Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

LIVE. VN: “Ruim 5 miljoen vluchtelingen uit Oekraïne” - Noodkreet Oekraïense soldaten Marioepol: “Mogelijk onze laatste uren”

20/04/2022 - 06:11
"Ruim vijf miljoen Oekraïeners hebben het land inmiddels ontvlucht. Dat becijfert de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties. Ondertussen is het Russische offensief in Oost-Oekraïne in volle gang: vooral in havenstad Marioepol is de situatie schrijnend. In een videoboodschap noemde de Oekraïense president Volodymyr Zelensky de situatie daar “zo moeilijk als maar kan”. Russische troepen hebben voor vandaag opnieuw een eenzijdig staakt-het-vuren afgekondigd in de stad. Ook wordt weer een humanitaire corridor ingesteld voor burgers in de omsingelde staalfabriek Azovstal. Soldaten krijgen de kans zich over te geven. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. LIVE. VN: “Ruim 5 miljoen vluchtelingen uit Oekraïne” - Noodkreet Oekraïense soldaten Marioepol: “Mogelijk onze laatste uren” (20/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

Ruim vijf miljoen Oekraïeners hebben het land inmiddels ontvlucht. Dat becijfert de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties. Ondertussen is het Russische offensief in Oost-Oekraïne in volle gang: vooral in havenstad Marioepol is de situatie schrijnend. In een videoboodschap noemde de Oekraïense president Volodymyr Zelensky de situatie daar “zo moeilijk als maar kan”. Russische troepen hebben voor vandaag opnieuw een eenzijdig staakt-het-vuren afgekondigd in de stad. Ook wordt weer een humanitaire corridor ingesteld voor burgers in de omsingelde staalfabriek Azovstal. Soldaten krijgen de kans zich over te geven. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog. [naar artikel]


2. Liveblog Oekraïnecrisis: noodkreet burgemeester Marioepol: 'Ik vraag aan onze Amerikaanse en Europese bondgenoten: help ons' (06/03/2022 - Knack)

Volg hier al onze updates over de Russische invasie in Oekraïne. [naar artikel]


3. ►Oekraïense officier in Marioepol slaakt noodkreet: ‘We leven mogelijk onze laatste dagen, onze laatste uren’ (20/04/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


4. Oekraïense strijders in belegerde staalfabriek Marioepol slaan noodkreet: “Ik kan alleen maar hopen op een wonder” (08/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Na de evacuatie van de laatste burgers uit de door Russen belegerde staalfabriek in Marioepol hebben de achtergebleven Oekraïense militairen een dringende oproep om hulp verstuurd. “Ik kan alleen maar hopen op een wonder”, schrijft commandant Serhi Volynsky (30) op Facebook. [naar artikel]


5. Darina (33) uit Marioepol alleen aangekomen in ons land: “Of de Russen Marioepol veroveren of niet, ik wil er nooit nog naartoe” (15/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

Het belegerde Marioepol staat op het punt om te vallen. Dat stellen militaire analisten wereldwijd nadat Russische troepen ook de Azovstal-staalfabriek veroverd hebben. De fabriek was een belangrijk bastion van de Oekraïense strijdkrachten. Rusland claimt de haven volledig in handen te hebben, volgens Oekraïne wordt er nog gevochten. Onze reporter sprak met Darina Fedgunina (33) uit Marioepol die moederziel alleen in België is aangekomen nadat ze de horror wist te ontsnappen. [naar artikel]


6. Russische soldaten rukken op in Marioepol, honderden mensen zitten nog altijd vast onder gebombardeerd theater (19/03/2022 - Gazet van Antwerpen)

Door de felle strijd die in de straten van Marioepol gevoerd wordt tussen Russische en Oekraïense soldaten, loopt de reddingsactie aan het woensdag gebombardeerde theater grote vertraging op. Dat meldt burgemeester Vadim Boichenko. In de schuilkelder onder het theater zitten nog honderden mensen vast. “We kunnen hen er alleen uit krijgen als er niet meer geschoten wordt”, zegt hij. [naar artikel]


7. Live - Humanitair konvooi op weg naar Marioepol • ‘Moreel van de Russische soldaten is laag’ (31/03/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Live - Rusland: 1.026 Oekraïense soldaten geven zich over in Marioepol (13/04/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


9. Meer dan 1.000 Oekraïense soldaten zouden zich overgegeven hebben in strategisch belangrijke stad Marioepol (13/04/2022 - VRT NWS)

Op de Russische televisie zijn beelden te zien van meer dan 1.000 Oekraïense soldaten en officieren die zich overgegeven zouden hebben in de door Rusland omsingelde havenstad Marioepol. Al kunnen die beelden voorlopig niet geverifieerd worden. In de oostelijke stad Charkov zijn de afgelopen 24 uur zeker zeven burgerdoden gevallen, dat meldt de gouverneur van de regio. Terwijl liggen er in oostelijke industriestad Dnipro meer dan 1.500 lichamen van Russische soldaten in de mortuaria, laat het lokale bestuur weten. [naar artikel]


10. President Zelenski waarschuwt voor einde onderhandelingen als overgebleven soldaten in Marioepol gedood worden  (16/04/2022 - VRT NWS)

Als de Russen de laatste overgebleven Oekraïense soldaten in Marioepol zouden doden, dan betekent dat het einde van de vredesonderhandelingen, zo dreigt de Oekraïense president Volodimir Zelenski. Volgens Rusland is de zuidelijke havenstad Marioepol nu bijna volledig veroverd. De laatste overgebleven Oekraïense troepen zouden omsingeld zijn op het terrein van een staalfabriek. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!