikante pizza. Resultaat: boze twitteraars en een nieuwe naam voor pizza El Chapo. [naar artikel]
Veganisten en lactose-intoleranten, rejoice! [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.