Coöperatie Hoogstraten heeft de start gegeven voor het nieuwe seizoen, met traditioneel de verkoop van de eerste aardbeien. De acht bakjes brachten naar goede gewoonte 4.000 euro op, waarna de Coöperatie het bedrag verdubbelde en het schenkt aan een goed doel. Dit jaar is dat de Nadjmi Foundation van de Antwerpse topdokter Nasser Nadjmi. Ook van de partij: teler Guy Herrijgers, die samen met zijn zoon Sven enkele specialiteiten heeft, waaronder nu ook de witte aardbei. En binnenkort komt hij zelfs met een bananenaardbei. [naar artikel]
In Hoogstraten is vrijdagavond "De Aardbei" ingehuldigd, een groot kunstwerk dat het belang van de vrucht voor de regio onderstreept. [naar artikel]
Ze zijn er weer, en vanaf volgende week zelfs massaal. Op uw ijscoupe, onder een toefje slagroom, met wat suiker, op het randje van uw champagneglas of gewoon als snoepje: als de zomer een smaak had, zou het die van de Hoogstraatse aardbei zijn. De vrucht met de ijzersterke merknaam verovert meer en meer de Europese markt. Dat is niet voor niks: alles eraan - vorm, smaak, glans, stevigheid - benadert de wetenschappelijke perfectie. De lat ligt extreem hoog en 180 telers doen er alles aan om die te halen. [naar artikel]
Ze zijn er weer, en vanaf volgende week zelfs massaal. Op uw ijscoupe, onder een toefje slagroom, met wat suiker, op het randje van uw champagneglas of gewoon als snoepje: als de zomer een smaak had, zou het die van de Hoogstraatse aardbei zijn. De vrucht met de ijzersterke merknaam verovert meer en meer de Europese markt. Dat is niet voor niks: alles eraan - vorm, smaak, glans, stevigheid - benadert de wetenschappelijke perfectie. Zo extreem hoog ligt de lat en dit doen de 180 telers om die te halen. [naar artikel]
Ze zijn er weer, en vanaf volgende week zelfs massaal. Op uw ijscoupe, onder een toefje slagroom, met wat suiker, op het randje van uw champagneglas of gewoon als snoepje: als de zomer een smaak had, zou het die van de Hoogstraatse aardbei zijn. De vrucht met de ijzersterke merknaam verovert meer en meer de Europese markt. Dat is niet voor niks: alles eraan - vorm, smaak, glans, stevigheid - benadert de wetenschappelijke perfectie. Zo extreem hoog ligt de lat en dit doen de 180 telers om die te halen. [naar artikel]
In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, live amateurvoetbal aan. Elk weekend wordt een topaffiche uit een van de verschillende amateurreeksen live gestreamd met deskundig commentaar. Op dit moment is dat Hoogstraten tegen Lokeren Temse, een absolute topper uit eerste amateur. Vlak na de rust komt de thuisploeg op voorsprong na een vrije trap. Het is Fall die de 1-0 binnenkopt. Hieronder kan u als abonnee LIVE kijken naar deze wedstrijd! [naar artikel]
De Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag is met haar 124.000 fans bekender dan Jeroen Meus op Instagram. Op de sociale netwerksite mutfaktayim_b deelt ze klassieke en eigentijdse Turkse gerechten. Vanaf nu toont Beyhan iedere vrijdag haar favoriete Turkse klassiekers ook in deze krant. [naar artikel]
Ooit stond ze achterin de keuken van haar mans kebabzaak te zwoegen, maar vandaag is de Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag bekender dan Jeroen Meus op de sociale netwerksite mutfaktayim_b. Deze week maakt ze galette met rabarber en aardbei klaar. Smakelijk! [naar artikel]
Deze ijspralines met aardbei en yoghurt zijn een ideaal tussendoortje in de zomer. Om uit te delen aan de kindjes die in de tuin spelen, om zelf van te snoepen bij een fris glaasje bubbels. Geef ons er maar één of twee of... vijf? [naar artikel]
Wie het stadhuis binnenwandelt, kan straks eerst een aardbei proeven. De stad Oostende kweekt in de bloembakken aan de hoofdingang aardbeien en munt, tussen gewone, niet eetbare bloemen. Iedereen die er zin in heeft, mag ze plukken. Als ze rijp zijn tenminste. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.