In geen enkel ander werelddeel stijgt de vraag naar chocolade zo snel als in Azië. De Zwitsers-Belgische wereldleider in chocolade Barry Callebaut... [naar artikel]
Barry Callebaut heeft vandaag aangekondigd dat het tegen de eerste helft van 2021 zuivelvrije ofwel veganistische chocolade op de markt wil brengen. Het bouwt daar zelfs een speciale fabriek voor. [naar artikel]
17:13 Barry Callebaut laat vanaf maandag honderden ton chocolade vernietigen na de ontdekking van een salmonellabacterie in zijn Belgische fabriek. [naar artikel]
De met salmonella besmette chocolade die uit de fabriek van Barry Callebaut in Wieze komt, wordt verdeeld over biogasinstallaties. De vetrijke chocolade wordt er verwerkt tot groene energie. Elke 3 ton verwerkte chocolade kan een gezin een heel jaar van gas en elektriciteit voorzien. Bij Barry Callebaut is minstens 1.000 ton chocolade afgevoerd. [naar artikel]
Van de honderden ton chocolade met salmonella in de fabriek van Barry Callebaut in Wieze zal over afzienbare tijd niets meer overblijven. Alle besmette chocolade vertrekt met vrachtwagens naar een gespecialiseerde verwerker. Intussen ligt de fabriek nog steeds stil. “Dit is een aderlating voor ons bedrijf”, zegt woordvoerder Korneel Warlop. [naar artikel]
Er is geen chocolade van Barry Callebaut met salmonella tot bij consumenten geraakt. Dat zegt de chocoladeproducent op basis van een intern onderzoek. Een fabriek in Wieze in Oost-Vlaanderen ligt stil omdat de bacterie er werd aangetroffen. [naar artikel]
Barry Callebaut start maandag met de opruiming van enkele honderden ton chocolade die de chocoladefabrikant niet meer kan gebruiken na de ontdekking van een salmonellabacterie in een fabriek. Dat zegt woordvoerder Korneel Warlop. [naar artikel]
Er is geen chocolade van Barry Callebaut met salmonella tot bij consumenten geraakt. Dat zegt de chocoladeproducent op basis van een intern onderzoek. Een fabriek in het Oost-Vlaamse Wieze ligt stil omdat de bacterie er werd aangetroffen. [naar artikel]
Er is geen chocolade van Barry Callebaut met salmonella tot bij consumenten geraakt. Dat zegt de chocoladeproducent op basis van een intern onderzoek. Een fabriek in het Oost-Vlaamse Wieze ligt stil omdat de bacterie er werd aangetroffen. [naar artikel]
In Lokeren, langs de E17, begint vandaag de bouw van een nieuw distributiecentrum van chocoladefabrikant Barry Callebaut. Het gebouw wordt zo'n 12 voetbalvelden groot, zal grotendeels volautomisch zijn en wordt zo duurzaam mogelijk. De fabrikant zal vanuit het nieuwe magazijn miljoenen kilo's chocolade wereldwijd verdelen. [naar artikel]
Barry Callebaut gaat chocolade in 3D-printen, maakt het vrijdag bekend. De Zwitserse chocoladereus is naar eigen zeggen de eerste producent die dit op grote schaal gaat aanbieden. Het 3D-printen wordt aangeboden via het wereldwijde decoratiemerk Mona Lisa. Klanten zullen ingewikkelde creaties op die manier snel en in grote volumes kunnen laten produceren, klinkt het. Het […] The post Barry Callebaut wil op grote schaal chocolade in 3D-printen appeared first on Business AM. [naar artikel]
Vol ongeloof en stomverbaasd. Zo reageert het personeel bij chocoladeproducent Barry Callebaut in Wieze op de aankondiging dat er in de Lebbeekse vestiging 300 ontslagen zullen volgen. Ooit werd hier de grondslag gelegd van het bedrijf en nu nog wordt Wieze ‘het hart van de chocolade’ genoemd. Hoe is het zo ver kunnen komen? En had dit vermeden kunnen worden? [naar artikel]
De vraag naar chocolade pikt weer op. Dat zegt Barry Callebaut, de grootste producent ter wereld, bij de publicatie van zijn jaarresultaten. In de periode juni tot en met augustus zag Barry Callebaut het verkochte volume met 9,2 procent toenemen. [naar artikel]
Na witte, bruine en zwarte chocolade, voegt het bedrijf Barry Callebaut een nieuw kleurtje aan het palet toe: de roze variant. Om de roze [naar artikel]
De chocoladefabriek van Barry Callebaut in het Oost-Vlaamse Wieze start na zes weken sluiting weer op. De fabriek lag sinds 27 juni stil door een salmonellabesmetting in een productielot. De voorbije weken werden de installaties grondig gereinigd. Een aantal van de 24 productielijnen zijn nu weer opgestart. De chocoladefabriek kan deze week al opnieuw leveren aan haar klanten. [naar artikel]
Barry Callebaut, de Zwitserse chocoladegroep met Belgische en Franse roots, gaat een online leerplatform lanceren voor chocoladeprofessionals. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend in Montréal tijdens een event van de Belgische voedingssector. Het chocoladebedrijf heeft in Montréal een van zijn twintig opleidingscentra wereldwijd. Naar aanleiding van het staatsbezoek aan Canada kregen koningin Mathilde en de […] Het bericht Staatsbezoek Canada – Callebaut lanceert online leerplatform voor chocolatiers verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Liefhebbers lezen het goed: er bestaat sinds kort een vierde type chocolade met een roze kleur. Ze werd bedacht door ‘s werelds grootste chocoladefabrikant Barry Callebaut, het overkoepelende bedrijf van uit het Belgische Callebaut en het Franse Cacao Barry met hoofdzetel in het Zwitserse Zürich. [naar artikel]
Barry Callebaut zal de chocoladefabriek in Wieze begin augustus in fases opstarten. De opkuis van de betrokken chocolade en de reiniging van de installaties na de eerder vastgestelde salmonellabesmetting verloopt “voorspoedig”, meldt het bedrijf. Na enkele weken moet de fabriek opnieuw aan volle capaciteit draaien. [naar artikel]
Barry Callebaut gaat chocolade in 3D-printen. Dat heeft de Zwitserse chocoladereus vrijdag bekendgemaakt. Het bedrijf is naar eigen zeggen de eerste producent die dit op grote schaal gaat aanbieden. [naar artikel]
16:25 Voor het eerst sinds de aankondiging in september is de roze chocolade van Barry Callebaut te koop. [naar artikel]
Barry Callebaut zal de chocoladefabriek in Wieze begin augustus in fases opstarten. De opkuis van de betrokken chocolade en de reiniging van de installaties na de eerder vastgestelde salmonellabesmetting verloopt “voorspoedig”, zo meldt het bedrijf vrijdag. Na enkele weken moet de fabriek opnieuw aan volle capaciteit draaien. [naar artikel]
De Belgische chocolatier Neuhaus heeft zijn productie tijdelijk stilgelegd naar aanleiding van de ontdekking van salmonella in een lot bij chocoladeproducent Barry Callebaut in Wieze. Neuhaus, dat de chocolade van Barry Callebaut in zijn producten verwerkt, zegt "te laat" verwittigd te zijn, klinkt het in La Dernière Heure. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.