01:00 Sterrenchef Philippe Serruys (68) heeft samen met Marijke Van Damme beslist het legendarische restaurant Den Gouden Harynck in Brugge eind dit jaar te sluiten. Hier maakt hij zijn persoonlijke balans ... [naar artikel]
“Die laatste service: ik heb daar bewust voor klanten gekozen die we niet zo goed kennen, om het niet al te emotioneel te maken. Maar ik weet nu al dat sommige vrienden geïnfiltreerd zijn." Horeca-icoon Philippe Serruys (69) neemt vrijdagavond voorgoed afscheid van ‘zijn’ Gouden Harynck. Hij zal dan 45 jaar in het vak zitten, waarvan een kwarteeuw met een Michelinster. Tijd voor een afscheidsinterview. Hoewel... [naar artikel]
Natasja D.P. (36), de vrouw die er samen met haar vriend Bart G. (34) van wordt verdacht oud-leraar Frank Serruys (62) te hebben gedood, heeft een spoor van vernieling getrokken door de levens van al wie haar pad kruiste. “Haar kinderen hebben al véél gezien.” [naar artikel]
Meer dan een week had de Nederlandse politie geen enkel idee wie de man was die dood werd achtergelaten in een berm in de buurt van Roosendaal. Ondertussen had een vriend Frank Serruys al wel als vermist opgegeven in België. Na een oproep in de media in Nederland en België kwamen er tips binnen en kon het lichaam na een DNA-test geïdentificeerd worden, vertelden de onderzoekers maandag op de tweede dag van het assisenproces van Bart Goossens en Natasja De Paepe. [naar artikel]
Natasja De Paepe (39) en Bart Goossens (37) zijn schuldig aan de roofmoord op Frank Serruys (62). Dat heeft de volksjury in Antwerpen donderdagavond beslist. [naar artikel]
Bart Goossens (37) en Natasja De Paepe (39) zijn vrijdag veroordeeld tot 27 jaar opsluiting voor de roofmoord op Frank Serruys in Essen in de nacht van 12 op 13 juni 2017. Zijn lichaam werd de nacht erop gedumpt aan een zandweg in Nispen, bij het Nederlandse Roosendaal. [naar artikel]
In Menen is het werk van de Belgisch-Franse Yvonne Serruys (1873-1953) te zien. Een pionier van de beeldhouwkunst in een tijd toen dat allesbehalve evident was voor een vrouw. Na de Eerste Wereldoorlog bracht ze volop "nieuwe vrouwen" in beeld, actief in badpak in plaats van ingesnoerd in een korset. [naar artikel]
06:00 Deze week maakte chef Christophe Hardiquest (46) bekend dat hij zijn restaurant Bon Bon - twee Michelinsterren en 19,5/20 in Gault & Millau - op 30 juni sluit. Hier maakt hij zijn persoonlijke balans ... [naar artikel]
Er ging gisteren een golf van verbazing door de zaal in Flanders Expo, toen Philippe Heylen van het Leuvense restaurant EED bij het krijgen van zijn eerste Michelinster zijn leeftijd vertelde: 23. “De jongste Belgische sterrenchef ooit”, zegt Werner Loens, hoofdredacteur van Michelin. “Straf wat die jongen al kan. Zeer straf.” Enkel zijn ouders keken niet verbaasd op toen zijn naam viel. “Het zat er altijd al in. Voor zijn elfde verjaardag wou hij maar één ding: kreeft gaan eten.” [naar artikel]
01:00 In elke shift verbruikt hij vijf mondmaskers. Soms zes. Zal koken ooit nog hetzelfde worden? Philippe Heylen, de jongste sterrenchef ooit, weet het niet. Gelukkig ligt nog veel voor hem. Bijna alles. ... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.