Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Oorlog verplaatst zich naar Donbas en het zuiden, maar zal Oekraïne daar stand kunnen houden? “Het gaat alleen wreder worden”

06/04/2022 - 13:11
"De oorlog in Oekraïne komt in een nieuwe, mogelijke nog wredere fase. Want nu het Russische leger zich heeft teruggetrokken uit Kiev, dreigt de Donbas-regio volledig overrompeld te worden. Al zullen de Russen er wel oog in oog komen te staan met de beste troepen van het Oekraïense leger."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Oorlog verplaatst zich naar Donbas en het zuiden, maar zal Oekraïne daar stand kunnen houden? “Het gaat alleen wreder worden” (06/04/2022 - Gazet van Antwerpen)

De oorlog in Oekraïne komt in een nieuwe, mogelijke nog wredere fase. Want nu het Russische leger zich heeft teruggetrokken uit Kiev, dreigt de Donbas-regio volledig overrompeld te worden. Al zullen de Russen er wel oog in oog komen te staan met de beste troepen van het Oekraïense leger. [naar artikel]


2. Russisch leger maakt doel ‘tweede fase’ oorlog bekend: volledige controle over Donbas en zuiden van Oekraïne, maar ook ‘toegang tot Transnistrië’ (22/04/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


3. Oorlog in Oekraïne: Russisch leger 'wil volledige controle over Donbas en zuiden van Oekraïne' (22/04/2022 - Knack)

Volg hier al onze updates over de Russische invasie in Oekraïne. [naar artikel]


4. De volgende stap naar oorlog? Noord-Korea verplaatst raketten, waarschuwt zuiden (30/09/2017 - Het Belang van Limburg)

Zuid-Korea heeft opnieuw aan de internationale alarmbel getrokken. Het land heeft waargenomen hoe Noord-Korea meerdere raketten heeft verplaatst. Er wordt gevreesd dat het regime in Pyongyang nieuwe provocerende acties zal ondernemen, waardoor de kans op een oorlog met de Verenigde Staten alsmaar dichterbij komt. [naar artikel]


5. Rusland laat in kaarten kijken: leger wil volledige controle over Donbas en zuiden van Oekraïne (22/04/2022 - Het Belang van Limburg)

Rusland streeft naar volledige controle over de oostelijke  Donbas-regio en het zuiden van Oekraïne om een landbrug te slaan naar het door Moskou geannexeerde schiereiland de Krim. Dat heeft een hoge Russische generaal vrijdag gezegd, aldus het Russische nieuwsagentschap Interfax. [naar artikel]


6. Nog amper vooruitgang in de Donbas, en Oekraïens tegenoffensief in het zuiden: is Rusland het momentum kwijt? (25/07/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Strijd om het zuiden wordt weer belangrijker dan die om de Donbas (17/08/2022 - Het Belang van Limburg)

De oorlog in Oekraïne is alweer in een nieuwe fase beland. Meer dan om de Donbas draait de strijd opnieuw om het zuiden. Oekraïne blijft Rusland pijn doen op de Krim. [naar artikel]


8. Live - Zware gevechten bij Slovjansk • Britten: ‘Strijd verplaatst zich naar het zuiden’ (06/08/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


9. Mogelijke wending in de oorlog: Rusland zegt zich te gaan richten op ‘bevrijding’ van de Donbas (26/03/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!