Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het officieel. Sterrenrestaurant Innesto gaat na 12 jaar weg in De Barrier in Houthalen en heropent eind mei op een nieuwe locatie in Zonhoven. [naar artikel]
Elke mama verdient een ster, toch? Goesting toverde de eigen keuken om tot sterrenrestaurant en proefde het Moederdag-afhaalmenu van restaurant Innesto al even voor. [naar artikel]
Sterrenrestaurant Innesto vindt u voortaan terug in Zonhoven, niet meer in Houthalen. Chef-kok Koen Verjans en zijn echtgenote Sofie hadden net voor corona beslist om hun droom verder uit te bouwen in een nieuwe omgeving. Tot voor kort was Innesto onderdeel van de Barrier in Houthalen, maar met de verhuis schrijft het koppel dus een volledig nieuw hoofdstuk waarbij ze toch andere accenten willen leggen. [naar artikel]
Onlangs verhuisde sterrenzaak Innesto van Houthalen naar een nagelnieuw pand in Zonhoven. “Een grote droom is werkelijkheid geworden”, zegt chef Koen Verjans. Maar welke rekening krijgen we voor die droom gepresenteerd? [naar artikel]
Op één van de toplocaties in Limburg, De Barrier in Houthalen, opent vanavond met Imprévu een nieuw restaurant, de opvolger van Innesto. De verwachtingen zijn hooggespannen. Er wordt dan ook hoog gemikt. Innesto bezat een Michelin-ster en is inmiddels verhuisd naar Zonhoven. Het is aan kok Mitchell Merola, die de zaak samen met zijn partner Daniela gaat uitbaten, om dezelfde ambitie waar te maken. Het koppel, bekend van Mijn Restaurant, leerde de knepen van het vak in Table'0 in Heers en zet nu hun culinaire droom dus verder in Houthalen-Helchteren. [naar artikel]
De Nederlander Syrco Bakker gaat begin volgend jaar weg bij Pure C, het restaurant van Sergio Herman in Cadzand. [naar artikel]
Restaurant De Lork, aan de studio’swaar de VTM-soap Familie wordt opgenomen, verhuist van Boortmeerbeek naar Wespelaar. De eigenaar bezwijkt voor buurtprotest dat volgens hem maar van één persoon uitging. Hoewel het provinciebestuur de klagers ongelijk gaf, verhuist De Lork nu toch. [naar artikel]
Op tweede kerstdag sluit restaurant Blanc By Aytems, goed voor 14 op 20 in Gault&Millau, in Sint-Truiden de deuren. Chef Ayt Erdogan (49) trekt met zijn familie naar Antwerpen om zijn werk voort te zetten. “We zoeken de grootstad op. Daar heb je zeker door de week meer potentiële klanten.” [naar artikel]
Op de top van de Taaienberg staat al eeuwen de Bossenaarshoeve, tegenwoordig een vakantiewoning voor 12 personen. Sinds kort prijken ook de benen van Tom Boonen er in de voortuin. “Mijn man heeft het hier bijna allemaal zelf verbouwd”, zegt Bernadette Carron. [naar artikel]
Het JBC-filiaal langs de Grote Baan in Houthalen zal in november definitief de deuren sluiten vanwege de geplande werken op de Noord-Zuidverbinding. De winkel verhuist naar het pand van de voormalige Jumbo in Zonhoven. “Ook Mayerline en CKS zullen er te vinden zijn.” Intussen lopen de onteigeningen langs de Noord-Zuidverbinding in Houthalen-Helchteren vlot. [naar artikel]
Priester Wim Simons (38) verhuist na vijf jaar van Herk-de-Stad naar Zonhoven, waar hij pastoor Rik Rencken opvolgt. De populaire kapelaan zal gemist worden door zijn Herkse parochianen. “Desnoods gaan we dan maar in Zonhoven naar de mis.” [naar artikel]
Restaurant Otoro in Hasselt is de hoogste Vlaamse nieuwkomer in de nieuwe Gault Millau gids. Otoro kreeg meteen 15,5 op 20. Innesto in Zonhoven is nog meer richting top gestegen en werd ook bekroond voor zijn interieur. [naar artikel]
Van hapjes tot koekjes bij de koffie en een dj-set om af te tellen naar 2021: chef Koen Verjans van Innesto in Houthalen legt je in de watten met zijn afhaalmenu. [naar artikel]
Op 17 mei ging Christoph Van den Bossche (42) nog even een avondwandeling maken toen hij in Antwerpen werd aangereden door een mobiele kraan. Daarbij verloor hij beide benen en zijn rechteronderarm. Vrijdag kon hij voor het eerst beenprothesen uittesten. “Ik doe er alles aan om zo veel mogelijk de Christoph van voor het ongeluk te worden”, vertelt hij. “Ik heb een enorme drive om weer in mijn eigen kapperszaak te kunnen staan.” [naar artikel]
Uit de jaarrekening van STVV blijkt dat de Kanaries vorig seizoen een winst geboekt hebben van exact 500.000 euro. Voor het eerst in vijf jaar. Mooi nieuws, maar toch moet STVV opletten wat het doet op financieel vlak. “Roland Duchâtelet en Marieke Höfte staan als eigenaar garant voor de club, maar op termijn moeten wij op eigen benen kunnen staan”, benadrukt CEO Philippe Bormans. [naar artikel]
De culinaire wereld in Tongeren wordt ietwat dooreengeschud. Het pand waar sterrenrestaurant Magis is gevestigd, staat te koop. “Het is te groot. Wij verhuizen met een ander concept naar Riksingen, al is dat nog niet voor meteen.” Restaurant Sjalotte, goed voor 13,5 op 20 in de Gault&Millau, zoekt dan weer een nieuwe eigenaar. [naar artikel]
Restaurant Signatuur verhuist naar het Antwerpse Zuid. De voorbije jaren deed de zaak het goed in Hoogstraten, maar nu zetten chef Bart Gils en zijn partner sommelier Sally Lauwers hun verhaal verder in Antwerpen. “Hier kunnen we de handrem loslaten”, zegt chef Bart. [naar artikel]
Op 17 mei ging Christoph Van den Bossche (42) nog even een avondwandeling maken toen hij op de Binnensingel werd aangereden door een mobiele kraan. Daarbij verloor hij beide benen en zijn rechteronderarm. Vrijdag kon hij voor het eerst beenprothesen uittesten. “Ik doe er alles aan om zo veel mogelijk de Christoph van voor het ongeluk te worden”, vertelt hij. “Ik heb een enorme drive om weer in mijn eigen kapperszaak te kunnen staan.” [naar artikel]
Het Italiaanse restaurant Sardis, op de Maantjessteenweg in Merksem, verhuist naar Brasschaat. Tiziano Cappai opent op 8 januari de deuren in een pand op de Kapelsesteenweg. [naar artikel]
De gemiddelde leeftijd waarop Belgische jongeren op eigen benen staan, is in 2021 met meer dan een half jaar toegenomen. [naar artikel]
Vijvers staan droog: De gemeenteraad gaf groen licht voor het ‘hemelwater- en droogteplan’ van de gemeente Zonhoven. Zo moet er voldoende water opgevangen worden, om droge periodes te overbruggen. “Alleen bizar dat er in de zomer zo veel vijvers leeg staan in Zonhoven”, vond raadslid Sven Lieten (Zonshoven). “Kunnen we daar het regenwater niet naar toe leiden en bufferen?” Volgens schepen Frederick Vandeput (Open VLD) een bruikbare suggestie. “We hebben al bufferbekkens, en we gaan de buffercapaciteit nog verhogen. Op dit moment loopt er nog een studie over de Roosterbeek. Maar alle suggesties zijn welkom.” [naar artikel]
Is het voor de malse steak, de glimlach van de gastvrouw of het mooie decorum? We vroegen een bekende medemens naar zeven eetplekken om duimen en vingers bij af te likken. Pianist Jef Neve (44) kiest op restaurant altijd het menu met de meeste gangen. “Anders hoef je niet op restaurant te gaan, maar kan je net zo goed thuis eten”, lacht hij. [naar artikel]
An Swartenbroeckx (52) verhuist naar Spanje. Samen met haar man Guido heeft ze een huis gekocht in Andalusië, waar ze ook het grootste deel van het jaar zullen wonen. Dat schrijft Story. [naar artikel]
Na tien jaar verhuist de Antwerpse chef Viki Geunes zijn restaurant ’t Zilte. Hij ruilt het uitzicht op de haven in voor dat van de Antwerpse skyline. Met de verhuis wil hij naar eigen zeggen nog meer inzetten op pure gastronomische beleving. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.