Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Rusland richt vizier op Slovjansk en Kramatorsk: “We gaan van de aardbodem worden geveegd”

12/04/2022 - 03:32
"Rusland bereidt een groot offensief voor vanuit het pas veroverde Oekraïense stadje Izium. Het voornaamste doelwit zijn de steden Slovjansk en Kramatorsk. Strategisch zijn die cruciaal, maar ze hebben ook een symbolische waarde. In 2014 waren ze immers al enkele maanden in handen van pro-Russische separatisten. Tot Oekraïne ze heroverde."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Rusland richt vizier op Slovjansk en Kramatorsk: “We gaan van de aardbodem worden geveegd” (12/04/2022 - Het Belang van Limburg)

Rusland bereidt een groot offensief voor vanuit het pas veroverde Oekraïense stadje Izium. Het voornaamste doelwit zijn de steden Slovjansk en Kramatorsk. Strategisch zijn die cruciaal, maar ze hebben ook een symbolische waarde. In 2014 waren ze immers al enkele maanden in handen van pro-Russische separatisten. Tot Oekraïne ze heroverde. [naar artikel]


2. LIVE. Human Rights Watch vraagt Rusland en Oekraïne te stoppen met clustermunitie - Moskou roept op burgers uit Kramatorsk en Slovjansk te evacueren (12/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) roept zowel Rusland als Oekraïne op onmiddellijk te stoppen met het gebruik van clustermunitie op het slagveld. De Russische militaire leiding heeft er bij hulporganisaties op aangedrongen de Oost-Oekraïense steden Kramatorsk en Slovjansk te evacueren. Oekraïne heeft Rusland voorgesteld Russische krijgsgevangenen te ruilen tegen zwaargewonde Oekraïense soldaten die zich verschanst hebben in de Azovstalfabriek in de belegerde havenstad Marioepol. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog. [naar artikel]


3. Het gevaarlijkste scenario voor Oekraïne: ‘Als Rusland Chasiv Yar inneemt, liggen steden als Slovjansk en Kramatorsk niet ver weg’ (04/04/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


4. Waarom Rusland groot offensief plant op twee spooksteden: “We zullen van de aardbodem worden geveegd” (12/04/2022 - Gazet van Antwerpen)

Rusland bereidt een groot offensief voor vanuit het pas veroverde Oekraïense stadje Izium. Het voornaamste doelwit zijn de steden Slovjansk en Kramatorsk. Strategisch zijn die cruciaal, maar ze hebben ook een symbolische waarde. [naar artikel]


5. Live - ‘Russen maken opmars richting Slovjansk en Kramatorsk’ • Schoonzoon Boris Jeltsin gestopt als adviseur van Poetin (02/06/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Rusland mikt op stad Slovjansk: het ‘nieuwe Stalingrad’ heeft naast een strategische ook een symbolische waarde (08/04/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


7. LIVE. Explosies in verschillende Oekraïense steden, ook in Kiev nieuwe ontploffingen - Zelensky: “Rusland probeert ons van aardbodem te vegen” (10/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

In de Oekraïense hoofdstad Kiev zijn doden en gewonden gevallen bij meerdere explosies in de stad. Dat zeggen de hulpdiensten aan de publieke omroep Suspilne. Hoeveel slachtoffers er zijn is nog niet bekend. Ook in andere steden waren er ontploffingen. Rusland had eerder gedreigd met vergelding voor de verwoestende explosie op de voor de Russen strategisch belangrijke Krimbrug. [naar artikel]


8. Live - Regen van raketten op Oekraïense steden • Zelensky: ‘Rusland probeert ons van de aardbodem te vegen’ (10/10/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


9. Live - ‘Al minstens 75 raketten afgevuurd’ op Oekraïense steden • ‘Rusland probeert ons van aardbodem te vegen’ (10/10/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!