Voormalig wereldkampioen in barbecue Peter De Clercq heeft - niet zo onverwacht - een voorkeur voor licht rokerige toetsen in zijn gerechten. “In dit restaurant gaan ze op een rebelse manier om met fine dining, zo at ik er bijvoorbeeld een langoustine op de grill. Heerlijk.” Waar snuift hij dat oudoor-gevoel het liefst op als hij niet bezig is met restaurant Elckerlijc of zijn winkel Soto? Hij deelt zijn favoriete eetadressen in Marke, Koksijde en (Knokke)-Heist. [naar artikel]
Voormalig wereldkampioen in barbecue Peter De Clercq heeft - niet zo onverwacht - een voorkeur voor licht rokerige toetsen in zijn gerechten. “In dit restaurant gaan ze op een rebelse manier om met barbecue, zo at ik er bijvoorbeeld een langoustine op de grill. Heerlijk.” Waar snuift hij dat outdoor-gevoel het liefst op als hij niet bezig is met restaurant Elckerlijc of zijn winkel Soto? Hij deelt zijn favoriete eetadressen in Marke, Koksijde en (Knokke)-Heist. [naar artikel]
Barbecuechef Peter De Clercq van Grillmasters op Play4 haalt op sociale media uit naar de drukte aan de honderden eetkraampjes aan zee, en dat terwijl de ‘echte horeca’ gesloten moet blijven. [naar artikel]
Grillmaster Peter De Clercq boog zich voor ons over nieuwe of trendy specialiteiten uit de barbecuerayons van de supermarkt. Diepvries of vers, gemarineerd of puur, klassiek of verrassend: kiezen is niet evident. Peter roosterde diverse producten, van vlees over vis tot vegetarisch, en kwam tot de prettige vaststelling dat er redelijk wat lekkers tussen het aanbod zat. Eline Maeyens, foto’s Wim Daneels [naar artikel]
Ook een toppatissier zoals Roger van Damme wil wel eens ergens anders een taart of koffiekoeken halen om op te smullen in het weekend. “In deze patisserie zijn de smaken van de taarten echt niet te evenaren", vertelt de 50-jarige chef. “Ik heb hier veel aangeklopt voor goede raad vroeger.” Die patisserie is één van de zeven eetadresjes die hij deelt in ‘s-Gravenwezel, Lommel, Damme, Schoten, Waterloo, Antwerpen of Madrid. [naar artikel]
Als MSC-ambassadeur voor duurzame vis lust chef Dagny Ros Asmundsdottir zéker graag iets lekkers uit de zee. “Hier maakt de chef vis klaar op een manier die je echt nergens anders proeft", vertelt ze. “De makreel die nu op de kaart staat is heerlijk." Ze deelt 7 van haar favoriete eetadressen in Brugge, Antwerpen, Zoersel en Schilde. [naar artikel]
Van een Bourgondische chef zoals Piet Huysentruyt tot een gezondere kok zoals Sandra Bekkari: elke week deelt een Vlaamse culinaire topper zijn of haar favoriete eetadressen ter inspiratie. Vandaag duiken we met Karolien Olaerts in de foodbloggerwereld. Waar tafelt ze het liefst in haar vrije tijd? “Hier ligt de focus op de smaak van het eten, zonder allures, zoals het hoort.” Ze deelt haar 7 favoriete eetadressen in o.a. Gent en Sint-Gillis. [naar artikel]
Chef Tim Boury sleepte eind vorige maand zijn derde Michelinster in de wacht, maar dat betekent zeker niet dat hij in zijn vrije tijd alleen in sterrenrestaurants gaat eten. “In de frituur bestel ik altijd mijn frietjes met saus apart én met een heerlijke brochette en hamburger erbij", verklapt hij. Waar hij die meestal gaat eten, deelt hij samen met nog 6 andere van zijn favoriete eetadressen in Antwerpen, Roeselaere, Brugge, Kruisem, Kortrijk en Brussel. [naar artikel]
Chef Tim Boury sleepte eind vorige maand zijn derde Michelinster in de wacht, maar dat betekent zeker niet dat hij in zijn vrije tijd alleen in sterrenrestaurants gaat eten. “In de frituur bestel ik altijd mijn frietjes met saus apart én met een heerlijke brochette en hamburger erbij", verklapt hij. Waar hij die meestal gaat eten, deelt hij samen met nog 6 andere van zijn favoriete eetadressen in Antwerpen, Roeselaere, Brugge, Kruisem, Kortrijk en Brussel. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.