Vind je op zolder nog een horloge uit vervlogen tijden, gooi het dan niet zomaar weg. Het kan best nog wat geld waard zijn. “Een uurwerk van je vader of grootvader kan, als het van een bekend merk zoals Omega is, na reparatie tot 1.500 euro waard worden”, zegt Raymond Meeus, expert in horloges en ambachtsman in de Antwerpse Diamantwijk. Hij vertelt welke horloges de moeite zijn om in te investeren. [naar artikel]
Jean-Frédéric Dufoure, topman van het Zwitserse horlogemerk Rolex, vindt beleggingen in luxe horloges geen goed idee. “Ik hou er niet van als mensen horloges vergelijken met aandelen”, vertelde de topman in een interview met de Zwitserse krant ‘NZZ’. [naar artikel]
Van diamanten Rolex-horloges tot designerkleren, van tassen van Hermès tot peperdure bolides. Miljoenen euro’s aan illegaal verkregen goederen gaan... [naar artikel]
Rond, fris en perfect om je Instagram mee te pimpen: we hebben het natuurlijk over de pokébowl. Je kan het eten als lunch of als avondeten en het aantal restaurants dat ze maakt, schoot de afgelopen vijf jaar in ons land als paddenstoelen uit de grond. Waarom doet de Hawaïaanse specialiteit het zo goed? En wat mag niet ontbreken in een bowl? We passeerden bij drie pokézaken. “Ik werd omvergeblazen door de heerlijke marinades bij de vis.” [naar artikel]
In de parking ‘Grote Markt’ onder de Grasmarkt in Brussel hebben twee overvallers op zondag 9 mei twee peperdure horloges gestolen. De twee rukten de horloges van de armen van hun slachtoffers in de ondergrondse parking. In VTM-opsporingsprogramma ‘Faroek’ gaat journalist Faroek Özgünes op zoek naar getuigen. [naar artikel]
De topman van het Zwitserse horlogemerk Rolex waarschuwt dat het gevaarlijk is om exclusieve horloges als beleggingen te beschouwen. “Ik hou er niet van als mensen horloges vergelijken met aandelen. Dit zendt de verkeerde boodschap uit en is gevaarlijk”, stelt topman Jean-Frédéric Dufour. [naar artikel]
De brutale diefstallen van peperdure horloges die de laatste dagen in het nieuws waren, zijn ook hard binnengekomen bij de gespecialiseerde handelaars. Toch blijkt een exclusief horloge in digitale tijden nog steeds een bijzonder populair hebbeding. “Op een goedkoop horloge kun je ook de tijd aflezen. Maar daar gaat het dus niet om”, klinkt het bij Colman op de Eiermarkt in Antwerpen. [naar artikel]
“Wanneer ik op restaurant ga, bestel ik meestal een hoofdgerecht én een voorgerecht om te delen”, zegt Vlaams minister van Energie en Omgeving Zuhal Demir (N-VA). “Een dessert bestel ik zelden, al ben ik wel mega ontgoocheld als er geen koekje bij de koffie zit. Dat is voor mij zoals frieten zonder mayonaise!” De politica schuift het liefst aan één van deze zeven tafels aan in Genk, Hasselt, Blankenberge, Antwerpen, Oudsbergen, Cadzand en Toscane. [naar artikel]
Rond, fris en perfect om je Instagram mee te pimpen: we hebben het natuurlijk over de pokébowl. Het aantal restaurants dat ze maakt, schoot de afgelopen vijf jaar in ons land als paddenstoelen uit de grond. Waarom doet de Hawaïaanse specialiteit het zo goed? En wat mag niet ontbreken in een bowl? We passeerden bij drie pokézaken. “Ik werd omvergeblazen door de heerlijke marinades bij de vis.” [naar artikel]
Rond, fris en perfect om je Instagram mee te pimpen: we hebben het natuurlijk over de pokébowl. Het aantal restaurants dat ze maakt, schoot de afgelopen vijf jaar in ons land als paddenstoelen uit de grond. Waarom doet de Hawaïaanse specialiteit het zo goed? En wat mag niet ontbreken in een bowl? We passeerden bij drie pokézaken. “Ik werd omvergeblazen door de heerlijke marinades bij de vis.” [naar artikel]
Vind je op zolder nog een horloge uit vervlogen tijden, gooi het dan niet zomaar weg. Het kan best nog wat geld waard zijn. “Een uurwerk van je vader of grootvader kan, als het van een bekend merk zoals Omega is, na reparatie tot 1.500 euro waard worden”, zegt Raymond Meeus, expert in horloges en ambachtsman in de Antwerpse Diamantwijk. Hij vertelt welke horloges de moeite zijn om in te investeren. [naar artikel]
Er komt, naast de vestiging op Quartier Bleu, een tweede zaak van de keten Hawaiian Poke Bowl in Hasselt. Mogelijk op de plek waar onlangs Ellis Gourmet Burger onverwacht de deuren sloot. Ook voor andere horecapanden is er goed nieuws. [naar artikel]
Om 14u buigt het overlegcomité zich over de resterende coronamaatregelen. Verwacht wordt dat voor de horeca de meeste beperkingen op de schop kunnen. Geen verplicht sluitingsuur meer en geen beperking op het aantal personen per tafel. Paul Snoeys, voorzitter van Horeca Provincie Antwerpen vraagt ook een afschaffing van de mondmaskerplicht. “Als ondernemer voelt het niet goed om mensen te wijzen op regels die je zelf te gek vindt.” [naar artikel]
Een Roemeens koppel moet zich voor de strafrechter in Brugge verantwoorden voor diefstallen van peperdure horloges met behulp van de zogenaamde “knuffeltruc”. [naar artikel]
Maar liefst 25 graden, en dat na een lange en grauwe winter. Geen wonder dat half Vlaanderen staat te popelen om op die eerste zomerse dag volop te genieten. “Ik denk dat het dit weekend een bom zal worden”, klinkt het bij de horeca aan de kust. Naast katers en indigesties wordt het ook wel opletten voor verwoede zwemmers en fanatieke zonnebaders. [naar artikel]
Een 23-jarige zelfverklaarde ‘Crypto King’ uit Canada wordt ervan beschuldigd dat hij ervandoor is met het geld van meer dan 150 gedupeerden. De man zou hun geld investeren in cryptomunten en buitenlandse valuta. Nu blijkt dat hij vooral zichzelf in de watten legde. Zo pronkte hij met een Lamborghini en twee McLarens, vloog met een privéjet en kocht peperdure horloges. [naar artikel]
Ze zijn er nog, maar ze zijn met minder. Nu ook de horeca in Nederland opnieuw draait, telt de Antwerpse binnenstad dit weekend minder noorderburen. De lokale horeca is tevreden met de extra inkomsten van de voorbije weken, maar ook blij dat de oranje invasie voorbij is. “Het was extreem”, en “Met het aantal Nederlanders is ook het aantal no-shows toegenomen. Tot 68 in één dag.” [naar artikel]
Vier op de tien werknemers in de Vlaamse horeca is volgens Horeca Vlaanderen op zoek naar meer balans tussen werk en privé. “En dat kan ook écht”, getuigt chef Ben Jacobs die naar Denemarken verhuisde om in het vijfde beste restaurant ter wereld te gaan werken. Wat kan de Belgische horeca leren van de Denen? Hij vertelt zijn verhaal en Jonas Kellens van Dim Dining (*) en Mathias De Caluwe van Horeca Vlaanderen leggen uit wat we hier ook kunnen doen. “Maar er is een addertje.” [naar artikel]
Alle coronapassen, mondmaskers en zelftesten ten spijt: de besmettingen pieken dag na dag. Vandaag komt het Overlegcomité vervoegd samen om bij te sturen. De horeca-uitbaters houden voor de zoveelste keer hun hart vast. “Zonder overheidssteun komt het niet goed”. [naar artikel]
In de Parkschool in Mortsel komt er een verbod op het dragen van slimme horloges. Het leidt de leerlingen die er één hebben én de andere klasgenootjes af. Ook elders in Vlaanderen zijn smartwatches voor kinderen enorm populair aan het worden. “Preventief beleid is daarom nodig”, zegt pedagoog Pedro De Bruyckere. “Zeker omdat hun concentratie – een steeds groter probleem in het onderwijs – afneemt.” [naar artikel]
Aan de cultuurhuizen hangen de zwarte vlaggen uit, en zondag gaan ze zelfs betogen. Dat hun zalen dichtgaan terwijl de horeca open blijft, maakt de sector razend. Ze krijgen steun van virologen én politici. “Dat politiek gemarchandeer is desastreus voor het vertrouwen.” [naar artikel]
In de Parkschool in Mortsel komt er een verbod op het dragen van slimme horloges. Het leidt de leerlingen die er één hebben én de andere klasgenootjes af. Ook elders in Vlaanderen zijn smartwatches voor kinderen enorm populair aan het worden. “Preventief beleid is daarom nodig”, zegt pedagoog Pedro De Bruyckere. “Zeker omdat hun concentratie – een steeds groter probleem in het onderwijs – afneemt.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.