Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

EXCLUSIEF. Kijk mee in de keuken van 6 bekende Belgische sterrenchefs: hoe gaat het er achter de schermen aan toe?

21/05/2022 - 13:30
"Maandag 23 mei vindt het jaarlijkse hoogtepunt van de gastronomie plaats: de Michelingids deelt (nieuwe) sterren uit. Dat een ster een grote bekroning op hard werk is, weet iedereen, maar wat gebeurt er achter de schermen? En wat verandert er als je er een in de wacht sleept? HLN Eten geeft een exclusieve inkijk in de keuken van Viki Geunes (***), Michaël Vrijmoed (**), Bart Desmidt (**), Marcelo Ballardin (*), Dominique Tondeurs (*) en Hendrik Dierendonck & Timon Michiels (*)."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. EXCLUSIEF. Kijk mee in de keuken van 6 bekende Belgische sterrenchefs: hoe gaat het er achter de schermen aan toe? (21/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Maandag 23 mei vindt het jaarlijkse hoogtepunt van de gastronomie plaats: de Michelingids deelt (nieuwe) sterren uit. Dat een ster een grote bekroning op hard werk is, weet iedereen, maar wat gebeurt er achter de schermen? En wat verandert er als je er een in de wacht sleept? HLN Eten geeft een exclusieve inkijk in de keuken van Viki Geunes (***), Michaël Vrijmoed (**), Bart Desmidt (**), Marcelo Ballardin (*), Dominique Tondeurs (*) en Hendrik Dierendonck & Timon Michiels (*). [naar artikel]


2. Een blik achter de schermen van ‘Snackmasters’: “Bijna alle sterrenchefs komen op de rand van een zenuwinzinking” (15/09/2020 - Het Laatste Nieuws)

Een exacte kopie maken van een Giant-hamburger of een Cornets d'Amour-ijsje. Het lijkt kinderspel voor topchefs, maar ze bijten er hun tanden op... [naar artikel]


3. Koen Wauters en Ruth Beeckmans doen sterrenchefs bekende snacks namaken: “Bijna allemaal komen ze op de rand van een zenuwinzinking” (15/09/2020 - Het Laatste Nieuws)

Een exacte kopie maken van een Giant-hamburger of een Cornets d'Amour-ijsje. Het lijkt kinderspel voor topchefs, maar ze bijten er hun tanden op... [naar artikel]


4. Belgische sterrenchefs koken deze zomer in drijvend restaurant in Dilsen-Stokkem (22/03/2019 - Het Belang van Limburg)

In mei opent het Gentse bedrijf Frieds & Fools Dinner On The Lake op Terhills. Het drijvende restaurant zal te vinden zijn op de voormalige Vulexplas langs de Hoeveweg in Lanklaar, waar ook het Cable Parc van Terhills actief is. Het gaat om een tijdelijk restaurant dat geopend blijft tot 30 september. De opbouw start in april. [naar artikel]


5. Belgische sterrenchefs over ‘onhoudbare’ topgastronomie: ‘Er is nu eenmaal veel druk als je de lat hoog legt’ (10/01/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Van de mooiste terrasjes tot goedkope toppers: dit zijn de lekkerste restaurants volgens Belgische sterrenchefs (23/08/2023 - Gazet van Antwerpen)

Waar gaan sterrenchefs eten? Wij vroegen 8 topchefs naar hun favoriete terrasje en hun favoriete plek aan de kust. Daarnaast vertellen ze ons waar je goedkoop én goed kunt gaan eten, tippen ze een ‘specialleke’ en geven ze hun favoriete plek in het buitenland mee. [naar artikel]


7. In Singapore bereiden sterrenchefs uw maaltijd voor minder dan 1,5 euro (11/08/2016 - Express)

In de openlucht voedingsmarkt ‘Chinatown’ van Singapore heeft Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle een Michelinster gekregen. Niets uitzonderlijks ogenschijnlijk, ware het niet dat het om een eetkraam gaat, geen restaurant.  Het eetkraampje is makkelijk te vinden, want de ganse dag door vormen er zich lange rijen die hevig worden gedocumenteerd op sociale […] The post In Singapore bereiden sterrenchefs uw maaltijd voor minder dan 1,5 euro appeared first on Express [NL]. [naar artikel]


8. Hoeveel verdienen onze sterrenchefs? We doken in de boeken en zochten het uit (18/11/2016 - Het Nieuwsblad)

Dat topchefs niet graag in hun potten laten kijken, is geen geheim. Maar achter elke topchef staat een bedrijf, en dat moet via de jaarrekening bij de Nationale Bank wél inzage geven in zijn financiële keuken. Die rekeningen leren één ding: een toprestaurant uitbaten is allesbehalve een goudmijn. “Nochtans is het precies dat wat veel mensen – zowel startende chefs als klanten – denken”, zegt horecaconsultant Gino Vermeulen. Waar loopt het dan fout? [naar artikel]


9. Is koken op sterrenniveau topsport? We lieten drie sterrenchefs screenen (19/11/2016 - Het Nieuwsblad)

“Elke dag spelen we twee Champions League-wedstrijden.” Sterrenchefs vergelijken hun job vaak met het allerhoogste niveau binnen de sport. Een boutade of niet? Wij deden de test. Energy Lab achtervolgde drie sterrenchefs met hartslagmeters, stappentellers, urinetesters en een weegschaal, met maar één vraag: “Is koken op hoog niveau echt topsport?” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!