Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
VRT NWS

Het oorlogsschip de Moskva, de trots van de Russische vloot in de Zwarte Zee, ontruimd na brand

14/04/2022 - 07:21
"Het Russische oorlogsschip de Moskva is geëvacueerd. Het schip op de Zee van Azov heeft zware schade opgelopen "door de explosie van munitie als gevolg van een brand", zo meldt het Russische ministerie van Defensie. Enkele uren eerder hadden de Oekraïense autoriteiten gemeld dat de Moskva was geraakt door Oekraïense raketten."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Het oorlogsschip de Moskva, de trots van de Russische vloot in de Zwarte Zee, ontruimd na brand (14/04/2022 - VRT NWS)

Het Russische oorlogsschip de Moskva is geëvacueerd. Het schip op de Zee van Azov heeft zware schade opgelopen "door de explosie van munitie als gevolg van een brand", zo meldt het Russische ministerie van Defensie. Enkele uren eerder hadden de Oekraïense autoriteiten gemeld dat de Moskva was geraakt door Oekraïense raketten. [naar artikel]


2. Zware klap voor Russische vloot in Zwarte Zee: dit is het indrukwekkende palmares van het uitgeschakelde oorlogsschip Moskva (14/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

De Russische vloot in de Zwarte Zee heeft een zware klap gekregen. Oorlogsschip Moskva moest afgelopen nacht geëvacueerd worden nadat er brand was ontstaan aan boord. Over de ware toedracht is nog geen duidelijkheid, maar vast staat dat de machtigste oorlogsbodem in de regio minstens tijdelijk buiten gebruik is. Dat wil zeggen: als hij al niet op de bodem van de zee ligt. De Moskva heeft nochtans een indrukwekkende staat van dienst. [naar artikel]


3. Live - Oekraïens parlement bestempelt Russische acties als genocide • ‘Oorlogsschip Moskva brandt nog steeds’ (14/04/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


4. Live - Oorlogsschip Moskva is gezonken • Oekraïens parlement bestempelt Russische acties als genocide (14/04/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Russische rechter verklaart opvarenden oorlogsschip ‘Moskva’ dood en geeft ze status van veteraan (08/11/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Roemrucht Russisch oorlogsschip Moskva is zwaar beschadigd. Na beschietingen of brand? Dit is wat we weten (14/04/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Roemrucht Russisch oorlogsschip Moskva is volgens adviseur Zelensky ‘gezonken’ (14/04/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Waarom verlies van oorlogsschip Moskva klap(je) is voor Moskou (14/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

Was het een accidentele ontploffing (zegt Moskou) of werd het schip getorpedeerd door raketten (zegt Kiev)? Feit is dat de Moskva, het belangrijkste oorlogsschip van de Russen in de Russisch-Oekraïense oorlog is uitgeschakeld. Wat de impact daarvan is op het verdere verloop van het conflict legt militair expert Roger Housen uit. [naar artikel]


9. Waarom verlies van oorlogsschip Moskva klap is voor Moskou (14/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

Was het een accidentele ontploffing (zegt Moskou) of werd het schip getorpedeerd door raketten (zegt Kiev)? Feit is dat de Moskva, het belangrijkste oorlogsschip van de Russen in de Russisch-Oekraïense oorlog, is uitgeschakeld. Wat de impact daarvan is op het verdere verloop van het conflict, legt militair expert Roger Housen uit. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!